Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hustl3r
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 20:26 Temat postu: Nie dodające się skórki |
|
|
Witam,
Ściągnąłem ze strony głównej dwie skórki "E-O-L" i "S-Compact". Które są plikami *.exe, które z kolei same powinny się zainstalować do docelowej lokalizacji skórek. Lecz ani w programie ani w folderze ze skórkami nic nowego nie przybywa. Może problem leży w tym iż folder "skins" jest tylko do odczytu ale nie mogę tego zmienić bo niby nie mam uprawnień administratora co samo w sobie jest dziwne. Tak czy siak macie jakieś rady?
Pozdrawiam,
Hustl3r. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 20:26 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
hustl3r
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 20:51 Temat postu: |
|
|
Już wiem jak to "naprawić" wyciąłem cały folder "NAPI-PROJEKT"z Programy Files i wrzuciłem na pulpit. Wtedy odpaliłem te skórki które same sobie stworzył katalog i się zainstalowały w Programach Files. Wtedy tylko wyciąłem te dwa foldery z tymi skórkami, przerzuciłem do folderu ze skórkami który wcześniej umieściłem na pulpicie. Z PF usunąłem nowo utworzony folder NP a ten z pulpitu spowrotem wrzuciłem na swoje miejsce. Przy okazji dowiedziałem się jak usunąć reklamy.
Temat do zamknięcia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
admin Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 5 Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 20:52 Temat postu: |
|
|
Pewnie tak jak zasugerowałeś problem powiązany jest z uprawnieniami. Sprawdź czy możesz ręcznie założyć (a później skopiować do niego jakiś plik) folder w katalogu SKINS |
|
Powrót do góry |
|
 |
hustl3r
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 22:10 Temat postu: |
|
|
Mogę, tylko system non-stop krzyczy o uprawnienia i muszę potwierdzać. Zapomniałem napisać, że korzystam z 7-ki 64 bitowej ( tutaj może leżeć przyczyna ). Niemniej jednak proponował bym aby skórki po staremu wypakowywać sobie do folderu zamiast nadmiernie kombinować z plikami *.exe.
Pzdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 10:08 Temat postu: |
|
|
Musisz potwierdzać?
Sprawdziłem u siebie (również win7 64bit), na koncie standardowego (bez praw admina) użytkownika w windows.
Wnioski:
- Instalacja skórek za pomocą EXE wymaga uprawnień administratora (komunikat o braku uprawnień, bez możliwości podania hasła admina)
- Ręczna instalacja skórek (utworzenie odpowiedniego podkatalogu w "skins" i skopiowanie plików) również wymaga uprawnień administratora (komunikat o braku uprawnień, bez możliwości podania hasła admina)
Tak więc czy skórki są dostarczane w postaci instalatora czy w formie spakowanych plików graficznych, tak czy siak wymagane są uprawnienia administratora. |
|
Powrót do góry |
|
 |
hustl3r
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 18:50 Temat postu: |
|
|
No ale jako normalny użytkownik zainstalowałem jednak te skórki.
Na chwile trzeba wyciąć cały folder NP z "Pliki programów (x86)" w dowolną lokalizację ( ja to wrzuciłem na pulpit ). Wtedy "zainstalować" skórki. Pyta o potwierdzenie instalacji ( jak to Win 7 ), po potwierdzeniu wchodzę w "Pliki programów (x86)", gdzie jest nowo utworzony przez instalator skórki folder NP. Wchodzę w ten folder, kopiuje sobie skórki do folderu skins ( Pulpit/NAPI-PROJEKT/skins ), usuwam folder NP utworzony przez instalator z "Pliki programów (x86)". Folder NP z pulpitu spowrotem wrzucam do "Pliki programów (x86)" i skórki działają...
Gdy by to były paczki *.rar to normalnie by sobie człowiek wypakował i przerzucił do folderu ze skórkami a tak trzeba kombinować... Ewentualnie można dodać dwie wersje do pobrania *.exe i *.rar co by rozwiązało problemy tych którzy je mają ( plik *.rar ; posiadacze 7-ki ) i ułatwiło instalację tym którzy go nie mają ( plik *.exe ; prawdopodobnie posiadacze XP-ka ). Taka moja mała sugestia. Ale nic na siłę...
Pzdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 11:14 Temat postu: |
|
|
hustl3r napisał: | No ale jako normalny użytkownik zainstalowałem jednak te skórki.
[...] Folder NP z pulpitu spowrotem wrzucam do "Pliki programów (x86)" i skórki działają...
|
Hmmm, bardzo dziwne zachowanie windows. Jako zwykły użytkownik nie masz możliwości ingerencji w katalog NP. Natomiast po zastosowaniu opisanych przez Ciebie kroków, można ominąć zabezpieczenia win.
hustl3r napisał: |
Ewentualnie można dodać dwie wersje do pobrania *.exe i *.rar
|
Tak też zostało zrobione
hustl3r napisał: |
co by rozwiązało problemy tych którzy je mają ( plik *.rar ; posiadacze 7-ki ) i ułatwiło instalację tym którzy go nie mają ( plik *.exe ; prawdopodobnie posiadacze XP-ka ). Taka moja mała sugestia. Ale nic na siłę...
Pzdr. |
Inaczej:
exe - przeznaczone dla wszystkich systemów, użytkownik musi posiadać uprawnienia admina
wersja spakowana - dla użytkowników bez odpowiednich uprawnień
PS
u mnie (w przypadku braku uprawnień w windows) próba uruchomienia instalatora skórki skutkuje pojawieniem się odpowiedniego komunikatu o braku uprawnień. U Ciebie instalator normalnie się uruchamia, ale nie działa? Jakie masz dokładnie uprawnienia w windows? |
|
Powrót do góry |
|
 |
hustl3r
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 13:15 Temat postu: |
|
|
Pisząc zwykły użytkownik miałem na myśli, że tylko ja korzystam z kompa i nic nie jest poblokowane. Najzwyklejsze konto każdego posiadacza Windowsa. Lecz niechcący mogłem jednak Cię wprowadzić w błąd...
Ale tak jak mówiłem. Nie mogą zmienić atrybutu folderu NP który jest tylko do odczytu bo nie mam uprawnień administratora...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|