Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna

FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Gdzie i jak zgłosić skandaliczne napisy do usunięcia?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
vendeur

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Nie Lip 21, 2019 22:30    Temat postu: Gdzie i jak zgłosić skandaliczne napisy do usunięcia? Odpowiedz z cytatem

Witam,

chciałem pobrać napisy do filmu Dumbo 2019. Ucieszyłem się, że ktoś w końcu je zrobił. Niestety, po ich ściągnięciu i przejrzeniu przeżyłem szok. Jakiś idiota dodał do serwisu napisy przetłumaczone przez translatora. Tragiczne i skandaliczne to bardzo delikatne określenia dla nich.

Czy naprawdę program nie sprawdza w żaden sposób, czy napisy są normalne, a nie "translatorskie", tzn. nie po polsku...?

Chciałbym w jakiś sposób zgłosić, aby te napisy usunąć całkowicie z serwisu, ale nie widzę nigdzie takiej opcji. Warto by było także dać jakieś ostrzeżenie albo tymczasowy ban dla konta, z którego je dodano.

Chodzi o napisy:
Dumbo.mp4 1.791 GiB 23.976 01:51:56.585 Explosiveskull 2019-07-21

Dodam, że są to obecnie JEDYNE napisy dla tego filmu.

Ostatnio zmieniony przez vendeur dnia Pon Lip 22, 2019 14:05, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu

Ostrzeżenia:

PostWysłany: Nie Lip 21, 2019 22:30    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis

Powrót do góry
lesli
Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 8
Łącznie otrzymał 12 podziękowań w 12 postach

PostWysłany: Pon Lip 22, 2019 12:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w programie opcja info i film instruktażowy
lub na stronie głównej "pomoc" i ten sam film
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer ICQ
vendeur

PostWysłany: Pon Lip 22, 2019 14:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mógłbyś jaśniej...? Nie ma nigdzie filmu, którego nazwa sugerowałaby istruktaż jak zgłosić napisy do usunięcia.
Powrót do góry
peciaq

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 11 podziękowań w 11 postach

PostWysłany: Pon Lip 22, 2019 16:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Program ma opcję zgłoszenia złych napisów. Widać ją po pobraniu napisów w okienku, które wyskakuje w prawym dolnym rogu ekranu komputera.

Możesz też zgłosić złe napisy np. na fanpage'u Napiprojektu na Facebooku.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GGNumer GG
vendeur

PostWysłany: Pon Lip 22, 2019 17:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko to nie do końca jest właściwa opcja, bo ona sugeruje, że program pobiera napisy niedostosowane do danej wersji filmu, a te napisy są w ogóle niedostosowane do czytania i nie są po polsku Smile.

Ja napisów nie pobierałem do danej wersji filmu, po prostu ściągnąłem je ze strony bezpośrednio i zacząłem przeglądać.

No nic, poradziłem sobie już, skontaktowałem się bezpośrednio mailowo z jednym z moderatorów.
Powrót do góry
peciaq

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 11 podziękowań w 11 postach

PostWysłany: Wto Lip 23, 2019 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak i on odesłał to do mnie, żebym tu zajrzał. Więc tak naprawdę skontaktowałeś się ze mną. Opcja Zgłoś wcale nie sugeruje wersji niedostosowanej do danej wersji. To nieprawda.

W powodzie zgłoszenia możesz podać cokolwiek, jest tam lista rozwijalna z powodami. Screen poniżej jako dowód.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GGNumer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: