Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna

FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Nie dodające się skórki

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
hustl3r

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sty 10, 2012 20:26    Temat postu: Nie dodające się skórki Odpowiedz z cytatem

Witam,

Ściągnąłem ze strony głównej dwie skórki "E-O-L" i "S-Compact". Które są plikami *.exe, które z kolei same powinny się zainstalować do docelowej lokalizacji skórek. Lecz ani w programie ani w folderze ze skórkami nic nowego nie przybywa. Może problem leży w tym iż folder "skins" jest tylko do odczytu ale nie mogę tego zmienić bo niby nie mam uprawnień administratora co samo w sobie jest dziwne. Tak czy siak macie jakieś rady?

Pozdrawiam,
Hustl3r.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu

Ostrzeżenia:

PostWysłany: Wto Sty 10, 2012 20:26    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis

Powrót do góry
hustl3r

PostWysłany: Wto Sty 10, 2012 20:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Już wiem jak to "naprawić" wyciąłem cały folder "NAPI-PROJEKT"z Programy Files i wrzuciłem na pulpit. Wtedy odpaliłem te skórki które same sobie stworzył katalog i się zainstalowały w Programach Files. Wtedy tylko wyciąłem te dwa foldery z tymi skórkami, przerzuciłem do folderu ze skórkami który wcześniej umieściłem na pulpicie. Z PF usunąłem nowo utworzony folder NP a ten z pulpitu spowrotem wrzuciłem na swoje miejsce. Przy okazji dowiedziałem się jak usunąć reklamy.

Temat do zamknięcia.
Powrót do góry
admin
Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

PostWysłany: Wto Sty 10, 2012 20:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnie tak jak zasugerowałeś problem powiązany jest z uprawnieniami. Sprawdź czy możesz ręcznie założyć (a później skopiować do niego jakiś plik) folder w katalogu SKINS
Powrót do góry
hustl3r

PostWysłany: Wto Sty 10, 2012 22:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mogę, tylko system non-stop krzyczy o uprawnienia i muszę potwierdzać. Zapomniałem napisać, że korzystam z 7-ki 64 bitowej ( tutaj może leżeć przyczyna ). Niemniej jednak proponował bym aby skórki po staremu wypakowywać sobie do folderu zamiast nadmiernie kombinować z plikami *.exe.

Pzdr.
Powrót do góry
admin

PostWysłany: Sro Sty 11, 2012 10:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Musisz potwierdzać?

Sprawdziłem u siebie (również win7 64bit), na koncie standardowego (bez praw admina) użytkownika w windows.

Wnioski:
- Instalacja skórek za pomocą EXE wymaga uprawnień administratora (komunikat o braku uprawnień, bez możliwości podania hasła admina)
- Ręczna instalacja skórek (utworzenie odpowiedniego podkatalogu w "skins" i skopiowanie plików) również wymaga uprawnień administratora (komunikat o braku uprawnień, bez możliwości podania hasła admina)

Tak więc czy skórki są dostarczane w postaci instalatora czy w formie spakowanych plików graficznych, tak czy siak wymagane są uprawnienia administratora.
Powrót do góry
hustl3r

PostWysłany: Sro Sty 11, 2012 18:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ale jako normalny użytkownik zainstalowałem jednak te skórki.

Na chwile trzeba wyciąć cały folder NP z "Pliki programów (x86)" w dowolną lokalizację ( ja to wrzuciłem na pulpit ). Wtedy "zainstalować" skórki. Pyta o potwierdzenie instalacji ( jak to Win 7 ), po potwierdzeniu wchodzę w "Pliki programów (x86)", gdzie jest nowo utworzony przez instalator skórki folder NP. Wchodzę w ten folder, kopiuje sobie skórki do folderu skins ( Pulpit/NAPI-PROJEKT/skins ), usuwam folder NP utworzony przez instalator z "Pliki programów (x86)". Folder NP z pulpitu spowrotem wrzucam do "Pliki programów (x86)" i skórki działają...

Gdy by to były paczki *.rar to normalnie by sobie człowiek wypakował i przerzucił do folderu ze skórkami a tak trzeba kombinować... Ewentualnie można dodać dwie wersje do pobrania *.exe i *.rar co by rozwiązało problemy tych którzy je mają ( plik *.rar ; posiadacze 7-ki ) i ułatwiło instalację tym którzy go nie mają ( plik *.exe ; prawdopodobnie posiadacze XP-ka ). Taka moja mała sugestia. Ale nic na siłę...

Pzdr.
Powrót do góry
admin

PostWysłany: Czw Sty 12, 2012 11:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hustl3r napisał:
No ale jako normalny użytkownik zainstalowałem jednak te skórki.
[...] Folder NP z pulpitu spowrotem wrzucam do "Pliki programów (x86)" i skórki działają...

Hmmm, bardzo dziwne zachowanie windows. Jako zwykły użytkownik nie masz możliwości ingerencji w katalog NP. Natomiast po zastosowaniu opisanych przez Ciebie kroków, można ominąć zabezpieczenia win.

hustl3r napisał:

Ewentualnie można dodać dwie wersje do pobrania *.exe i *.rar

Tak też zostało zrobione

hustl3r napisał:

co by rozwiązało problemy tych którzy je mają ( plik *.rar ; posiadacze 7-ki ) i ułatwiło instalację tym którzy go nie mają ( plik *.exe ; prawdopodobnie posiadacze XP-ka ). Taka moja mała sugestia. Ale nic na siłę...
Pzdr.

Inaczej:
exe - przeznaczone dla wszystkich systemów, użytkownik musi posiadać uprawnienia admina
wersja spakowana - dla użytkowników bez odpowiednich uprawnień

PS
u mnie (w przypadku braku uprawnień w windows) próba uruchomienia instalatora skórki skutkuje pojawieniem się odpowiedniego komunikatu o braku uprawnień. U Ciebie instalator normalnie się uruchamia, ale nie działa? Jakie masz dokładnie uprawnienia w windows?
Powrót do góry
hustl3r

PostWysłany: Czw Sty 12, 2012 13:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pisząc zwykły użytkownik miałem na myśli, że tylko ja korzystam z kompa i nic nie jest poblokowane. Najzwyklejsze konto każdego posiadacza Windowsa. Lecz niechcący mogłem jednak Cię wprowadzić w błąd...

Ale tak jak mówiłem. Nie mogą zmienić atrybutu folderu NP który jest tylko do odczytu bo nie mam uprawnień administratora... Confused
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: