Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Beta NapiProjekt 2.0.0 (build 2151 - 14-12-2011)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Nowe wersje
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Paź 11, 2011 12:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

próbowałeś reinstalacji?

Jeśli nie pomoże, to podeślij screeny jak to wygląda u Ciebie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Wto Paź 11, 2011 12:56    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
kayteck111



Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 26

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Paź 12, 2011 18:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Generalnie po usunieciu NapiProjektu (brak opcji uninstall w menu start !!! hehe Smile i zainstalowaniu na nowo, pozostaly tylko dwie skorki: graphite i primary. chyba dwie pozostale byly resztkami po poprzedniej wersji.
Mimo to graphite wyglada tak:
http://screenshooter.net/4999649/pqsdoat

Nie pomaga restart programu po zmianie skorki ani zaden inny zabieg Sad.
Sprawdzilem na drugim kompie z windows 7 i jest ok.
Generalnie wyglada to tak, jakby tlo napisow nie bylo przezroczyste.
W skorce primary identyczny efekt, tylko sie tak w oczy nie rzuca, bo tlo jest jasne.
Ma ktos jakies sugestie? Nie zauwazylem zeby ktos pisal o takim problemie.


Ostatnio zmieniony przez kayteck111 dnia Pią Paź 14, 2011 20:37, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
owcaandzia



Dołączył: 30 Kwi 2009
Posty: 1

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Paź 12, 2011 21:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pistacja555 napisał:
A mi nie działa "Kolejka napisów oczekujących". Po raz kolejny czekam z godzinę i ani drgnęła Sad


mam to samo, po reinstalacji tez; nie działa też "usuń z kolejki wszystkie pozycje"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kayteck111



Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 26

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Paź 16, 2011 21:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kayteck111 napisał:
Generalnie po usunieciu NapiProjektu (brak opcji uninstall w menu start !!! hehe Smile i zainstalowaniu na nowo, pozostaly tylko dwie skorki: graphite i primary. chyba dwie pozostale byly resztkami po poprzedniej wersji.
Mimo to graphite wyglada tak:
http://screenshooter.net/4999649/pqsdoat

Nie pomaga restart programu po zmianie skorki ani zaden inny zabieg Sad.
Sprawdzilem na drugim kompie z windows 7 i jest ok.
Generalnie wyglada to tak, jakby tlo napisow nie bylo przezroczyste.
W skorce primary identyczny efekt, tylko sie tak w oczy nie rzuca, bo tlo jest jasne.
Ma ktos jakies sugestie? Nie zauwazylem zeby ktos pisal o takim problemie.


Znalazlem winowajce problemu.
Szare tlo pod napisami (brak przezroczystosci) pojawia sie tylko w motywie Windows Classic pod winXP gdy usluga Themes jest wylaczona.
Gdy przelaczalem na schemat Windows XP, tlo pod napisami pozostawalo nieprzezroczyste, ale po restarcie systemu okazalo sie ze wszystko wyglada OK.
Co ciekawsze, po zmianie stylu z powrotem na Windows Classic wszystko takze wyglada OK az do czasu restartu. Wtedy znowu brak przezroczystosci tla napisow.
ehhh.. windows...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kayteck111



Dołączył: 08 Mar 2010
Posty: 26

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Paź 17, 2011 13:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jeszcze a propos skorek, proponuje dodac trzeci stan dla przyciskow - wcisniety, czyli np. "nazwaguzika_click.png".
Troche mi tego brakuje...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
salata
VIP



Dołączył: 06 Lis 2006
Posty: 29

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Paź 24, 2011 09:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wlasnie signalem wersje 2. Dobra robota. Czy przewidujecie, tak jak obiecywaliscie, wylaczenie reklam dla uzytkownikow o statusie VIP / rankingowcow, bo naleze do obu grup? Nie ukrywam, ze wkurza mnie troszke ten nadmiar przestrzeni wykorzystywanych przez program, a nie chce mi sie grzebac w skorce i jej modyfikowac. Jak na razie...

--
Pozdrawiam
Marcin
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
krzycz666
VIP



Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 10

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Paź 27, 2011 20:36    Temat postu: Napi 2.0.0 (build 1836) i problem z dodawaniem napisów Odpowiedz z cytatem

no tak, najpierw napisałem w dziale Błędy, a dopiero później zauważyłem, że błędy z 2.0.0 (build 1836) powinno sie zgłaszać tutaj. No więc:

Mam problem z dodawaniem napisów. Mam kilka napisów w folderze - nazwy identyczne jak nazwy plików mkv, wszystkie z rozszerzeniem txt. Klikam na jedne z nich, żeby dodać i co? Ano znajduje mi tylko 1 plik z napisami, podczas gdy są 4:



te jedne dodałem, ale co z pozostałymi 3? Próbowałem na różne sposoby i za diabła nie znajduje mi napisów do odcinków 1, 3 i 4. Stopki NapiProjektu nie mają, restarty kompa nie pomagają, tych trzech plików mi nie znajdzie i już.

Wiem, że to beta, ale nie jest to pierwszy przypadek, kiedy dzieje się taka sytuacja.[/i]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lookaz



Dołączył: 27 Paź 2011
Posty: 2

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Paź 28, 2011 19:12    Temat postu: autmatyczne zamykanie okna Odpowiedz z cytatem

Przydałoby się automatyczne zamykanie okna po pobraniu napisów. Poza tym u mnie w Windows 7 64bit przy powiększonych czcionkach program wygląda tak: http://i.imgur.com/Pg91Z.jpg
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Paź 30, 2011 12:20    Temat postu: Re: autmatyczne zamykanie okna Odpowiedz z cytatem

salata napisał:
. Czy przewidujecie, tak jak obiecywaliscie, wylaczenie reklam dla uzytkownikow o statusie VIP / rankingowcow, bo naleze do obu grup?


Tak VIPy będą miały możliwość wyłączenia reklamy, natomiast co do rankingowców to jeszcze kwestia do przemyślenia.


krzycz666 napisał:

Mam problem z dodawaniem napisów.


Czy możesz podesłac/podać linka do napisów których nie wykrywa NapiProjekt? Jaki mają format?



lookaz napisał:
Przydałoby się automatyczne zamykanie okna po pobraniu napisów. Poza tym u mnie w Windows 7 64bit przy powiększonych czcionkach program wygląda tak: http://i.imgur.com/Pg91Z.jpg


Zamykanie będzie dla użytkowników VIP. Co do skórki to jest ona u Ciebie całkowicie rozjechana, spowodowane jest to tym iż używałeś wczesnych wersji Beta. Aby naprawić wygląd aplikacji zrób tak:
- Usuń (możesz ręcznie) całkowicie katalog: C:\program files\NapiProjekt
- Usuń plik z ustawieniami znajdujący się: C:\Users\TwojaNazwaUZytkownika\AppData\Roaming\NapiProjekt\ustawienia.ini
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lookaz



Dołączył: 27 Paź 2011
Posty: 2

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Paź 30, 2011 14:25    Temat postu: Re: autmatyczne zamykanie okna Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Zamykanie będzie dla użytkowników VIP. Co do skórki to jest ona u Ciebie całkowicie rozjechana, spowodowane jest to tym iż używałeś wczesnych wersji Beta. Aby naprawić wygląd aplikacji zrób tak:
- Usuń (możesz ręcznie) całkowicie katalog: C:\program files\NapiProjekt
- Usuń plik z ustawieniami znajdujący się: C:\Users\TwojaNazwaUZytkownika\AppData\Roaming\NapiProjekt\ustawienia.ini


Dzięki. Pomogło Smile Chociaż to jest pierwsza wersja beta, z jakiej korzystam. Wcześniej miałem najnowszą wersję stabilną.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
stilllife



Dołączył: 30 Paź 2011
Posty: 1

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Paź 30, 2011 17:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam
nowa wersja najprawdopodobniej nieprawidłowo zapisuje zdjęcia
dostaję taki komunikat
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
krzycz666
VIP



Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 10

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Paź 31, 2011 17:43    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

admin, z tym, że to są napisy u mnie na dysku, które chciałem dodać do bazy Napi i aplikacja w ogóle nie pokazuje, że je mam na dysku Smile

W przypadku np. Greysów znajduje mi wszystkie napisy, ale że w części znajduje stopkę Napi, to mi je oznacza jako ignorowane. Ale znajduje, a dla części filmów w ogóle nie pokazuje ich w oknie aplikacji.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Lis 01, 2011 10:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

stilllife - Czy dla wszystkich okładek masz ten komunikat o niezgodności formatu okładki z jej rozszerzeniem? Czy może problem występuje jedynie dla jednego filmu?

krzycz666 - Wiem, że te napisy masz na dysku Smile. Dlatego chciałbym je zobaczyć. Możesz je wrzucić na jakiś serwer hostujący pliki i podesłać linka?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
krzycz666
VIP



Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 10

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Lis 01, 2011 10:58    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

http://www.fileserve.com/file/RyWNSRZ/1.rar - hasło: napi
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Lis 01, 2011 11:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z uwagi na brak plików filmowych, zmienilem nazwy plików z innego serialu na te odpowiadające nazwom napisów. Program prawidłowo wykrył napisy. W Twoim przypadku na 99% istnieje drobna różnica pomiędzy nazwą napisów a nazwą pliku filmowego, może jakaś kropka, spacja itp. Skopiuj nazwy plików filmowych do schowka i w ten sposób zmień nazwę napisów.



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Nowe wersje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 5 z 9

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group