Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
smnowoczesna

Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 20:15 Temat postu: |
|
|
Te Uriel miałeś po weekendzie te ohydną blachę ściągnąć z awatara
Stary proszę zrób to bo mi obrzydzasz zaglądanie na forum  _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 20:15 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
wiesia57 VIP

Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 22:14 Temat postu: |
|
|
Oj oj cosik ten uriel nie chce Ciebie posłuchac
A wracając do spraw kulinarnych to wiesz jeśli chodzi o praco i czasochłonne zajęcie związane z wykonywaniem potraw to nie przeszkadza mi jeśli to robię w weekend, oczywiście nie w każdy czasami coś tam na szybko zadarzy się upitrasic
No a Napiprojekt tak oczywiście popularny za granicą i to bardzo |
|
Powrót do góry |
|
 |
wiesia57 VIP

|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 22:32 Temat postu: |
|
|
Gosiu pytałaś w jakim kraju jestem
Od 9-ciu lat mieszkam w Austrii do Polski rzadko wyjeżdżam raz czasami
dwa razy w roku a z Gutkiem nie ma problemu zostaje sam w soim domku. Tak się składa kiedy wyjeżdżam to on ma ten czas kiedy zapada w sen i to trwa ok. 6 tygodni więc i jedzonko go nie interesuje a nigdy nie wyjeżdżam na taki długi czas więc wracam a on jeszcze śpi i śpi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gosiak74
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 22:41 Temat postu: |
|
|
To smutne trochę z tym Gutkiem,że ma takie te swoje okresy, kiedy spi. Nie możesz go brac na ręce, a jak się ma zwierzaka, to tęskni się za nim i chce się go dotknąc i przytulic.... moj zwierz to akurat spi kiedy ja nie spię, czym mnie akurat trochę denerwuje ale da się przeżyc... hejka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gosiak74
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 22:44 Temat postu: |
|
|
Chciałam napisac , ze kiedy ja spię to on własnie nie spi .... ale mi nie wyszło.... tylko w weekendy spimy jednakowo bo w dzień pa. pozdrowka |
|
Powrót do góry |
|
 |
uriel75

Podziękował: 4 Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Lut 09, 2009 23:06 Temat postu: |
|
|
smnowoczesna napisał: | Te Uriel miałeś po weekendzie te ohydną blachę ściągnąć z awatara
Stary proszę zrób to bo mi obrzydzasz zaglądanie na forum  |
Mówisz i masz. Ale nie wiem czy czasami nie będę wracać do tej "blachy"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 00:06 Temat postu: |
|
|
Stary dzięki wielkie. Aż mi w oczy lżej.
Ale nigdy przenigdy juz tego na awatar nie dawaj. To juz byłby lepszy goły tyłek
Wszystko tylko nie to ohydztwo jakie miałeś.
A co do Twojego szczurka Gosiu to znam ten problem. Długie lata hodowałem chomiki to wiem że te małe czworonożne zwierzaczki prowadzą nocny tryb życia.
A najlepsze było to jak juz wszyscy szli spać a on dopiero rozpoczynał swe harce w kołowrotku
I tak do rana...
Ciekawy temat o tym zjawisku chomiczym tutaj:
http://pytamy.pl/question/o-czym-my-li-chomik-w-ko-owrotku/1 _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gosiak74
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 19:22 Temat postu: |
|
|
Chomik to chyba raczej nie myśli..... zasuwa sobie w kołowrotku bo taki jest chyba nierozumny... może bo lubi..... tak samo jak nie rozumie ze nie ma wyjścia z klatki a na upadłego chce wychodzic... nie mam za bardzo cierpliwości do chomików szczur nie jest taki, jak wie, ze nie wyjdzie to się nie męczy. Chomiki są jednak pocieszniejsze:
http://www.youtube.com/watch?v=8Z8Bl3OCQPE&feature=related
a przesyłam wam zdjęcie mojego szczurka:  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gosiak74
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 19:33 Temat postu: |
|
|
z tymi ząbkami to się na kota Nowoczesnego szykuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
wiesia57 VIP

|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 20:19 Temat postu: |
|
|
No no miła ta Twoja misia a szczególnie na drugim zdjęciu jak trzyma w tych swoich łapkach to coś a muszę Ci powiedziec, że miałam stycznośc jak z chomikami tak i ze szczurkami ponieważ moja szefowa miała, tylko raz miałam nieprzyjemny przypadek jak szczurek złapał swoimi ząbkami mój palec to się troszkę wystraszyłam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gosiak74
|
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 20:52 Temat postu: |
|
|
Ja na początku też mu nie ufałam ale szybko sie przyzwyczaiłam. Młody szczur nie ma wrodzonego instynktu, aby gryźc jeśli mu się nie robi krzywdy. Gryźc dopiero się może nauczyc, ale stary szczur tez nie gryzie bez powodu. po prostu one tak łapią ząbkami ale nie ściskają. Miśkę to łaskoczemy a ona wtedy na łapie ząbkami, ale na żarty. Tak się bawimy
A ten Twój Gutek to potrafi muchę językiem złapac?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bilo Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 10 Łącznie otrzymał 26 podziękowań w 24 postach
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 02:35 Temat postu: |
|
|
No witam bardzo Ciepło i serdecznie.Po kilku dniowej nieobecności jestem na nowo.Najpierw kilka słów do Uriela.Jak mówiłeś serio z tym przepisem z Macdonaldsa , Kfc,to nie polecam , najlepiej w ogóle nie tykaj Takie jest moje skromne zdanie to nie jest najzdrowsze jedzenie.No a patrząc na zapiekankę Nowoczesnego to od razu ślinka leci Ja też kiedyś robiłem zapiekanki ale znacznie prostsze.Co do Pizzy Hut uważam że jest spoko.Zwierzątkami sie niestety nie pochwale ponieważ nie mam warunków Pracuje , moja kobietka też i by było cieżko a zaniedbywać to grzech.Wszystkie wasze czworonogi są świetne, kocham zwierzęta.Czasem mogą być przyjacielscy od niejednego człowieka.Ale na koniec opowiem Wam co mi się przytrafiło kilka lat temu ,prawię w samym centrum Londonu.Otóż -Wracaliśmy z kolega bardzo póżno , i uwierzcie że lis biegał sobie w takiej bocznej uliczce jak by nigdy nic.Trochę sie zdziwiliśmy bo rzadko można spotkać liska w centrum metropolii nie.??Mało tego jak się do niego chcieliśmy zbliżyć skoczył do nas i cieliśmy z tamtąd ile sił w nogach,Tak że przygoda była dziwna.Bo lisek mógł być np.wściekły.Dobra trzymajcie się ciepło ale z daleka od wściekłych zwierzątek zwłaszcza piesków.Pozdrawiam serdecznie myślę że po moim kilkudniowym niebycie na forum.Przywitacie mnie miło.????Pa
Ostatnio zmieniony przez bilo dnia Sro Lut 11, 2009 10:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 09:32 Temat postu: |
|
|
Cytat: | zasuwa sobie w kołowrotku bo taki jest chyba nierozumny... może bo lubi..... |
No raczej to drugie. I raczej chyba dla sportu i zdrowia, a nie z nierozumności
A że szczurki są bardzo mądre i inteligentne to ja wiem.
Ponoc szczur to drugie z najbardziej inteligentnych zwierząt zaraz po sowie.
Chodzą plotki że jak świat zniknie to tylko szczury przeżyją bo umieją sobie poradzić w każdych warunkach.
No a tak jak pisałaś to chomiki sa chyba bardziej pocieszniejsze...
Tutaj znalazłem fajny filmik o chomikach.
To chyba jakas orgia w kołowrotku albo coś hihi
http://www.youtube.com/watch?v=IdsVuBrxu4M&NR=1
Cytat: | z tymi ząbkami to się na kota Nowoczesnego szykuje |
Oj chyba nie bardzo. Mój kot juz różne rzeczy mi pod drzwi przynosił.
Począwszy od myszy (czyli standard) poprzez nornice, a szczury tez nosił. Choć mówią że wielki szczur umie sobie z kotem poradzić . no nie wiem być może. Tylko że mój kot to jest troche inny. Jest w ogóle ogromny (6 kg) i tak jak pisałem kilka postów wcześniej psy mi pod domem przegania jak mu który za skórę zajdzie. I nie mówie tu bynajmniej o jakichś ratlerkach...
Tak więc Twój szczurek mógłby miec poważne kłopoty
Cytat: | A ten Twój Gutek to potrafi muchę językiem złapac? |
Gosiu to nie kameleon żeby muchę językiem łapał...
Cytat: | lis biegał sobie w takiej bocznej uliczce jak by nigdy nic.Trochę sie zdziwiliśmy bo rzadko można spotkać liska w centrum metropolii nie. |
No troche to dziwne bo zazwyczaj lisa w mieście nie spotkasz bo unika ludzi. Więc albo był bardzo głodny albo tak jak pisałeś Bilo - wściekły. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
bilo Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 10 Łącznie otrzymał 26 podziękowań w 24 postach
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 10:46 Temat postu: |
|
|
Nie no widzisz dziwne to miasto bo nie tylko nam sie to zdarzało-ale nigdy tak blisko centrum Ale fakt ze ten okaz wyglądał jak wsciekły |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 13:41 Temat postu: |
|
|
Witam Państwa.
Dziś w nowoczesnej kuchni Mr. Nowoczesnego przepis na:
PIZZE Z KIEŁBASĄ
Składniki:
30 dag mąki
sól, pieprz
1/2 kostki drożdży (w zależności od wielkości kostki ok. 20-40g)
2 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula większa
30 dag pomidorów
bazylia, oregano, tymianek
30 dag żółtego sera
30 dag kiełbasy
margaryna
Sposób przyrządzenia:
Obrać cebulę. Pokroić w drobną kostkę. Pomodory pokroić również w kostkę. Rozgrzać w rondelku troche margaryny i zeszklić na niej cebulę. Dodać pomidory i dusić kilka minut. Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią, oregano i tymiankiem.
Mąkę przesiać. Drożdże rozpuścić w 1/4 szklanki letniej wody (ok. 50 ml). Wlać do mąki i wymieszać. Zaczyn odstawić na pół godziny. Następnie dodać szklankę letniej wody (ok. 200 ml), szczypte soli i 2 łyżki oliwy z oliwek. Zagnieść i przykryć. Odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (np. nad kaloryfer albo parapet jeśli słońce świeci przez okno).
Ciasto po wyrośnięciu powinno wyglądać mniej więcej tak:
Ser potrzeć na tarku o większych oczkach, a kiełbasę pokroić w kostkę (można to zrobić w trakcie jak ciasto wyrasta ).
Ciasto rozwałkować na cienko (ale nie za cienko bo się będzie rwać) na posypanym mąką blacie.
Następnie umieszczamy ciasto na wysmarowanej margaryną blasze.
Smarujemy ciasto przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym.
Obkładamy pokrojoną w kostkę kiełbasą.
A następnie serem.
Pieczemy ok. 20 - 25 minut w temp. 200 stopni.
Po upieczeniu tak to mniej więcej wygląda.
A tak przed samą konsumpcją
SMACZNEGO  _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|