Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dodge52
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 21:59 Temat postu: Znikające napisy. |
|
|
Mam problem. Ściągam sobie napisy przez napi-projekt oczywiście,obejrzę je w Allplayerze,za jakiś czas zaglądam do folderu i ku mojemu zdziwieniu napisów nie ma. Co jest nie tak? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 21:59 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
uriel75

Podziękował: 4 Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 22:40 Temat postu: |
|
|
Aż niemożliwe że nawet tam złodziejskie zapędy Polaków sięgają? Hihihi. Nie znam takiego przypadku. Proponuję sprawdzić na nowym, czystym systemie (wirusom mówimy kategorycznie stop!). |
|
Powrót do góry |
|
 |
dodge52
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 00:07 Temat postu: |
|
|
Teraz przyjrzałem się bliżej. Znowu ściągnąłem napisy,obejrzałem film wchodzę do folderu i co? Nie ma oczywiście. Ale włączam film w Allplayerze,a napisy się wyświetlają . Plik nie jest ukryty,więc nie wiem co jest nie tak,trochę śmiesznie bo przed nagraniem muszę ściągać od nowa napisy. A system czyściutki... |
|
Powrót do góry |
|
 |
uriel75

|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 06:10 Temat postu: |
|
|
Muszę sprawdzić jak to działa z AllPlayerem. Może domyślnie plik z napisami przenosi do folderu z odtwarzaczem? Spróbuj wyszukać na dysku gdzie ten plik mógł się zapisać. Przez opcję "Wyszukaj" z Menu START na przykład... |
|
Powrót do góry |
|
 |
dodge52
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 11:48 Temat postu: |
|
|
Przeszukałem i nic. A napisy jak są tak są po włączeniu. W folderze ALLPlayer'a znalazłem tylko okładkę i opis ostatnio oglądanego filmu . Ktoś mi wyjada napisy . |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 12:44 Temat postu: |
|
|
Stary takiego przypadku nie spotkałem odkąd mam kompa. Cos masz w systemie pokopane pytanie tylko co??
Skoro Allplayer napisy widzi to one gdzies muszą być.
Z powietrza ich przecież nie czyta.
Włącz wszystkie ukryte pliki w systemie.
Jak nie wiesz jak to pisz.
Choc to nie pownno miec nic wspolnego z tym. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dodge52
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 12:56 Temat postu: |
|
|
To coś głęboko siedzi . Biorę Narzędzia>>Opcje folderów...>>Widok>>Pokaż ukryte pliki i foldery zatwierdzam OK,napisów nie ma wchodzę tam jeszcze raz i ta opcja już jest wyłączona. WTF? |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 14:42 Temat postu: |
|
|
To cos masz z systemem. Opcja samoczynnie nie może sie wyłączać.
A spróbuj jeszcze odhaczyć "Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego"
Zatwierdź wszystko na tak i zobacz co z tymi napisami.
Przychodzi mi jeszcze jedna myśl do głowy ale to potem. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dodge52
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 15:39 Temat postu: |
|
|
smnowoczesna napisał: | To cos masz z systemem. Opcja samoczynnie nie może sie wyłączać.
A spróbuj jeszcze odhaczyć "Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego"
Zatwierdź wszystko na tak i zobacz co z tymi napisami.
Przychodzi mi jeszcze jedna myśl do głowy ale to potem. |
Próbowałem i tego. Już nie wiem co mam zrobić . A formatu nie mam zamiaru robić . Pewnie są ukryte te napisy,tylko,że ta opcja się sama wyłącza jakimś cudem magicznym. Na to można coś poradzić? ;> |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 16:13 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Pewnie są ukryte te napisy,tylko,że ta opcja się sama wyłącza jakimś cudem magicznym. Na to można coś poradzić? ;> |
Napisy nie moga byc ukryte, takie cuda się nie zdarzają
Ja nadal uważam że coś Ci nawaliło w systemie i przez to sie tak dzieje.
Konkretnie to uważam że gdzieś się posypały pliki systemowe, ale trudno to tak stwierdzić wstępnie.
Format dysku na 99% rozwiązał by problem, bo nigdy nie można założyc że na 100%.
Moja rada. Spróbuj zmienić odtwarzacz filmów na inny i jeszcze raz zapuść film. Allplayer raczej tu nie ma nic do tego ale spróbujmy (sam używam cały czas allpalyera i wszystko gra).
Po drugie odinstaluj Napi i zainstaluj jakąs starszą wersję i spróbuj ponownie pobrać napisy.
I jesli umiesz to wejdź w folder Napi (w program files) i zrób mi screenshota co tam jest w tym folderze i wklej go w topic. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dodge52
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 19:45 Temat postu: |
|
|
W innym playerze nie ma napisów,a w ALLPlayer się one wyświetlają. Ale mam też coś ciekawego. Napisy ściągnięte ręcznie,nie przez NapiProjekt też mi znikły . Po obejrzeniu... A,próbowałem ze starszymi wersjami,ale one mi nie chcą pobierać napisów i muszę mieć najnowszą. Zrzut zawartości:
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
uriel75

|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 20:59 Temat postu: |
|
|
Według mnie cuda maksymalne  |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 21:02 Temat postu: |
|
|
Cytat: | W innym playerze nie ma napisów,a w ALLPlayer się one wyświetlają. Ale mam też coś ciekawego. Napisy ściągnięte ręcznie,nie przez NapiProjekt też mi znikły . Po obejrzeniu... A,próbowałem ze starszymi wersjami,ale one mi nie chcą pobierać napisów i muszę mieć najnowszą. |
To cos jest nie tak napewno z windowsem. Gdzies sie pogryzły pliki systemowe. Tymbardziej że mówisz zmiana playera nic nie dała, a napisy ściągnięte recznie też znikły !!! No to juz całkowite jaja. Normalnie czegos takiego nie ma prawa być. Piszesz że musisz mieć najnowszą wersję Napi to przypuszczam że jedziesz na Viście.
Moim zdaniem system do reinstalki.
A masz kogoś z takim samym systemem i wersją Napi żeby u niego sprawdzić?
W folderze Napi też nie widać żadnych śmieci.
Chciałem screena bo zdarzało sie czasem że program przy pobieraniu lub dodawaniu napisów tworzył jakieś zbędne pliki txt, które windows traktował jako systemowe i też to nie działało wtedy jak należy.
Ale u Ciebie widżę, że czysto. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 21:05 Temat postu: |
|
|
Jakby co to wrócimy do tematu w poniedziałek, bo dziś zaraz wyjeżdżam. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dodge52
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 23:24 Temat postu: |
|
|
Mam XP'ka . I SP2. No nie wiem,nie mam niestety u kogo sprawdzić. No niby może i coś z systemem,ale czemu inne pliki mi nie znikają? (Dużo wśród nich pracuję i bym się zorientował na pewno ). Wiesz,szkoda mi trochę czyścić system,żeby móc napisy trzymać spokojnie .
Ma ktoś jakiś pomysł?
Ostatnio zmieniony przez dodge52 dnia Wto Sty 27, 2009 00:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|