Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gabi1706
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 13:27 Temat postu: Problem z napisami |
|
|
Witam,pobrałam napisy do "Immortals" i "The Woman",oba filmy mam zgrane na pendrivie,kiedy chcę oglądam filmy podłączając pendrive`a do dvd,włączają mi się napisy bez polskich znaków,natomista ogladając przez komputer,wszystko jest ok.Dlaczego?Kto mi pomoże? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 13:27 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
yagis Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 3 Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach
|
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 13:37 Temat postu: |
|
|
Za mało informacji. Jaki masz odtwarzacz? Rozumiem że zamiast ą masz a? Czy tak to wygląda czy inaczej. Bądź bardziej dokładny... |
|
Powrót do góry |
|
 |
gabi1706
|
Wysłany: Sob Lut 25, 2012 15:45 Temat postu: Problem z napisami |
|
|
Będę bardziej dokładna.Chcę oglądnąć film z komputera jest ok,napisy pojawiają się poprawnie,natomiast zgrywając filmy+napisy na pendrive i włączając do dvd napisy mam np tak"s>miertelnik" zamiast śmiertelnik,"gL>owa" zamiast "głowa".
W komputerze oglądam poprzez all playera albo media player classic,natomiast dvd to lg.Dodam,że wcześniej nie miałam z tym problemów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
yagis Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 3 Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach
|
Wysłany: Sob Lut 25, 2012 16:18 Temat postu: |
|
|
Przepraszam rzeczywiście dokładnA. Przegapiłem. Skoro inne napisy ci działały to wygląda na to, że te napisy, które nie działają posiadają kodowanie niezgodne z odtwarzaczem. Żeby to sprawdzić spróbuj tym programem
http://www.flos-freeware.ch/zip/Notepad2_4.2.25_x86.exe
otworzyć plik z napisami które działają...
Na samym dole okna po otwarciu pliku obok jego wielkości zobaczysz jego kodowanie (będzie pisało ANSI lub Unicode).
Następnie spróbuj otworzyć plik który nie działa i jeśli ma inne kodowanie spróbuj zmienić je na takie jakie ma plik, który działa poprawnie.
W tym celu po otwarciu pliku w tym programie wciśnij F9 i wybierz odpowiednie kodowanie. A następnie zapisz plik.
Twój odtwarzacz powinien obsługiwać kodowanie ANSI (1250) (byłoby łatwiej jakbym znał model ).
W odtwarzaczach LG powinna być możliwość przyciśnięcia i przytrzymania przez chwilę przycisku SUBTITLES podczas odtwarzania pliku. Wtedy w niektórych modelach pojawia się menu w którym można strzałkami wybrać odpowiednią i działającą poprawnie stronę kodową napisów. Zacznij najpierw od tego a jak to nie pomoże dopiero baw się w zmianę formatu pliku.
Daj znać czy coś pomogło. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gabi1706
|
Wysłany: Sob Lut 25, 2012 17:27 Temat postu: Problem z napisami |
|
|
Dzięki,pomogłeś
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
naorangi
Ostrzeżenia: 5/5
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2022 12:38 Temat postu: Re: Problem z napisami |
|
|
gabi1706 napisał: | Dzięki,pomogłeś
Pozdrawiam |
Learning app with LIVE online classes, instant doubt resolution, LIVE classrooms for classes 4-10, personalised study app for Maths, Science, Social Studies, video lessons and more.
byjus-free-mod-apk |
|
Powrót do góry |
|
 |
|