Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
john56
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 10:37 Temat postu: Ściąganie napisów z bazy |
|
|
Od razu mówię, że pytanie może wydawać się głupie, a odpowiedź prozaiczna, ale niestety sam na nią chyba nie wpadnę. Chciałbym ściągnąć napisy bezpośrednio z bazy napiprojektu. Wyszukuję poprzez tę bazę http://www.napiprojekt.pl/index.php?dz=27 film, dalej przechodzę do sekcji "napisy". Pojawia się tabelka z kilkoma, jak się domyślam plikami z napisami i na początku nazwą wersji filmu. Klikam na pierwszą z brzegu (czy brzega) i wyskakuje mi nowe okno - ten odnośnik wymaga otwarcia przez inną aplikację. Domyślnie pojawia się aplikacja "www.napiprojekt.info", klikam na nią, a dalej wyskakuje "proszę wskazać film, dla którego chcesz pobrać napisy"...
Tyle, że ja np. nie mam tego pliku na dysku albo jak mam to napiprojekt i tak nie wyszukuje poprawnych napisów do tego filmu czy serialu. Chcę po prostu ściągnąć same napisy z bazy i nie da rady. Wydaje mi się, że kiedyś to było możliwe. Jakby co to korzystam z najnowszego Firefoxa.
Ma ktoś pomysł o co chodzi? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 10:37 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
admin Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 5 Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 13:38 Temat postu: |
|
|
Pobierz najnowszą wersję NapiProjekt, wersja ta nie pyta się o film a jedynie o lokalizację zapisu napisów.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
john56
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 16:28 Temat postu: |
|
|
Rzeczywiście. Zainstalowałem najnowszą wersję i pomogło. Co prawda ściągnięty plik czy pliki (bo sprawdzałem na kilku) ma tak jakby dwa rozszerzenia (.txt.txt), ale oczywiście po krótkiej korekcie wszystko jest w porządku. Dzięki  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 17:02 Temat postu: |
|
|
john56 napisał: | Co prawda ściągnięty plik czy pliki (bo sprawdzałem na kilku) ma tak jakby dwa rozszerzenia (.txt.txt), ale oczywiście po krótkiej korekcie wszystko jest w porządku. Dzięki  |
Zostanie to sprawdzone i ewentualnie poprawione w przyszłej wersji.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
john56
|
Wysłany: Sob Mar 24, 2012 14:16 Temat postu: |
|
|
A czy jest jakaś możliwość podglądu napisów? Podam na przykładzie serialu "Death Note". Napiprojekt nie znalazł napisów akurat do mojej wersji pierwszego odcinka, więc postanowiłem ściągnąć je ręcznie z bazy i tu mam mały problem. Zdecydowana większość napisów, bo aż 23 strony z napisami z 25, jest po prostu podpisana "Death Note" lub polskim odpowiednikiem "Notatnik śmierci". Sam serial liczy 37 odcinków i nie wyobrażam sobie sprawdzać każdych napisów po kolei czy pasują do mojego odcinka.
Idzie jakoś sprawdzić do którego odcinka były robione napisy? W środku napisów też nie ma informacji, że są to np. napisy do 1-szego odcinka. Sam serial jest po japońsku i ciężko się zorientować czy napisy są dobre. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Mar 25, 2012 10:18 Temat postu: |
|
|
Jeśli w bazie są informacje odnośnie numeru odcinka to takie napisy są odpowiednio oznaczone.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
john56
|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2012 23:56 Temat postu: |
|
|
No akurat sporo odcinków nie było opisanych. Ale znalazłem takowe napisy na innej stronie, zsynchronizowałem i dodałem do bazy napisy do wszystkich odcinków, więc możliwe, że jak ktoś będzie miał podobny problem akurat z tym serialem to mu nieco pomogłem  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 09:20 Temat postu: |
|
|
super  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Kwi 24, 2012 14:03 Temat postu: |
|
|
to spróbuj pobrać bezpośrednio z menu kontekstowego windows i daj znać czy wtedy działa normalnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|