Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
alkmena
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 14:19 Temat postu: zamiast pliku jest 101d28778c5136a99e7cb2e06a97e4da.zip |
|
|
Witam, używam najnowszej wersji programu i od pewnego czasu (tzn od momentu ponownej instalacji w celu uniknięcia ciągłego pojawiania się okienka abym wysłała napisy do filmów) nie ściagają mi się napisy, nie pojawia mi się komunikat o błędzie, NIE ZAPAMIĘTUJE mi nie zsnalezionych napisów mimo zaznaczonej opcji.
Jeśli napisów nie ma to wyświetla mi się komunikat o braku napisów - jeśli napisy są to zamiast pliku *.txt pojawia mi się 101d28778c5136a99e7cb2e06a97e4da.zip coś takiego i zawsze zajmuje 2x mniej miejsca niż plik txt z napisami.
Próbowałam rózne wersje tego programu, dodatkowo w zaporze windows dodałam ten program do wyjatków ale nie mam innego pomysłu.
PS. Jakby coś to przeinstalowywałam go kilkakrotnie usuwając rzeczy z rejestru.
Ratunku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 14:19 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ilka Gość
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 17:18 Temat postu: |
|
|
Właśnie mam ten sam problem i nie wiem co zrobić . Jak ktoś coś wie jak to naprawić niech napisze. To chyba jest 4 temat w którym o tym problemie pisze, niestety nikt mi nie odpowiedział. Proszę pomóżcie!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
alkmena
|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 21:57 Temat postu: |
|
|
Witam, nie wiem czy u Ciebie jest tak samo - ale zauwazyłam że jak plik znajduje się za głęboko - tzn. nazwa dysku/katalog/katalog/katalog/katalog/katalog - to jest u mnie ten błąd, jeśli plik wyciagne blizej powierzchni tzn. mniej niż 5 katalogów to problem znika
spróbuj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ilka Gość
|
Wysłany: Sob Paź 18, 2008 22:41 Temat postu: |
|
|
Hej wiesz co nie wiem jak to jest, wcześniej mi nie działało teraz mi działa choć nic nie zrobiłam, dziwne. Nie wiem dlaczego tak jest, ale teraz mi to pasuje bo mi teraz nareszcie ściąga napisy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 21:14 Temat postu: |
|
|
nigdy nie miałem czegoś podobnego, ale skoro ściąga napisy w zipie i ich samoczynnie nie wypakowuje, po prostu wypakuj je winzipem. Zip zawsze zajmuje mniej niz txt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rafcio2k5
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 17:20 Temat postu: |
|
|
Też tak miałem. Problem powodował firewall. Korzystam z Sunbelt Personal Firewall.
Po wyłączeniu w opcjach "filtrowania stron WWW" wszystko wróciło do normy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kapoo87
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 22:06 Temat postu: |
|
|
mialem dokladnie ten sam problem
ale powodem byla poprostu stara wersja NP
po sciagnieci najnowszej problem znikl  |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 22:32 Temat postu: |
|
|
Hmm i jak to mówią "bądź tu mądry i pisz wiersze" skoro każdy podaje inna przyczynę...
Ale cóż im więcej rozwiązań tym lepiej bo zawsze szansa że któres poskutkuje. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
calli
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 18:09 Temat postu: |
|
|
hm, ja miałem podobny problem po zainstalowaniu ALLPlayera, który miał być rzekomo zsynchronizowany z NAPI - okazało się, że to właśnie ta 'zsynchronizowana' wersja ściągała pliki w zipie, które po rozpakowaniu były po prostu puste. zainstalowałem NAPI raz jeszcze i teraz śmiga. |
|
Powrót do góry |
|
 |
boonk
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 21:48 Temat postu: |
|
|
alkmena napisał: | Witam, nie wiem czy u Ciebie jest tak samo - ale zauwazyłam że jak plik znajduje się za głęboko - tzn. nazwa dysku/katalog/katalog/katalog/katalog/katalog - to jest u mnie ten błąd, jeśli plik wyciagne blizej powierzchni tzn. mniej niż 5 katalogów to problem znika
spróbuj  | ten sam problem - zastosowałem radę i wyciągnąłem płyciej .... i wszystko wróciło do normy.... heheh dzięki |
|
Powrót do góry |
|
 |
anonim1979
Ostrzeżenia: 1/5
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 22:39 Temat postu: |
|
|
--------------
Ten sam efekt jest gdy nazwa katalogu z filmem ma SPACJE na pierwszym miejscu.
Przykładowo:
" Tajemnica Rajskiego Wzgórza"
Problem występuje w najnowszej wersji.
Sciąga się plik (przykładowo) j4j4h3j324h52j432.zip
ale wywołanie do wewnętrznego unpackera 7zip wywala się przez spację i program przywiesza się.
Problem NIE występuje jeżeli to katalog nadrzędny ma spację na początku nazwy, np:
"c:\ FILMY\BlahBlah Movie\movie.avi"
Edit.
Problem jednakże występuje jeżeli to katalog w ścieżce wczśniej ma spację w nazwie i katalog z filmem ma spację na początku nazwy, np:
"c:\test test\ !FILMY\BlahBlah Movie\movie.avi"
Ostatnio zmieniony przez anonim1979 dnia Czw Wrz 10, 2009 02:11, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
szunaj85 Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 13:05 Temat postu: |
|
|
Pamiętam, że mi się też kiedyś raz czy dwa coś takiego zdarzyło. Program pobrał napisy z tą różnicą, że były one spakowane. Rozpakowałem je i jakoś o tej sprawie zapomniałem. Jednak skoro kilka osób pisze o tym problemie proponowałbym się mu bliżej przyjrzeć.
Cytat: | Hmm i jak to mówią "bądź tu mądry i pisz wiersze" skoro każdy podaje inna przyczynę... | Choć jak dla mnie nie jest to wielki problem jednak ja bym to zakwalifikował jako błąd programu.
Cytat: | mialem dokladnie ten sam problem
ale powodem byla poprostu stara wersja NP |
Cytat: | Problem występuje w najnowszej wersji. | Mimo, że użytkownicy podają sprzeczne informacje proponowałbym przeanalizowć ten problem osobom tworzącym program i spróbować wyeliminować ten błąd jeśli nadal jest. Użytkownicy napisali gdzie ich zdaniem leży przyczyna. Może któraś jest trafna.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
konesser
|
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 23:52 Temat postu: |
|
|
anonim1979 napisał: | Ten sam efekt jest gdy nazwa katalogu z filmem ma SPACJE na pierwszym miejscu. | Stary, DZIEKI!!!
Juz myslalem, ze NapiProjekt sie skiepscil i przestal dzialac.
Przeinstalowalem NP juz z 7 razy, bo nie zapisywal mi napisow - choc okienko ze statystyka sie pokazywalo i bylo widac, ze napisy sie sciagaja.
Dokladnie chodzilo o spacje (albo inne znaki).
Moja ścieżka: Kod: | "J:\Filmy\ K-I-N-O\ dzis\Tkyo.2008.DVDRip.XviD-CoWRY-z" |
Fajnie byloby poprawic ten błąd, bo spacja w nazwie katalogu powoduje, ze wyswietla sie on ZAWSZE na szczycie listy, wiec jest to bardzo uzyteczna.
EDIT:
Hahaha, to moj drugi post i chcialem sprawdzic jaki byl pierwszy przeszukalem problem i dokladnie 2 lata temu napisałem prawie taki sam >post< nt. tego samego problemu. Moze dodac to do FAQ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 23:52 Temat postu: |
|
|
konesser napisał: | anonim1979 napisał: | Ten sam efekt jest gdy nazwa katalogu z filmem ma SPACJE na pierwszym miejscu. | Stary, DZIEKI!!!
Juz myslalem, ze NapiProjekt sie skiepscil i przestal dzialac.
Przeinstalowalem NP juz z 7 razy, bo nie zapisywal mi napisow - choc okienko ze statystyka sie pokazywalo i bylo widac, ze napisy sie sciagaja.
Dokladnie chodzilo o spacje (albo inne znaki).
Moja ścieżka: Kod: | "J:\Filmy\ K-I-N-O\ dzis\Tkyo.2008.DVDRip.XviD-CoWRY-z" |
Fajnie byloby poprawic ten błąd, bo spacja w nazwie katalogu powoduje, ze wyswietla sie on ZAWSZE na szczycie listy, wiec jest to bardzo uzyteczna.
EDIT:
Hahaha, to moj drugi post i chcialem sprawdzic jaki byl pierwszy przeszukalem problem i dokladnie 2 lata temu napisałem prawie taki sam >post< nt. tego samego problemu. Moze dodac to do FAQ? |
Przeslane do administracji. Zobaczymy co sie z tym zrobi. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
anonim1979
Ostrzeżenia: 1/5
|
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 15:16 Temat postu: |
|
|
Odkopię temat bo 2 lata minęły i nadal nie działa....
Może w 1.0.7.0 będzie? Hmm.
I dorzucę coś takiego:
Jak nazwa avi ma znak(i?) unicode
Kod: | Battle:Los........ itd. |
(EDIT Forum nie pozwala umieszczać znaków UNICODE więc jest tu :,
plik na rapidshare z przykładową nazwą katalogu + txt w unicode z nazwą w środku
https://rapidshare.com/files/1429968886/testunicode.rar
)
Nazwa pliku zawiera znak Unicode który wygląda jak ":"
i podobne objawy - napiproject 1.0.6.9 sobie nie radzi. Jak są jakieś znaki nie ASCI to są problemy.
Win XP. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|