Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
solka81
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 14:23 Temat postu: Autor Napisow |
|
|
Czy ma jakies znaczenie czy wpisujecie autora napisow w poprawkach, ktore wyswietlaja sie w Moich Napisach, jakie wyslalam do Napi? Bo ja juz kilka wlasnych tlumaczen wyslalam jako poprawki, mimo ze nie bylo zadnych w systemie (system nie chcial ich inaczej przyjac), dlatego sie zastanawiam czy ma to jakies znaczenie przy nadawaniu tytulu Waszego tlumacza, czy tez nie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 14:23 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
admin Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 5 Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 14:44 Temat postu: |
|
|
przeczytalem Twoj post 3 razy, ale do konca nie wiem co masz na mysli.
Mozesz troche bardziej rozwinac temat?
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
solka81
|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 15:57 Temat postu: |
|
|
Chodzi mi o dane jakie podajecie w danych, jakie sie pokazują na moim koncie jak wejdę w napisy, które do was wysłałam. Czy w momencie, gdy nie ma ich wpisanych ( tzn. nie ma mnie uwzględnionej jako autora napisów, ale nie w napisach tylko w waszych danych jakie wpisujecie, gdy akceptujecie i wrzucacie je do bazy) to ma to jakieś znaczenie dla systemu i nadawaniu miana tłumacza.
Bo gdzieś na waszej stronie czytałam ze nadajecie taki tytuł po 3 napisach własnego autorstwa. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 17:33 Temat postu: |
|
|
Tytul tlumacza nadajemy kazdemu indywidualnie.
Ustawilem Ci odpowiednia range.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
solka81
|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 16:57 Temat postu: |
|
|
Dzieki.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
yanson
Podziękował: 2 Łącznie otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 14:46 Temat postu: |
|
|
Trochę on-topic, chciałem zapytać o to w jaki sposób na wspomnianej liście (dostępnej na stronie po zalogowaniu) "Twoje napisy/poprawki" dla nowo dodawanych napisów umieszczane jest info o autorze.
Jak dotąd popełniłem jedno tłumaczenie - "Inside Job", były to pierwsze napisy w bazie do tego releasu, które po moderacji mają w polu autor wpisane innego użytkownika
Pierwotnie sądziłem, że to autor najnowszej poprawki, ale po tym jak złożyłem autopoprawkę (korygując swoje własne błędy ) to po zatwierdzeniu przez moderatora info nie zmieniło się - nadal w polu autor widnieje nie mój nick.
Punkty dostałem, dziękuję, ale co z wieczną sławą :DDDD ?
Pozdrawiam całą ekipę! Świetnie czuć się częścią tak szacownej społeczności, jeśli już mogę
Dzięki za odp. |
|
Powrót do góry |
|
 |
criskrakow Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 23 Łącznie otrzymał 130 podziękowań w 129 postach
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 16:29 Temat postu: |
|
|
Zostanie to sprawdzone oczywiście ,dobrze by było jakbyś podał linka jeśli to swoje tłumaczenie zamiesciłes na jakiejś stronie tłumaczy aby było to do sprawdzenia .Jeśli jest tak jak mówisz osoba któa podpisała się opd twoimi napisami zostanie usunięta z nich i może nawet być zbanowana na naszych stronach.Dzięki za pozdrowienia milo nam wszystkim że ktoś docenia to co robimy  _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
yanson
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 00:43 Temat postu: |
|
|
Pytanie początkującego - to pierwsze moje tłumaczenie - a są jakieś strony tłumaczy?
Ściągnąłem dzięki Wam, via Napiprojektowy soft, angielskie napisy do filmu (polskich jeszcze nie było) w okolicach 23 marca i w dwie noce uporałem się z pierwszą wersją, którą zauploadowałem bezpośrednio do Napiprojektu.
Być może to kwestia mojej naiwności, a na pewno braku doświadczenia - jeśli na tym forum były już jakieś wskazówki dot. tego jak można autoryzować w jeszcze inny sposób swoją pracę (choć to tylko wyścig o tzw. pietruszkę, efektywnie raczej działamy, jak sądzę, pro publico bono), to proszę o linki, jeśli można.
Z góry dziękuję.
A odnośnie docenienia wysiłków, to do tej pory, przed "pierwszym razem" byłem tylko konsumentem pracy innych i uważam pomysł, realizację techniczną i oczywiście efekty za świetne!
Nie chcę upubliczniać wszystkich szczegółów technicznych, więc jeśli coś powinienem Wam dosłać, czego nie widać z bocianiego gniazda moderatora to proszę o info na priv. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 06:42 Temat postu: |
|
|
Co do stron :
http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?t=149
Tam zrzesza się większość tłumaczy ,a napisałem swój post dlatego że większość nawet niezrzeszonych zawsze gdzieś jeszcze umieszcza kopię swojego tłumaczenia ,tak byłoby łatwiej rozstrzygnąć twój problem. _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
yanson
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 09:43 Temat postu: |
|
|
OK.
Dzięki za info odnośnie innych miejsc.
Jako pierwszak moją pracę wrzuciłem tylko na Napi, za pomocą Waszej aplikacji , to nie mogę się pochwalić żadnym referencyjnym linkiem zewnętrznym , ale na przyszłość jestem już mądrzejszy.
Jedną rzecz jeszcze napiszę na forum, bo wydaje mi się ważna i ewentualnie edukacyjna dla innych początkujących, [resztę (szczegóły sprawy) pozwolę sobie podesłać Ci Criskrakow, na priva, sorry za marudzenie, ale mnie ta sprawa trochę gnębi].
------------------------------------------------------
Najpierw trochę technicznego bełkotu w ramach wprowadzenia :
Film ściągnąłem z jednego z portali "pomocniczych" z linkami, na którym ktoś wrzucił go ze zmienioną nazwą, sugerującą dedykowany dla portalu upload:
Inside.Job.2010.LiMiTED.BDRip.XviD.-.www.Warez***** .-.Upload.By. *****. avi
Jak pisałem wcześniej, przez aplikację Napiprojekt wyszukałem i ściągnąłem tylko angielskie napisy (które nota bene miały już jeden polski element - przetłumaczony tytuł -Inside Job na Wewnętrzna Robota - i to tyle). - BTW czy to możliwe, że kolega który występuje jako pierwotny autor tłumaczenia dokonał właśnie tylko tego wiekopomnego aktu - przetłumaczenia tytułu?
Po skończeniu pierwszej wersji (w nocy z 22 n 23 marca) byłem tak podkręcony żeby ją wrzucić do Napi, że zrobiłem to nie zamykając otwartego w Media Player Classic filmu z napisami (pracowałem amatorsko z MPC i Notatnikiem).
Zmieniłem jedynie nazwę pliku z napisami na powszechnie rozpoznawalną jako jeden z releasów:
Inside.Job.2010.LiMiTED.BDRip.XviD.txt
Efekt powyższych akcji był taki, że Napiprojekt plik z napisami zauploadował, ale nie był w stanie odczytać wielkości pliku video. W informacji o filmie (pliku video) wyświetlała się wartość 0 bajtów.
Dodatkowo, sprytna aplikacja (jeszcze raz szacun dla twórców) rozpoznała tytuł źródłowego pliku wideo, niestety ze wszystkimi nieszczęsnymi szczegółami - adresem portalu i nickiem uploadera filmu jak powyżej
Ten mój nie-za-szczęśliwy upload nie powisiał długo na serwerze. Nie wiem, czy macie skrypty automatycznie usuwające takie błędy, czy eliminacja nastąpiła w wyniku interwencji moderatora (weryfikacji)... Ale upload po prostu zniknął.
A ja nie dostałem nawet info o odstrzale (takiego jak przychodzi mailem w przypadku pozytywnej moderacji np. poprawek).
Mam nadzieję, że jest to do sprawdzenia w jakimś logu serwera.
Nad ranem już, po ponownym zalogowaniu, sprawdziłem że go nie ma i zrobiłem drugi upload, który już się zapisał normalnie (nie zrobiem tych błędów co poprzednio), dostałem za niego punkty jak za nowy film, ale autorem został już ...ktoś inny.
--------------------------------------------------
Nauka nr 1. LUDZIE NIE iDZCIE TĄ DROGĄ NIE UPLOADUJCIE NAPISÓW MAJĄC OTWARTY SKOJARZONY PLIK VIDEO DO NICH, BO NAPI NIE ODCZYTA SZCZEGÓŁÓW (chociaż mimo to dał sobie radę z Frames per second i rozdzielczością!)
Nauka nr 2. PRZED UPLOADEM UPORZĄDKUJCIE NAZWY PLIKÓW, żeby były zgodne ze sobą i możliwie bez upiększaczy typu Pozdrawiam_Babcie_i_IV_LO, albo KOCHAM_JOLKE.
Najlepiej sam kontret - nazwa releasu i już.
Criskrakow - reszta info w mojej sprawie "praw autorskich" na priv. Z góry dzięki i pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 11:41 Temat postu: |
|
|
Aż z ciekawości sobie to posprawdzałem :
masz rację i masz to naprawione _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 14:58 Temat postu: |
|
|