|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rufusik VIP
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2012 10:42 Temat postu: Baza Addic7ed.com - dlaczego nie obsługiwana? |
|
|
Dzisiaj zainstalowałem sobie NapiProjekt z zamiarem używania go do ściągania angielskich napisów do seriali. Do tej pory pobierałem je ręcznie z serwisu Addic7ed.com (ich ekipa odwala kawał fantastycznej roboty!).
Zacząłem testy. Na stronie napisy wiszą od 5 godzin godzin, a NapiProjekt ich nie widzi. Po prostu wyskakuje komunikat, że nie znaleziono żadnych napisów.
Można by to jakoś poprawić? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2012 10:42 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lesli Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 8 Łącznie otrzymał 12 podziękowań w 12 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2012 11:35 Temat postu: |
|
|
ty chyba nie wiesz z czego korzystasz?
napiprojekt to nie wyszukiwarka napisów w sieci, program korzysta z własnej bazy napisów, która jest tworzona przez jego użytkowników.
Nawiasem mówiąc to bałbym się powierzyć tobie komputer, instalujesz coś o czym nic nie wiesz? po samej nazwie wyciągasz jakieś wnioski? |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufusik VIP
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2012 12:05 Temat postu: |
|
|
Przejrzyj waszą stronę 'O programie' i powiedz mi gdzie tam jest napisane, że baza danych tworzona jest przez userów? Skąd ja to miałem wiedzieć?
Założyłem, że takowa baza nie powstaje manualnie, tylko uzupełniają ją boty/grabbery pobierające napisy z kilku głównych (pewnych) serwisów z napisami.
Generalnie fajny stosunek macie do userów. Z takim chamstwem już dawno się nie spotkałem. Zmykam na Sublight, cya. |
|
Powrót do góry |
|
 |
criskrakow Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 23 Łącznie otrzymał 130 podziękowań w 129 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2012 14:57 Temat postu: |
|
|
nie wiem jak ty ale ja obejrzałem sobie film w dziale o którym piszesz - "O Programie" i wszystko masz tam wyjaśnione, łącznie z tym z jakiej bazy program korzysta. Interesujący cię fragment zaczyna się od 6.19 - 6.37 min.
Druga sprawa jest taka że napiprojekt ma ponad 5 lat i ktoś kto się choć ciutkę interesuje to wie na czym to polega. Twoje założenia okazały się błędne ale nie miej do nas o to pretensji. Ciężko czuć się winnym w takiej sytuacji i być może ton mojego kolegi z zespołu mogłeś odebrać jako szyderstwo, a jak go znam wcale nie o to mu chodziło. _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
bilo Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 10 Łącznie otrzymał 26 podziękowań w 24 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2012 17:01 Temat postu: |
|
|
Witam!
rufusik, kilka słów ode mnie bo widzę że trochę sie jednak zagalopowałeś, obrzucając załogę Napi błotem.
Nie chcę być niegrzeczny, ale w tym wątku, jedynym chamskim zachowaniem zabłysnąłeś właśnie Ty.
Po pierwsze kiedy zaczyna się korzystać z jakiejś aplikacji, należy się z nią zapoznać. Przynajmniej ja tak uważam, podobnie jak my wszyscy tu się wypowiadający z zespołu.
Każdy kto chociaż trochę interesuje się netem, progsami itd, tak robi.
To nie jest nasza wina że nie odrobiłeś lekcji, i nie wiesz jak działa serwis.
Pomocy do tego aby sie dowiedzieć, masz od groma, wystarczyło poświęcić parę minut swojego cennego czasu, a wszystko było by proste (jak drut kolczasty).
Na stronie głównej, zakładka jest jak czarno na białym, O PROGRAMIE.
http://www.napiprojekt.pl/?dz=3
Otwierając aplikacje Napi, w pasku zadań pojawia się ikona Napi - chyba jej nie przeoczyłeś? Klikając w nią masz pomoce w postaci filmików Video.
Dziecko by się połapało, gdzie należy wejsć żeby znaleźć odpowiedzi na kilka pytań.
No i na koniec, wystarczy wpisać sobie w google kolego, kilka słów i można znaleźć jak działa serwis.
Dodatkowo, jest wyszukiwarka na forum, i w ciągu kilku sek. można znaleźć co sie chce.
Np. o tworzeniu bazy przez użytkowników - pierwszy post admina.
http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?p=7572
Ale Ty nie.. obwiniasz wszystkich i wszystko w koło, ponieważ nie radzisz sobie z programem,i serwisem, piszesz drugi post na forum i zachowujesz sie skandalicznie.
Kolega Lesli wytłumaczył Ci w prosty sposób to, czego Ty powinieneś nauczyć się przed "otworzeniem ust" na forum.
Brak słów.
rufusik napisał: | Z takim chamstwem już dawno się nie spotkałem. Zmykam na Sublight, cya.. |
Gdzie Ty widzisz chamskie zachowanie mojego kolegi?
Możesz mi je wskazać, bo chyba źle widzę? _________________ Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP
Crux Sacra Sit Mihi Lux
|
 |
|
|