Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinomaniac
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 5/5
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 19:09 Temat postu: |
|
|
A mnie ciekawi kiedy (i czy w ogóle) ktoś odpowie na moje pozostałe posty  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 19:09 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 19:19 Temat postu: |
|
|
Mniemam że chodzi Ci o te posty, w których pomogłeś lub przynajmniej starałeś sie pomóc...
No cóż...możesz nie mieć za wiele odpowiedzi...
Smutna prawda...  _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
giecek

|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 10:51 Temat postu: |
|
|
He he mysle ze oprocz was i tych co wpisza tytul filmu w wyszukiwarce to nikt bo jak sam napisales (smnowoczesna) ludziska maja w d...p.e pisza i wala dopiero jak sie cos popsuje albo czegos im brak
Sam tez chetnie bym wzial udzial w pomocy ale troszke ze mnie cienki komputerowiec i za malo z reszta widac ze sie staram zaistniec (patrz posty) jednak to kropla w morzu przy was zawodowcach
Jeszcze raz pozdrawiam i dzieki for all |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 12:02 Temat postu: |
|
|
Cytat: | ludziska maja w d...p.e pisza i wala dopiero jak sie cos popsuje albo czegos im brak |
Taka smutna prawda niestety. Tak jak pisał nasz przyjaciel Ozzy w jednym z postów: "trudno jest stworzyć społeczność na bazie czegoś co obsługuje sie dwoma kliknięciami myszki".
Z drugiej strony jak ludziom zależy to i z prochu można pałac zbudować.
Cytat: | Sam tez chetnie bym wzial udzial w pomocy ale troszke ze mnie cienki komputerowiec i za malo z reszta widac ze sie staram zaistniec |
Że ktos jest słabszy w tematyce komputerowej nie oznacza wcale że nie może pomagać czy nie może zaistnieć. Wręcz przeciwnie. Takie osoby często właśnie kiedyś w przyszlości prowadzą własne serwisy internetowe.
Tylko że większość userów popełnia fatalny błąd na początku.
Najpierw piszą zamiast czytać
Pomoc nie polega tylko na tym że jak sie coś komuś popsuje to mu tłumaczysz krok po kroku co należy zrobić w kompie i gdzie kliknąć.
pomoc polega np. na tym, że jak ktoś czegos potrzebuje to np. wskazujesz mu gdzie tego szukać albo nawet sam mu szukasz.
Ktoś pisze szukam tego a tego, a Ty odpisujesz widzialem to tam a tam.
I do tego nie trzeba zbytniej znajomości komputera a jedynie dar czytania i widzenia.
Reszta przychodzi w trakcie. Bo czytając czyjeś informacje, podpowiedzi czy wskazówki w pewnym momencie zaczynasz eksperymentować z tym sam.
I tak się to rozwija.
Ja jestem samoukiem komputerowym a to czego sie nauczyłem to uczyłem sie przez 10 lat.
A i tak uważam że wiem niewiele. Ale jeszcze mam nadzieję troszkę życia przede mną więc pewnie co nieco sie jescze naucze.
Ale zdaję sobie sprawę że jest cała masa osób która w 1/4 nie umie tego co ja. Dlatego na forum przelewam te swoją skromna wiedzę by ktoś inny z tego skorzystał. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP

Ostatnio zmieniony przez smnowoczesna dnia Wto Sty 27, 2009 17:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinomaniac
|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 16:57 Temat postu: |
|
|
smnowoczesna napisał: | Mniemam że chodzi Ci o te posty, w których pomogłeś lub przynajmniej starałeś sie pomóc... |
Tak, właśnie o to mi chodzi..
I coraz bardziej zaczynam wieżyć w to co piszesz:
smnowoczesna napisał: | No cóż...możesz nie mieć za wiele odpowiedzi... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 17:14 Temat postu: |
|
|
Tak jak pisałem. Smutna to prawda zacz prawdziwa...  _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinomaniac
|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 18:43 Temat postu: |
|
|
I znowu potwierdza się to, o czym pisaleś w kilku innych postach:
piszą tu tylko wtedy gdy potrzebna im pomoc, czy choćby wskazówki a jak już to otrzymają to mają calą sprawę święcie w d#$%*
Smutne acz prawdziwe  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|