Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
toxyk44
Podziękował: 1 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 15:31 Temat postu: napisy ściągają się bez polskich liter |
|
|
Witam, problem mam taki że jakiekolwiek ściągne napisy, wszystkie będą miały polskie znaki zamienione na jakieś dziwne losowe znaczki. Jest to dość uporczywe gdy w jednym zdaniu 5 słów posiada przynajmniej dwie polskie litery, przez co jest ono nie zrozumiałe i ciężej się czyta długie ciągi słów. Próbowałem zmieniać kodowanie na wszystkie możliwe dalej nic. Co robić?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 15:31 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
yagis Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 3 Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach
|
|
Powrót do góry |
|
 |
toxyk44
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 16:18 Temat postu: |
|
|
id filmu to c53a46d75d257a10de14e498607f7671, ustawienia na takie jak na obrazku dalej nie pomogły, sprawdziałem w allplejerze media classicu i wmp
edit:
dodam tylko że napisy się ściągają już z taką przypadłością, nie odtwarzają źle |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 17:14 Temat postu: |
|
|
Napisy wyglądają ok.
Nie rozumiem zdania
Cytat: |
dodam tylko że napisy się ściągają już z taką przypadłością, nie odtwarzają źle |
Czyli po ściągnięciu otwierasz je w notatniku i widzisz krzaczki czy są normalnie zakodowane?
Czy przy odtwarzaniu?
Jeśli zmieniałeś kodowanie pliku na ANSI w ustawieniach programu i nadal masz krzaczki to może jakiś problem z ustawieniami filtrów. Jakie filtry masz zainstalowane (ffdshow czy inny). Podeślij screen z ustawieniami dotyczącymi wyświetlania napisów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
toxyk44
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 18:11 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Czyli po ściągnięciu otwierasz je w notatniku i widzisz krzaczki czy są normalnie zakodowane? |
Tak, i tak mam ffdshowa. W sumie specjalnie go zainstalowalem bo myślałem że tu tkwi problem, więc uaktualniłem kodeki K-Lite packiem wszystko domyślnie zainstalowałem ale nic nie dało.
edit: nie wiem gdzie znajdują się opcje odtwarzania napisów. jedyne jakie znam to te z napiprojektu, ale te są do ściągania. w ffdshowie nie ma nic takiego poza subtitles do zaznaczenia lub odznaczenia i inne jakies opcje ale do dekodowania audio i video |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 18:25 Temat postu: |
|
|
Najprościej by było jakbyś wywalił wszystkie kodeki, filtry, odtwarzacze i zainstalował tylko program vlc. On nie potrzebuje do działania żadnych dodatkowych kodeków bo instaluje wszystko do swojego folderu. Swoją drogą nie wiem co się dzieje, że napisy nie są wyświetlane poprawnie nawet w notatniku zwłaszcza jeśli są w formacie ANSI.
Spróbuj wcześniej pobrać napisy testowe
http://www.napiprojekt.pl/forum_pliki/TestyRoznychNapisow.rar
może któreś ci zadziałają i daj znać czy te dwie rzeczy pomogły. Jaką masz wersję językową systemu tak na marginesie? Czy wcześniej też miałeś takie problemy z napisami pobieranymi przez napi? |
|
Powrót do góry |
|
 |
toxyk44
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 18:27 Temat postu: |
|
|
o, miałem o tym wspomnieć. Mam angielską wersje Windowsa 7. Nie pamietam czy NA czy GB ale anglojęzczną. Lece sprawdzić napisy.
edit: wow, działają jedynie srt utf-8, gdzie żadne ansi się nie wyświetlały prawidłowo a mDvd utf-8 wcale. Dziwna sprawa
tak czy siak, w filmie dalej srt utf-8 odtwarzają źle, do tego podwójnie. niezależnie czy w formacie zapisu srt czy txt |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 18:36 Temat postu: |
|
|
To wyjaśnia kwestie napisów i ich kodowania.
http://www.napiprojekt.pl/oldwww/?dz=5&pytanie=19
Tak czy siak wywal to wszystko o czym wcześniej pisałem bo tylko niepotrzebnie ci to obciąża system i nic to nie daje tak naprawdę. Spróbuj pozmieniać ustawienia tak jak masz w opisie pod linkiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
toxyk44
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 18:46 Temat postu: |
|
|
Problem część druga, napisy się wyświatlają podwójnie, w każdym odtwarzaczu, ale tylko w tych formatach w których działają polskie literki. Bo zmiana ustawień na takie jak w faq wiele nie zmieniła dalej nei wszystkie formaty działają.
Edit: Jednak działa w tym VCL, tylko ten jeden format, ale działa. Nie będe was dłużej męczył i tak juz to mnei satysfakcjonuje. Dzięki, pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lis 05, 2012 18:51 Temat postu: |
|
|
Działa podwójnie bo pewnie dwa filtry próbują wyświetlić napisy na raz i dlatego tak masz. Ale tak czy siak powinno ci się udać to wszystko jakoś ogarnąć... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|