Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
piowrek
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 20:18 Temat postu: Uczciwość |
|
|
Mam pytanie: od pewnego czasu tłumaczę głownie seriale. Być może źle (bez google tłumacza i często ze słuchu), ale jako lingwistę interesuje mnie bardziej znaczenie i jego odpowiednik w moim języku, niż leksykalny przekład zaimków. Nie o to jednak chodzi. czasem ściągam "własne" napisy i kilkakrotnie zauważyłem, iż mój nick jest wyrzucany i wpisywany inny autor.czy zwracacie na to uwagę? czy macie sposób na swoista ochronę autora? Nie chcę blokować edycji plików, ponieważ akceptuję wymóg Waszego loga w tekście. Ale podpisywanie sięza kogoś....Na szczęście moderatorzy uznawali moje poprawki. Proponuję też wprowadzić opcję "autopoprawka", gdyż czasem warto zastanowić się nad własną pracą
Pozdrawiam wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklamiarz Członek zespołu
Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 20:18 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
criskrakow Członek Zespołu NapiProjekt
Podziękował: 23 Łącznie otrzymał 130 podziękowań w 129 postach
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 06:39 Temat postu: |
|
|
Ciężki problem bo my nie mamy możliwości ingerencji w napisy, jakie dostajemy takie moderujemy. Ponieważ zdarzają się dranie i dodają czyjeś napisy jako swoje staramy się to wychwytywać w poprawkach, ale jako napisy nowe nie jesteśmy w stanie tego zweryfikować i zdajemy się na uczciwość użytkownika. Co gorsza ciężko udowodnić takie"przestępstwo"bo trzeba całe śledztwo robić ale staramy się tak jak zauważyłeś pozytywnie rozpatrywać takie zgłoszenia. Jedynym sposobem jest jak zrobisz jakieś napisy najpierw wrzucaj do napiprojektu, przy takim czymś nawet jeśli ktoś się podszyje jako autor pod takie napisy to łatwo jest to po Twoim zgłoszeniu zweryfikować. Mam nadzieje że ten problem będzie występował sporadycznie bo tak naprawdę to jest garstka takich kombinatorów i staramy się ich eliminować. _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
|
|
Powrót do góry |
|
|
piowrek
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 06:43 Temat postu: re |
|
|
Dzięki,
Może stworzycie dział tłumaczy?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
criskrakow Członek Zespołu NapiProjekt
Podziękował: 23 Łącznie otrzymał 130 podziękowań w 129 postach
|
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 18:23 Temat postu: |
|
|
PW _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
|
|
Powrót do góry |
|
|
kosindra
|
Wysłany: Pon Wrz 30, 2024 11:30 Temat postu: Re: re |
|
|