Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kjuksonkillah
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 00:14 Temat postu: |
|
|
Moje pytanie brzmi: jak mam dodac nowe napisy na serwer napi, odrazu mówię że przeczytałem odpowiedzi na podobne pytania ale nic nie pomogło. Można powiedziec że napracowałem się tłumacząc tekst do nowego Afro Samuraja i szkoda byłoby tego nie udostępnic. Ewentualnie ktoś mógłby wrzucic je za mnie (oczywiście nie zabierając mi przy tym chwały . Jakieś propozycje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 00:14 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kjuksonkillah
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 00:39 Temat postu: |
|
|
aha i jeszcze jedno, czy formatowanie tych napisów może wyglądac tak
00:00:05,920 --> 00:00:10,700 później tekst i znowu
00:00:12,920 --> 00:00:17,700 ???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 10:10 Temat postu: |
|
|
A czy cos w ogóle wyświetla jak chcesz dodać te napisy?
Wyskakuje jakiś błąd czy coś?
Mi sie zdarzyła raz taka sytuacja że za diabła nie mogłem dodac poprawki.
Przyczyna był taka że w folderze Napi Projekt w Program files utworzyły mi się (nie wiem jakim cudem) 4 pliki powiązane z tą poprawką (2 pliki txt i 2 pliki ini) o nazwie identycznej jak ID tego filmu, które to blokowały dodanie tej poprawki. Co ciekawe Windows traktował je jako pliki systemowe
Wywaliłem te 4 pliki i wszystko wróciło do normy. Poprawkę dodałem bez problemu.
Może Tobie zrobiło sie coś podobnego.
Jeśli chodzi o format zapisu to przedstawiłes format w jakim zapisuje sie pliki srt. Taki format odpada.
Pliki dodawane do Napi powinny być plikami tekstowymi txt a ich format zapisu powinien wyglądać w większości przypadków tak:
0:00:05:To jest przykładowy tekst
albo
00:00:05:To jest przykładowy tekst
albo
{123}{456}To jest przykładowy tekst
albo
[123][456]To jest przykładowy tekst
A tak na marginesie to musisz mieć film do tych napisów na dysku żeby dodac napisy do naszej bazy. Jeśli nie masz filmu to samych napisów nie dodasz. Pozostaje Ci wtedy dodać Twoje napisy na któryś portal z napisami typu napisy.info lub opensubtitles.org albo dać te napisy komuś do wstawienia kto posiada ten film.
Pozdrawiam. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kjuksonkillah
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 19:45 Temat postu: |
|
|
Wszystko fajnie, udało mi sie wrzucic napisy i można je już pobierac, tylko dlaczego z pliku z napisami został wycięty mój podpis??? czy to dlatego że w tej samej linijce był adres mailowy??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kjuksonkillah
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 19:55 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś może wyrzucic z serwera te napisy które dodałem jako pierwsze żeby zastąpic je tymi które dodałem jako poprawione. Wielkiej zmiany tam niema bo chodzi tylko o dodany ponownie podpis (bez maila). Zależy mi na tym bo w końcu jestem ich autorem i podpis to jest to co mi się należy. (ale jestem upierdliwy -no trudno) |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 01:12 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Wszystko fajnie, udało mi sie wrzucic napisy i można je już pobierac |
Oki spoko. A co było przyczyną że nie mogłeś przedtem dodac?
Cytat: | dlaczego z pliku z napisami został wycięty mój podpis??? czy to dlatego że w tej samej linijce był adres mailowy??? |
Niestety tak. Rozmawialem z adminem i jest to niestety ten mankament. Program automatycznie odrzuca linijki w których jest @
Alternatywy są dwie. Albo nie będziesz dopisywał adresu e-mail do tłumaczen i zostawisz tylko nick albo adres napiszesz z odstepami np. nick @ twojapoczta.pl zamiast nick@twojapoczta.pl
Cytat: | Czy ktoś może wyrzucic z serwera te napisy które dodałem jako pierwsze żeby zastąpic je tymi które dodałem jako poprawione |
Przy akceptacji poprawki stare napisy zostaja automatycznie usunięte z serwera i zostają zastąpione nowymi.
Czy dostałeś powiadomienie na e-mail o akceptacji poprawki?
Cytat: | Zależy mi na tym bo w końcu jestem ich autorem i podpis to jest to co mi się należy. |
Rozumiemy to i szanujemy czyjąś pracę. Sami osobiście odrzucamy te poprawki w których stopka autorska została usunięta.
Pozdrawiam. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kjuksonkillah
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 16:52 Temat postu: |
|
|
Przyczyną nie dodania napisów była można powiedziec moja niewiedza a dokładniej błędy w formatowaniu pliku.
Mail nie jest taki istotny ale w poprawdze podałem go bez znaku @.
Tyle że poprawkę odrzucono a dokładniej to ty odzrzuciłeś/łaś z powodów:
"Proponowane napisy sa gorsze od wersji znajdujacej sie w bazie - posiadaja mniej przetlumaczonych kwestii. Poza tym chyba wrzucasz nie te napisy co trzeba. Napisy do Australii chcesz zamienic na napisy z Afro Samuraja."
Wyjaśniłem już niejasności w mailu do ciebie i nie będę sie tu powtarzał.
Wysłałem następną poprawkę do moderacji mam nadzieję że przejdzie jeśli to zależy od ciebie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 17:48 Temat postu: |
|
|
Chyba tę kwestię już wyjaśniliśmy poprzez e-mail
Cytat: | Wysłałem następną poprawkę do moderacji mam nadzieję że przejdzie jeśli to zależy od ciebie. |
No nie tylko ode mnie.
Moderatorów jest obecnie 3 więc nigdy nie wiadomo która poprawka do którego trafi.
No i jest jeszcze program który z automatu niektóre błędne napisy odrzuca lub co nieco w nich koryguje ale na to już nie mam wpływu.
Pozdrawiam _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gwiazdeczkaa23
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2012 20:41 Temat postu: |
|
|
Witam ja mam podobny problem z wrzuceniem napisów nie umiem dopasować formatu żeby przeszły gdyż np.jeden czyta je idealnie ale nie chce wysłać na serwer ( błedny format) a drugi który się (niestety) wysłał miedzy zdaniami pokazuje cyferki i czasem nie pokaże jakiegoś zdania ponadto nie zalogowałam sie więc nie dopisały sie do Mojego konta chodzi o seriał bez śladu odc 5x24 chciałam wrzucic potem plik z poprawkami ale nie idze w innym fomacie go wysłać a nie chce wysyłąć w tym który zjada zdania i pokazuje cyfry a bardzo chciałam się podzielić tymi napisamy gdyż uwielbiam ten serial i brak napisów zmusił mnie do ich próby tłumaczenia a wiem że jest wiele osób które bardzo by chciały zobaczyc ten serial a nie mają napisów chetnie jak sobie przetłumacze sezon 6 to też dodam tylko jak ?? bo nie chce jakiegoś badziewia wrzucić zwłaszcza że i tak tym Moim by sie małe poprawki przydały czy mógłby ktoś pomóc Mi rozwiązac ten problem ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
gwiazdeczkaa23
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2012 20:44 Temat postu: |
|
|
aha bo zapomniałam bardzo proszę o wyrozumiałość ale pierwszy raz się tym zajmuję więc jestem trochę zielona z tego wszystkiego pisałam zresztą na innym temacie Moje pytanko bo nie wiem czy do dobrego się podpiełam a nie chce naginać regulaminu z pozdrowieniami Agnes jeszcze raz sorrki jak coś źle zrobiłam |
|
Powrót do góry |
|
 |
o1okti Tłumacz NAPIerce-SQUAD

Podziękował: 8 Łącznie otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 28, 2012 22:38 Temat postu: |
|
|
Witaj.
Przyślij mi te napiski na maila. Adres wysłałem ci na PW.
Zobaczymy w czym jest problem i ewentualnie coś ci tam poprawię.
Pozdrawiam. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|