Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
filut
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 16:32 Temat postu: Format mkv |
|
|
świetny program ,ale niestety bez wsparcia dla plików mkv,które na dzień dzisiejszy staja się standardem,kiedy coś sie zmieni? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 16:32 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
criskrakow Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 23 Łącznie otrzymał 130 podziękowań w 129 postach
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 17:45 Temat postu: |
|
|
Co znaczy "bez wsparcia?", jeśli ci chodzi o pobieranie napisów to działa idealnie. _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
filut
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 17:59 Temat postu: |
|
|
criskrakow napisał: | Co znaczy "bez wsparcia?", jeśli ci chodzi o pobieranie napisów to działa idealnie. |
Ok w takim razie ściagnij sobie film z tej strony ,obojetnie jaki ,a potem za pomoca napiprojekt ściagnij napisy ,życzę Ci powodzenia,bo mnie sie niestety nie udało,do plików avi bez problemu zaś do mkv niestety |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 18:09 Temat postu: |
|
|
"Film z tej strony"??
ja tylko oglądam MKV. i nigdy nie mialem problemu ze skojarzeniem napi z tym formatem. Może u siebie masz jakiś problem, co wychodzi ci w PPM? Spróbuj przeinstalować napiprojekt z zaznaczeniem plików MKV _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
filut
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 18:25 Temat postu: |
|
|
criskrakow napisał: | "Film z tej strony"??
ja tylko oglądam MKV. i nigdy nie mialem problemu ze skojarzeniem napi z tym formatem. Może u siebie masz jakiś problem, co wychodzi ci w PPM? Spróbuj przeinstalować napiprojekt z zaznaczeniem plików MKV |
Pod prawym przyciskiem kojarzy z filmem ,ale pisze że nie znalazł,no to dobra pomyslałem nowy film może nie ma ,ale wziałem znany serial i starsze odcinki spartakusa i bryndza nie ma , innych niestety też nie ,za to inny program ( nie podaje nazwy bo nie wypada znajduje i jeszcze daje do wyboru)nie ukrywam że od lat używałem napiprojekt, z tąd moje rozterki bo jednak lepiej by było wspierać rodzinne program a nie zagraniczne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
admin Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 5 Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 18:36 Temat postu: |
|
|
Widocznie ktoś "miesza" (dodając różne rzeczy do tego konteneru) w Twoich plikach mkv, przez co plik dla programu staje się nierozpoznanym/mało popularnym. Możesz mi przysłać na PW jakieś przykłady? |
|
Powrót do góry |
|
 |
filut
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 18:52 Temat postu: |
|
|
admin napisał: | Widocznie ktoś "miesza" (dodając różne rzeczy do tego konteneru) w Twoich plikach mkv, przez co plik dla programu staje się nierozpoznanym/mało popularnym. Możesz mi przysłać na PW jakieś przykłady? |
wiadomo że są to pliki zmniejszone ,ale uwierz mi naprawdę niewielka strata jakości a pliki w rozdziałce 720p zajmują zaledwie 200 mega
tu mały przykład
BoB nfo
Best Of Both - Quality & Size
Re-Encoding New & Old TV Shows
From Around The World
(America, Canada, United Kingdom, Australia and New Zealand)
We Release Daily TV Shows , Starting Within an One Hour After the First 720p Rlz, Then A Show Atleast Every 30 Minutes
All HDTV & Blu-Ray Re-Encode Releases Are Encoded Down From A 720p Source, And Re-sized.
All PDTV & DVDRips Are The Sames As The Source.
Video
Format : Matroska
Format/Info : Advanced Video Codec
Width / Height : 480p - 720:400
NTSC - 624:352
PAL - 640:352
Audio
Format/Info : Advanced Audio Codec
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Release File Size depends on the run-time of a show
Cartoons
Approx 2.25 MB's Per Minute On Cartoon Shows
22 - Minute Cartoon - 50MB
42 - Minute Cartoon - 95MB
tu nasz linki do Family Guy sciagnij sobie ,a bedziesz mile zaskoczony i jedynie 100 mega
Admin edit: linki z wiadomych względów zostały usunięte
i jeszcze raz podkreslam że inny program znajduje do niego polskie napisy |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 19:36 Temat postu: |
|
|
Rzadkie pliki ID więc dlatego problem, a żeby ci to udowodnić to te napisy które do nich masz dodaj jako nowe i spróbuj czy będziesz mógł je sobie pobrać _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
filut
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 20:03 Temat postu: |
|
|
criskrakow napisał: | Rzadkie pliki ID więc dlatego problem, a żeby ci to udowodnić to te napisy które do nich masz dodaj jako nowe i spróbuj czy będziesz mógł je sobie pobrać |
Zrobiłem jak powiedziałeś,masz rację ,ale nie rozwiązuje to niejako mojego problemu,czyli szukania ich niestety w innym miejscu lub ręczne pobieranię z napi bo jak już zauważyłem i tak te do 720p pasują,może kiedyś ten świetny program będzie wspierał również te rzadkie ID,skoro inni to już robią.Pozdrawiam i dzięki za cierpliwość i wyjaśnienie problemu. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 20:10 Temat postu: |
|
|
Widocznie nie wiesz jak działa Napi, dlatego sie dziwisz. Im bardziej egzotyczny plik tym mniejsze prawdopodobieństwo żeby ktoś inny to pobrał i dodał do bazy napiprojektu.
Załóżmy że TYLKO Ty masz do nich dostęp, jak uważasz kto ma dodać do nich napisy? _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
admin Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 5 Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 23:23 Temat postu: |
|
|