Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna

FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Brak menu kontekstowego.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cysiek1991
VIP

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Cze 12, 2012 22:13    Temat postu: Brak menu kontekstowego. Odpowiedz z cytatem

Witam.
Od czasu do czasu pobieram sobie jakieś filmy do obejrzenia.
Posiadam aktualną, najnowszą wersje programu.
Nie wiem dlaczego, ale dla formatu plików video: .avi, .mkv (te najczęściej pobieram) nie ma menu kontekstowego w którym wybieram: znajdź i pobierz napisy.

W ustawieniach programu widnieje zgodność dla .avi i niezarejestrowane rozszerzenie w systemie dla .mkv

Jak ten problem naprawić?
Reklamiarz
Członek zespołu

Ostrzeżenia:

PostWysłany: Wto Cze 12, 2012 22:13    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis

Powrót do góry
admin
Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Cze 13, 2012 09:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podczas instalacji różnych programów związanych z plikami video (playery itp), dokonywane są zmiany w rejestrze. Zmiany te powodują zniknięcie menu NapiProjekt. W takim przypadku pomaga jedynie reinstalacja programu (instalator ma wyższe uprawnienia niż program i potrafi te zmiany naprawić)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
cysiek1991
VIP

PostWysłany: Sro Cze 13, 2012 14:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuje za odpowiedź.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora MSN Messenger
gangrelos

PostWysłany: Pon Lip 02, 2012 20:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam ten sam problem. Przeinstalowałem (usunąłem, wyczyściłem rejestr zainstalowałem jeszcze raz) Nero w którym grzebałem dzień wcześniej, przeinstalowałem również napi (w ten sam sposób 3 razy!!!) i nic... Może bym się nie pluł jakoś szczególnie gdyby nie to że u mnie z listy rozszerzeń wyleciało .avi >.<'
Powrót do góry
admin

PostWysłany: Pią Lip 13, 2012 20:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy AVI jest skojarzone z jakimś programem? Czy inne dodatkowe pozycje w menu kontekstowym prawidłowo pojawiają się dla AVI?
Powrót do góry
gangrelos

PostWysłany: Pią Lip 13, 2012 23:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

admin napisał:
czy AVI jest skojarzone z jakimś programem? Czy inne dodatkowe pozycje w menu kontekstowym prawidłowo pojawiają się dla AVI?

Ok. Problem rozwiązany dzięki temu komentarzowi Wink avi było u mnie skojarzone z BestPlayerem. Nie pomyślałem że to z nim coś mogło sie rypnąć bo w nim nie grzebałem... Ustawiłem domyślny odtwarzacz na Windows Media i opcje znów były w menu. Po wywaleniu BP i Napi, wyczyszczeniu rejestru (samo wywalenie i przeinstalowanie nie wystarczyło) Wszystko wróciło do normy...

Dzięki Wink
Powrót do góry
cysiek1991
VIP

PostWysłany: Sro Gru 26, 2012 23:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie, odświeżę swój temat gdyż menu kontekstowe zniknęło i to na dobre: odinstalowanie z użyciem Your Uninstallerem i zainstalowanie na nowo, nic nie pomogło.

Wszelkie video klipy mam skojarzone z Media Player Classic, a wszelkie audio - z Windows Media Player.
Wcześniej menu nie pojawiało się przy .mkv, i problem został naprawiony dzięki zwykłemu przeinstalowaniu.

Teraz wygląda na to, że ze wszystkimi rozszerzeniami tak mam.
Mam zainstalowaną wersję 2.1.0.2287b programu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora MSN Messenger
cysiek1991
VIP

PostWysłany: Wto Sty 01, 2013 22:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Piszę post pod postem żeby był widoczny.

Wygląda na to że jedyną opcje od programu NapiProjekt w menu kontekstowym mam gry kliknę PPM na folder z filmem, filmami. A nie jak wcześniej bezpośrednio na film. Czy to są stałe zmiany czy tylko ja tak mam?
Powrót do góry
admin

PostWysłany: Nie Sty 06, 2013 11:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spróbuj na chwile zainstalować jakiś alternatywny odtwarzacz:
- np. http://www.gomlab.com/eng/
- skojarz rozszerzenia z nowym odtwarzaczem
- potem reinstalacja NapiProjekt

Menu powinno się pojawić. Potem możesz odinstalować alternatywny odtwarzacz i korzystać dalej z Media Player Classic.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: