Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna

FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Ratunku!!!!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krisgdynia

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sob Paź 27, 2012 22:16    Temat postu: Ratunku!!!! Odpowiedz z cytatem

Proszę o pomoc!!!
Nieopatrznie zainstalowałem i zupełnie nie myśląc założyłem konto na napiprojekt. Prosił bym o informacje jak zainstalować starą wersję?Czy jest to możliwe?
Nowa wersja nie tylko że chce decydować za mnie na czym oglądam filmy, jakiego odtwarzacza używam, pozbawia mnie pobierana napisów w formacie txt., próbuje ustawić mi swoją stronę startową i od razu znalazła cała listę czegoś co nie pozwala jej na moim komputerze działać.(nawet nie chce analizować problemów które nowy program znalazł przed momentem stara wersja znajdywała napisy z rozwijanego menu bez pytania)
Nie życzę sobie aby prosty i genialny program przekształcił się na moim komputerze w narzędzie do szpiegowania co i na czym oglądam jakiej strony startowej używam, oraz bez mojej zgody próbował dokonywać zmian na moim komputerze.
Żądam możliwości wolnego wyboru i powrotu do poprzedniej wersji ( o ile nie będzie ona w tej chwili po ukazaniu sie nowej wersji złośliwie niczego nie znajdowała).
Po uzyskaniu odpowiedzi proszę o informację jak usunąć konto na napiprojekt.
Domyślam się że należę do wąskiej grupy użytkowników którzy czytają co program robi z moim komputerem i w porę zareagowałem-usunąłem nową wersję.Domyślam się też że moderator odpowie że jest tysiące zadowolonych- proszę tylko o możliwość powrotu do starej wersji.

P.S. Od rana próbuję usunąć folder Napi projekt z systemu pomimo sprawdzania menagerem systemu nie idzie go usunąć - pracuje w tle, to jakiś wirus to nowe napiprojekt czy co??
Próbowałem aby usunąć zainstalować ponownie wersja NapiProjektBuild_2.1.0.2287 niestety ponownie pyta mnie na czym będę odtwarzał(co ja mam zaznaczyć skoro są tylko 2 pola wyboru a ja odtwarzam :na kompie w paru odtwarzaczach ,na TV z dysku USB oraz z pendrive, na Playstation, na stacjonarnym odtwarzaczu niefirmowym Manta oraz firmowym Panasonic poza tym wymieniam się filmami ze znajomymi to skąd mam wiedzieć na czy oni odtwarzają???-czy ktoś z twórców pomyślał co ma zaznaczyć osoba która ma taką sytuację??? gdy do wyboru ma tylko 2 opcje-komp albo odtwarzacz????
Po przejściu tego etapu-zaznaczenia komputer i odtwarzacz inne próbuję instalować dalej- program Napiprojekt wykrył niezgodności rejestru(po co do cholery program do szukania napisów grzebie w moim rejestrze??)i proponuje mi instalację nowej wersji którą już mam???Próbowałem zgodnie z sugerstią na forum przenieść instalkę na pulpit ale nic to nie dało.próbowałem też zakliknąć nic nie rób ale to też nic nie daje.
POMOCY W USUNIĘCIU NAPI PROJEKT I POWROCIE DO STAREJ WERSJ!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu

Ostrzeżenia:

PostWysłany: Sob Paź 27, 2012 22:16    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis

Powrót do góry
admin
Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Paź 28, 2012 10:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krisgdynia napisał:
Proszę o pomoc!!!

Spokojnie...

krisgdynia napisał:

Prosił bym o informacje jak zainstalować starą wersję?Czy jest to możliwe?

To chyba oczywiste. Wystarczy znaleźć gdzieś starą wersję i ją zainstalować

krisgdynia napisał:

Nowa wersja nie tylko że chce decydować za mnie na czym oglądam filmy, jakiego odtwarzacza używam,

pozbawia mnie pobierana napisów w formacie txt.,

Informacja nieprawdzwa. Nie ma czegoś takiego jak format TXT. Pozatym opcja o której piszesz, ma za

zadanie pomóc osobom, których playery nie obsługują np. kodowania utf8, czy formatu TMplayer (mam

nadzieję, że wiesz o czym piszę). Jeśli nie chcesz z tej opcji korzystać to poprostu klikasz dalej, NIC

NIE MUSISZ PODAWAĆ.

krisgdynia napisał:

próbuje ustawić mi swoją stronę startową

Większośc popularnych programów (utorrent, winamp itp) ma tego typu dodatki

krisgdynia napisał:

i od razu znalazła cała listę czegoś co nie pozwala jej na moim komputerze działać.

Nie rozumiem.

krisgdynia napisał:

Nie życzę sobie aby prosty i genialny program przekształcił się na moim komputerze w narzędzie do

szpiegowania co i na czym oglądam jakiej strony startowej używam, oraz bez mojej zgody próbował dokonywać

zmian na moim komputerze.

Jakie szpiegowanie? Tak jak pisałem wyżej pytanie instalatora o sposób oglądania filmów można pominąć, chyba nie do końca rozumiesz znaczenie tej opcji polecam lekturę tematu ( http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?t=9576 ).

Co do strony startowej jest to również jasno opisane w instalatorze.

krisgdynia napisał:

Po uzyskaniu odpowiedzi proszę o informację jak usunąć konto na napiprojekt.

Prosze skorzystać z formularza kontaktowego na stronie.

krisgdynia napisał:

Domyślam się że należę do wąskiej grupy użytkowników którzy czytają co program robi z moim komputerem i w porę zareagowałem-usunąłem nową wersję.

Odnoszę wrażenie, że gdy instalowałeś program byłeś bardzo zmęczony.
- "nieopatrznie założyłeś konto" - po co w takim razie?
- skorzystałeś z opcji "profile napisów". Po co, skoro nie musiałeś?
- skorzystałeś z dodatku strony startowej V9, po co jeśli nie chciałeś?

krisgdynia napisał:

P.S. Od rana próbuję usunąć folder Napi projekt z systemu pomimo sprawdzania menagerem systemu nie idzie go usunąć - pracuje w tle, to jakiś wirus to nowe napiprojekt czy co??

Twoja znajmość użytkowania komputera jest znikoma.
Prawdopodobnie program NapiProjekt jest włączony. Zamknij go:
- kliknij na strzałeczkę w trayu (ten obszar koło zegara), rozwiną się ikonki wszystkich uruchomionych programów. Nastepnie kliknij na ikonke NP i "zakończ",
- lub z poziomu menedżera ZADAŃ (nie "systemu"), zabij proces NapiProjekt

krisgdynia napisał:
Napiprojekt wykrył niezgodności rejestru(po co do cholery program do szukania napisów grzebie w moim rejestrze??)

Hmmm, może po to żeby w menu kontekstowym windows pojawiła się opcja "znajdź i dopasuj napisy"?

Co do błędu to nie wiem o czym piszesz.

krisgdynia napisał:
POMOCY W USUNIĘCIU NAPI PROJEKT I POWROCIE DO STAREJ WERSJ!!

Poprostu skorzystaj z opcji deinstalacji, tak jak w przypadku każdego innego programu. Ale z tego z widzę to Ty programy "odinstalowujesz" poprzez usunięcie folderu. Więc możliwe, że deinstalator już zepsułeś.

PS
na przyszłość radzę się trochę podszkolić, by bezpodstawnie nie "krzyczeć" na forum. Temat uważam za zamknięty i nie zamierzam w przyszłości tracić kolejnych 30 minut na zbędną dyskusję.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: