Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna

FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Baza Addic7ed.com - dlaczego nie obsługiwana?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rufusik
VIP

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sob Wrz 08, 2012 10:42    Temat postu: Baza Addic7ed.com - dlaczego nie obsługiwana? Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj zainstalowałem sobie NapiProjekt z zamiarem używania go do ściągania angielskich napisów do seriali. Do tej pory pobierałem je ręcznie z serwisu Addic7ed.com (ich ekipa odwala kawał fantastycznej roboty!).

Zacząłem testy. Na stronie napisy wiszą od 5 godzin godzin, a NapiProjekt ich nie widzi. Po prostu wyskakuje komunikat, że nie znaleziono żadnych napisów.

Można by to jakoś poprawić?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu

Ostrzeżenia:

PostWysłany: Sob Wrz 08, 2012 10:42    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis

Powrót do góry
lesli
Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 8
Łącznie otrzymał 12 podziękowań w 12 postach

PostWysłany: Sob Wrz 08, 2012 11:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ty chyba nie wiesz z czego korzystasz?
napiprojekt to nie wyszukiwarka napisów w sieci, program korzysta z własnej bazy napisów, która jest tworzona przez jego użytkowników.
Nawiasem mówiąc to bałbym się powierzyć tobie komputer, instalujesz coś o czym nic nie wiesz? po samej nazwie wyciągasz jakieś wnioski?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
rufusik
VIP

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Wrz 08, 2012 12:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przejrzyj waszą stronę 'O programie' i powiedz mi gdzie tam jest napisane, że baza danych tworzona jest przez userów? Skąd ja to miałem wiedzieć?

Założyłem, że takowa baza nie powstaje manualnie, tylko uzupełniają ją boty/grabbery pobierające napisy z kilku głównych (pewnych) serwisów z napisami.

Generalnie fajny stosunek macie do userów. Z takim chamstwem już dawno się nie spotkałem. Zmykam na Sublight, cya.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
criskrakow

Podziękował: 23
Łącznie otrzymał 130 podziękowań w 129 postach

PostWysłany: Sob Wrz 08, 2012 14:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem jak ty ale ja obejrzałem sobie film w dziale o którym piszesz - "O Programie" i wszystko masz tam wyjaśnione, łącznie z tym z jakiej bazy program korzysta. Interesujący cię fragment zaczyna się od 6.19 - 6.37 min.

Druga sprawa jest taka że napiprojekt ma ponad 5 lat i ktoś kto się choć ciutkę interesuje to wie na czym to polega. Twoje założenia okazały się błędne ale nie miej do nas o to pretensji. Ciężko czuć się winnym w takiej sytuacji i być może ton mojego kolegi z zespołu mogłeś odebrać jako szyderstwo, a jak go znam wcale nie o to mu chodziło.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
bilo

Podziękował: 10
Łącznie otrzymał 26 podziękowań w 24 postach

PostWysłany: Sob Wrz 08, 2012 17:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!
rufusik, kilka słów ode mnie bo widzę że trochę sie jednak zagalopowałeś, obrzucając załogę Napi błotem.
Nie chcę być niegrzeczny, ale w tym wątku, jedynym chamskim zachowaniem zabłysnąłeś właśnie Ty.
Po pierwsze kiedy zaczyna się korzystać z jakiejś aplikacji, należy się z nią zapoznać. Przynajmniej ja tak uważam, podobnie jak my wszyscy tu się wypowiadający z zespołu.
Każdy kto chociaż trochę interesuje się netem, progsami itd, tak robi.
To nie jest nasza wina że nie odrobiłeś lekcji, i nie wiesz jak działa serwis.
Pomocy do tego aby sie dowiedzieć, masz od groma, wystarczyło poświęcić parę minut swojego cennego czasu, a wszystko było by proste (jak drut kolczasty).
Na stronie głównej, zakładka jest jak czarno na białym, O PROGRAMIE.
http://www.napiprojekt.pl/?dz=3
Otwierając aplikacje Napi, w pasku zadań pojawia się ikona Napi - chyba jej nie przeoczyłeś? Klikając w nią masz pomoce w postaci filmików Video.
Dziecko by się połapało, gdzie należy wejsć żeby znaleźć odpowiedzi na kilka pytań.

No i na koniec, wystarczy wpisać sobie w google kolego, kilka słów i można znaleźć jak działa serwis.
Dodatkowo, jest wyszukiwarka na forum, i w ciągu kilku sek. można znaleźć co sie chce.
Np. o tworzeniu bazy przez użytkowników - pierwszy post admina.

http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?p=7572

Ale Ty nie.. obwiniasz wszystkich i wszystko w koło, ponieważ nie radzisz sobie z programem,i serwisem, piszesz drugi post na forum i zachowujesz sie skandalicznie.
Kolega Lesli wytłumaczył Ci w prosty sposób to, czego Ty powinieneś nauczyć się przed "otworzeniem ust" na forum.
Brak słów.

rufusik napisał:
Z takim chamstwem już dawno się nie spotkałem. Zmykam na Sublight, cya..

Gdzie Ty widzisz chamskie zachowanie mojego kolegi?
Możesz mi je wskazać, bo chyba źle widzę?

Crux Sacra Sit Mihi Lux
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: