Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
grze69
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 09:36 Temat postu: problem z polskimi znakami |
|
|
Witajcie,
Program jest rewelacyjny, uzywam i polecam od kilkunastu miesiecy. Znowu jednak mam ten sam problem (ostatnim razem po zainstalowaniu Visty).
Otoz zainstalowalem wlasnie Win 7 (wersja 64bit ultimate ale to raczej nie ma znaczenie bo wygladalo to totalnie identycznie na 32 bit Viscie). Domyslny moj jezyk klawiatury to Polish Programmer (system mam po ang)
No i teraz problem polega na tym ze po pobraniu napisow sa one zapisane w trybie ANSI, gdzie pl znaki sa pozamieniane z jakimis innymi...
zauwazylem ze jesli zapisze plik (w notatniku) jako Unicode to wszystko bedzie ok (przy wyswietlaniu w VLC, niestety te pliki sciagaja sie domyslnie jako ANSI w zwiazku z czym musialbym poprawiac wszystkie literki recznie...
Drugi problem o zniknela mi opcja z menu kontekstowego "Znajdz i dopasuj napisy", ktora tak przy okazji rowniez wyswietlala sie bez pl znakow swiezo po zainstalowaniu...
Pamietam ze ostatnim razem jakos sobie poradzilem na Viscie, ale teraz za nic nie moge dojsc, wiec prosze o pomoc
Pozdrawiam
G |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 09:36 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
admin Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 5 Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach
|
|
Powrót do góry |
|
 |
grze69
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 19:47 Temat postu: |
|
|
dokladnie o to chodzilo, wielkie dzieki. (btw szukalem w FAQu, ale tym "forumowym" i tutaj nie bylo
tak przy okazji, przez przypadek odkrylem jeszcze jedna metode ktora zadzialala w moim przypadku, mianowicie zmienilem w samym VLC kodowanie napisow na Eastern Europe i mimo ze w samych napisach nadal sa krzaki to wyswietla sie to poprawnie w filmie..
dzieki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 20:48 Temat postu: |
|
|
chyba wiem o jakim temacie mowisz z tym kodowaniem  _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|