Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Problem z synchronizacją napisów w progrmie SubtitleEdit

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Napisy - pomoc techniczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
domino236



Dołączył: 07 Lut 2015
Posty: 9

Podziękował: 2
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Kwi 23, 2017 09:52    Temat postu: Problem z synchronizacją napisów w progrmie SubtitleEdit Odpowiedz z cytatem

Witam. Jeśli chodzi o synchronizacje napisów,to jestem początkujący.

Mam problem z synchronizacją napisów, do mojej wersji. Próbuje i synchronizacją wizualną, i Waveform Graph i na początku odcinka jest ok, a później napisy sie rozjeżdżają. Na początku mojej przygody z tym programem i oswojeniem sie z nim, było ok, napisy pasowały, itp. A ostatnio i do The Big Bang Theory i teraz do Quantico mam takie problemy. Podejrzewam, że z innymi serialami, będą podobne problemy. Dodam, że klatki są takie same.

Powiecie o co chodzi? Może robie coś źle? W końcu dopiero zaczynam z tym zabawe. Mam nadzieje, że ktoś miły sie odezwie, i pomoże Wink Pozdrawiam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Nie Kwi 23, 2017 09:52    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
lesli
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 216

Podziękował: 7
Łącznie otrzymał 11 podziękowań w 11 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Kwi 24, 2017 11:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

spróbuj tego: Time Adjuster http://www.geocities.com/irekzielinski/usa_dload.html
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
domino236



Dołączył: 07 Lut 2015
Posty: 9

Podziękował: 2
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Kwi 24, 2017 14:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki, Fajny program. Ale jest to samo. Na początku idzie dobrze, a potem napisy sie rozjeżdżają we wszystkie strony.

Coś robie źle, tylko nie wiem co? Bo nie może być tak, że wszystkim dopasowywuje, a mi nie. Może wiesz co?

Robie, tak jak na tym filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=4iK1h5vXM9A

Pomocy!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
vlv88



Dołączył: 10 Paź 2012
Posty: 25

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Kwi 24, 2017 15:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zazwyczaj dopasowanie psuje różny fps napisow i różnice w scenach.
Chociaż miałem kilka przypadków, że pomimo identycznego materiału nie szło automatycznie dopasować napisów tylko trzeba było każdą linijkę ręcznie poprawiać.
Podeślij mi te napisy i powiedz do jakiej konkretnie wersji chcesz je dopasować, sprawdzę u siebie jak to wygląda.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
domino236



Dołączył: 07 Lut 2015
Posty: 9

Podziękował: 2
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Kwi 24, 2017 15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wysłałem Ci PW.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
redherring



Dołączył: 03 Mar 2015
Posty: 250

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 22 podziękowań w 21 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Kwi 25, 2017 10:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przejrzyj ten post, możesz tam znaleźć informacje jak synchronizować napisy http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?t=12209. Jeśli jest to problem z ustawieniem odpowiedniego FPS, możesz spróbować synchronizacji wizualnej czy punktów synchronizacji.
_________________
Be sure to check out the best hacking game ever: http://codelinkv2.net/.
Also visit us on the CLv2 forum: http://codelinkv2.net/forum/.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
domino236



Dołączył: 07 Lut 2015
Posty: 9

Podziękował: 2
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Kwi 25, 2017 11:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czytałem ten post. Próbowałem synchronizacji wizualnej i Waveform Graph. Myślałem, że o tym napisałem, ale dopiero teraz zobaczyłem, że nie. Razz W niektórych wersjach różnych odcinków napisy dopasowało, a w niektórych nie. FPS i wersja do której były dopasowane napisy, i moja wersja ma ten sam.

Na samym początku idzie dobrze, a później rozjeżdża sie.

Tym programem, który polecił @lesli jest podobnie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
redherring



Dołączył: 03 Mar 2015
Posty: 250

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 22 podziękowań w 21 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Kwi 25, 2017 12:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skoro jest to serial, być może chodzi o przesunięcie napisów w kilku momentach gdzie jest przerywnik gdzie zazwyczają są reklamy.
Jaki to serial? Możesz też podać ID tych napisów?
_________________
Be sure to check out the best hacking game ever: http://codelinkv2.net/.
Also visit us on the CLv2 forum: http://codelinkv2.net/forum/.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
domino236



Dołączył: 07 Lut 2015
Posty: 9

Podziękował: 2
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Kwi 25, 2017 13:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Serialem jest Quantico 02e18.
Napisy są stąd: http://www.dreamteam24.pl/quantico-02x18/
A ja próbuje zsynchronizować do wersji: Quantico.S02E18.KUMONK.1080p.AMZN.WEBRip.DD5.1.x264-DON

Dopiero teraz zobaczyłem, że napisy są do wersji skróconej o kilka minut. Może to dlatego.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
redherring



Dołączył: 03 Mar 2015
Posty: 250

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 22 podziękowań w 21 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Kwi 25, 2017 21:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co widzę, to nie da się na szybko tych napisów z tą wersją zsynchronizować, nawet jeśli za pomocą punktów synchronizacji w ciągu jednej sceny ustawię prawidłowy czas dla pierwszych i ostatnich napisów w tej scenie w środku nie będzie odpowiedniej synchronizacji. Radzę poszukać innej wersji napisów lub jeśli naprawdę chcesz użyć tych napisów, to musisz zsynchronizować linijkę po linijce...
_________________
Be sure to check out the best hacking game ever: http://codelinkv2.net/.
Also visit us on the CLv2 forum: http://codelinkv2.net/forum/.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
domino236



Dołączył: 07 Lut 2015
Posty: 9

Podziękował: 2
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Kwi 26, 2017 08:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak myślałem, że skończy sie na usatwianiu linii po linii. Trzeba będzie pobrać jakąś slabą wersję. Dzięki za pomoc.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
redherring



Dołączył: 03 Mar 2015
Posty: 250

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 22 podziękowań w 21 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Kwi 26, 2017 10:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma sprawy.
_________________
Be sure to check out the best hacking game ever: http://codelinkv2.net/.
Also visit us on the CLv2 forum: http://codelinkv2.net/forum/.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Napisy - pomoc techniczna Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group