Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bilo Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 10 Łącznie otrzymał 26 podziękowań w 24 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 16:26 Temat postu: |
|
|
Jasne ! Zwłaszcza jak ktoś np.: jest na wyjezdzie....., tak że nie jesteś osamotniony jak by co. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 16:26 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 16:02 Temat postu: |
|
|
No dokładnie...  _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
underest
|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2009 05:39 Temat postu: |
|
|
Okej, zarejestrowałem się na tym forum wyłącznie po to aby napisać tego posta i bardzo wszystkich proszę o pomoc. Jak już ustaliliśmy, ALLPlayer na defaultowych ustawieniach KASUJE pliki z napisami do obejrzanych filmów (tj. scala z automatu napisy z filmem, po czym plik txt zostaje usunięty).
Kto jednak potrafi powiedzieć mi, JAK DO CIĘŻKIEJ CHOLERY (sorry ale mnie zaraz coś strzeli) mam odzyskać SWOJE napisy??? Jest teraz 6:30 rano, a ja od pierwszej w nocy ślęczałem nad tłumaczeniem ze słuchu rzadkiego, trwającego 3 godziny filmu (oczywiście swoje napisy zamierzałem wrzucić na serwer NP), i kiedy zrobiłem już z 45% ALLPlayer SKASOWAŁ ten plik. Pech chciał, że jestem świeżo po formacie i pracowałem na nowo zainstalowanym ALLPlayerze, wcześniej używałem starej wersji i jak widać dobrze robiłem, nie aktualizując jej, bo nigdy z tak debilnymi funkcjami w żadnym programie się nie spotkałem. Ja wiem, że teraz te niedokończone napisy są scalone z plikiem filmu (PO JAKĄ CHOLERĘ PYTAM??), ale jak je WYCIĄGNĄĆ z powrotem?? Przeskanowałem nawet cały dysk C specjalnym programem do odzyskiwania usuniętych plików i tekst wykasowany przez moderatora jako niecenzuralny! W ramach testu zapisałem w tym samym folderze z którego ALLPlayer usunął moje napisy inny plik txt i po skasowaniu go "tradycyjną metodą" (shift + delete) mogę go spokojnie odzyskać, a tego skasowanego przez ALLPlayer NIE! NIGDZIE w systemie go nie ma! Po prostu teraz mam jeden kompletnie nie przydatny plik AVI. Nie da się też zapisać tych napisów z poziomu edytora w AllPlayerze, co jest po prostu maksymalnym przegięciem!
Dlatego zwracam się do Was drodzy użytkownicy - JAK MAM ODZYSKAĆ SWOJĄ PIĘCIOGODZINNĄ PRACĘ!!
Na forum AllPlayera poświęcony problemowi wątek został zamknięty z lakoniczną informacją, że "problem będzie naprawiony w następnych wersjach programu". OK, fajnie, ALE CO MNIE TO KURNA OBCHODZI?? Ja chce odzyskać swoją pracę bo czuje się tak, jakby została mi ona SKRADZIONA.
POMOCY! |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 10:48 Temat postu: |
|
|
No chłopie.
Większość tych wywodów powinieneś kierowac raczej do Allplayera a konkretnie jego twórców i to oni powinni udzielić Ci w sumie pomocy na ten temat.
Osobiście też spróbowalem wersji 3.5 Allplayera ale zmieniłem z powrotem na wersje 2.4 (de facto z innego powodu nie związanego z tematem więc nie będę się rozpisywał)
Ale OK zatem spróbujmy pomóc.
Allplayer powinien robić kopie robocze plików txt z których korzysta.
Włącz sobie widok wszystkich plików ukrytych i folderów.
Jeśli nie miałes tego włączonego przeskanowanie dysku programem nic nie da bo program tych katalogów w ogole nie sprawdzi.
Jesli nie wiesz jak włączyć pliki ukryte wejdź w opcje folderow (start ustawienia panel sterowania) kliknij na widok i nastepnie odhacz dwie opcje:
1. Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego okienko ma być puste czyli nieodhaczone
2. Ukryte pliki i foldery przełącz na opcję "pokaż ukryte pliki i foldery"
Oczywiście pozatwierdzaj wszystko potem poprzez opcje typu "tak", "zastosuj", "ok" w zależności co ci się tam wyświetli.
Gdy juz wszystko zatwierdzisz możesz przystąpić do sprawdzania.
Na mysl przychodza mi 3 lokalizacje gdzie ten plik mógłby się znajdować:
1. C:\Documents and Settings\Szef\
2. C:\Documents and Settings\Szef\Dane aplikacji
3. C:\Documents and Settings\Szef\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji
Sprawdź czy w którymś z tych ukrytych folderów nie ma folderu o nazwie Allplayer. jesli jest to najprawdopodobniej jest tam tez kopia twojego txt i tam należy jej szukać.
Oczywiście możesz tez zrobic przeszukanie zwykłym trybem poprzez start wyszukaj pliki lub foldery podając dokładna nazwe twojego pliku txt (taką pod jaka go zapisałeś).
Jak wszystko przeszukasz odhacz z powrotem te ustawienia w opcjach folderów żeby tych ukrytych plików nie było widać i żebys sobie czegoś niepotrzebnie nie skasował.
I daj koniecznie znać czy coś moje wskazówki pomogły. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
underest
|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 22:41 Temat postu: |
|
|
Ja wiem doskonale, że to nie jest wina NP. Napisałem przecież, że analogiczny topic na forum AllP. został zamknięty, więc założenie nowego skończyłoby się najpewniej dokładnie tak samo.
Co do wyszukiwania plików - gdyby to pomogło to ten topic by nie istniał - od tego oczywiście zacząłem. Nie jestem pewien ale wydaję mi się, że szukanie obejmuje też ukryte foldery. Problem moim zdaniem polega na tym, że ten plik jest nie tyle kasowany, co w pierwszej kolejności konwertowany na jakiś "allplayerowski" format. Program do odzyskiwania danych znalazł jakieś pliki o dziwnych rozszerzeniach skasowane dokładnie w tym czasie, kiedy zniknęły moje napisy. Szukałem też na innych forach rozwiązania ale niestety nikt nie potrafi powiedzieć nic sensownego poza "czekaj na nową wersje programu".
Całe szczęście moja praca nie została tak całkowicie utracona, ponieważ te napisy są, tyle że w pliku avi. Odtworzenie pliku txt zajęło mi więc znacznie mniej czasu niż przy pierwotnym tłumaczeniu. Tak czy inaczej, apeluje do wszystkich tłumaczących, aby uważali na nowe wersje AP!! Podobno nawet odznaczenie stosownych opcji nie rozwiązuje do czasem problemu!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
bilo Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 10 Łącznie otrzymał 26 podziękowań w 24 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 11:03 Temat postu: |
|
|
Szczerze Ci Bracie współczuje wiem co to znaczy pracować nad czymś po nocach a potem to wszystko jak kamień w wodę , mimo że nie tłumacze<<jeszcze>> filmów ,ale miałem kilka innych podobnego typu problemów. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
mojarybka35
|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 00:39 Temat postu: |
|
|
mam też ten problemik . A naprawa jest banalnie prosta. W ustawieniach Allplayera wchodzisz w zakładkę AllContainer następnie w opcje dodatkowe i odhacz 2 ostatnie ptaszki |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 10:53 Temat postu: |
|
|
hmm to żeby twórcy AP o tym nie wiedzieli tylko zamykali temat na forum...
dziwne trochę... _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
joshwattnick
|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 22:26 Temat postu: Nie znikające, ale nie pojawiające się napisy |
|
|
U mnie, drodzy internauci, napisy się nie dość, że nie pojawiają, to w ogóle się nie ściągają! Miałem kiedyś NP i po kliknięciu "Znajdź i dopasuj napisy" pojawiały się one w osobnym pliku tekstowym obok filmu. Niedawno dokoałem formatowania dysku, a teraz ponownie ściągnąłem NP, ale nie widzę napisów. Jeśli to istotne, oglądam filmy na VLC Media Player. Dziękuję za pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
brateq

Podziękował: 2 Łącznie otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 23:48 Temat postu: |
|
|
Ściąga w ogóle te napisy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
joshwattnick
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 00:54 Temat postu: |
|
|
Niby tak - pojawia się okienko "Pobrano napisy" i otwiera się strona www NP, ale napisów ni'ma. |
|
Powrót do góry |
|
 |
brateq

|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 08:25 Temat postu: |
|
|
Zacznij od reinstalki napi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
joshwattnick
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 12:43 Temat postu: |
|
|
Po reinstalce problem nie zniknął. |
|
Powrót do góry |
|
 |
brateq

|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 13:12 Temat postu: |
|
|
Weź ściągnij i uruchom Team Viewera i na PM podaj mi ID oraz hasło- przyjrzę się. |
|
Powrót do góry |
|
 |
joshwattnick
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 21:06 Temat postu: |
|
|
Team Viewer? PM? ID? Hasło? Dobra, po kolei - co to za program, ten Team Viewer? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|