Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Beta NapiProjekt 2.0.0 (build 2151 - 14-12-2011)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Nowe wersje
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
stiwipl



Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 14

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Maj 01, 2011 20:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

- nie widzę możliwości ustawienia "pokaż parametry filmu" w menu kontekstowym (mimo, że dla .avi mi pokazuje, dla .mkv brak)
- program powinien się wyłączyć jeśli zamkniemy okno z komunikatem o nie znalezionych napisach
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Nie Maj 01, 2011 20:53    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
stiwipl



Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 14

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Maj 02, 2011 11:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

- program nie zamyka się rownież w momencie znalezienia napisów po usunięciu okienka z wyszukiwaniem napisów, mimo zaznaczonej takiej opcji w ustawieniach (Win7 32bit HP)
- konwersja do srt jest raczej minimalistyczna, nie zamienia bowiem np y:b na
Kod:
<b>
tak jak robi to subtitle editor[/code][/quote]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kamilg64



Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 8

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 23:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dodałem napisy przez nowego napi: http://screenshooter.net/8480433/mmnsusx
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
milosnik22



Dołączył: 04 Kwi 2011
Posty: 11

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 23:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie to samo.
Programu nie można normalnie zamknąć, tylko menadżerem zadań.
Trochę musimy jeszcze poczekać
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kamilg64



Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 8

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Cze 17, 2011 09:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ustawienia mają właściwość TopMost, gdy chcę się zalogować na konto formularz logowania wskakuje pod spód i nic już nie da się z tym zrobić.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
milosnik22



Dołączył: 04 Kwi 2011
Posty: 11

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Lip 12, 2011 18:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jakieś postępy w programie?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lip 13, 2011 10:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

powoli do przodu, ale na prawdę powoli... Dużo już nie zostało
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
alfaomega1969



Dołączył: 31 Lip 2011
Posty: 4

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Lip 31, 2011 10:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Sorry że pisze byc moze nie tu ale mam problem z ta wersa
Otóż posiadam Win7 x64 i zainstalowałem napi w wersji Beta 2 build 1541)
Program nie pobiera mi napisó pojawia sie komunikat:
Kod:
dokument xml musi miec element najwyższego poziomu line 0

Anty wirus to Esst Nood wiec Napi jest odblokowany i nic nie pobiera .
miałem starsze wersje NapiProjekt1.0.6.7 i pod Xp działało a pod win 7 nie..Najpierw miałem zainstalowana na 7 ta starsza ale pokazywało mi zeby ustawic tryb pasiv .ale nie było tej opcji
Nie moge pobrac napisów .czemu tak jest
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
neoandrew



Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 39

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Sie 01, 2011 21:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.

Dlaczego nie ma już wyświetlania tylko balonika windows, ani opcji, że po pobraniu lub nie okno ma znikać po iluś tam sekundach ?

Kolejnym mankamentem jest to, że miała być opcja "pobierz polskie napisy (eng jak nie ma polskich)" a nie 2 opcje w menu kontekstowym.

Ogólnie to ja nie widzę co daje nowa wersja użytkownikowi końcowemu, po za zniknięciem balonika, uporczywym wielkim oknem z reklamą, pod którą tak się składa oczywiście całkiem przypadkiem jest przycisk zamknij, a okno samo się nie zamyka.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 02, 2011 10:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

alfaomega1969 napisał:

Nie moge pobrac napisów .czemu tak jest


A sprawdzanie aktualizacji dziala?



neoandrew napisał:
Witam.

Dlaczego nie ma już wyświetlania tylko balonika windows, ani opcji, że po pobraniu lub nie okno ma znikać po iluś tam sekundach ?


Wersja ta jest stworzona zupelnie od nowa, bedzie dodana ta opcja w jednym z kolejnych buildow.


neoandrew napisał:

Kolejnym mankamentem jest to, że miała być opcja "pobierz polskie napisy (eng jak nie ma polskich)" a nie 2 opcje w menu kontekstowym.


Byla dyskusja o tym na forum, nie bedzie takiej opcji poniewaz duzo (nieswiadomych tej opcji) ludzi zglaszaloby iz program pobral napisy w obcym jezyku.


neoandrew napisał:

Ogólnie to ja nie widzę co daje nowa wersja użytkownikowi końcowemu, po za zniknięciem balonika, uporczywym wielkim oknem z reklamą, pod którą tak się składa oczywiście całkiem przypadkiem jest przycisk zamknij, a okno samo się nie zamyka.



Oczywiście, najlepiej poblokować wszystkie reklamy i serwis niech się utrzymuje z Eurogąbek lub innej wirtualnej waluty...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
szunaj85
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 166

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 02, 2011 16:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Cytat:
neoandrew napisał:
Kolejnym mankamentem jest to, że miała być opcja "pobierz polskie napisy (eng jak nie ma polskich)" a nie 2 opcje w menu kontekstowym.

Byla dyskusja o tym na forum, nie bedzie takiej opcji
Szczerze mówiąc jestem zawiedzony. Sad
Po zapewnieniu przez admina w tym temacie http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?t=8484&postdays=0&postorder=asc&start=30 myślałem, że mogę spać spokojnie.
Cytat:
duzo (nieswiadomych tej opcji) ludzi zglaszaloby iz program pobral napisy w obcym jezyku.
A czy podczas gdy użytkownik wysyłałby takie zgłoszenie nie można byłoby go przepytać czy jest pewien czy słusznie je wysyła? Pytając właśnie o możliwe przyczyny w tym również o język napisów.
Chciałbym zauważyć, że w oknie, które pojawia się po wciśnięciu "Napisy >> Zgłoś niepasujące napisy" jest krótki opis co należy dalej zdobić, ale nie ma nic o możliwych przyczynach źle dopasowanych napisach.
Kod:
Opcja ta służy do zgłaszania nieodpowiednich napisów...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
neoandrew



Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 39

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 02, 2011 18:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

admin napisał:

Byla dyskusja o tym na forum, nie bedzie takiej opcji poniewaz duzo (nieswiadomych tej opcji) ludzi zglaszaloby iz program pobral napisy w obcym jezyku.

Miało być tak, że opcję można by włączyć w ustawieniach, domyślnie byłaby wyłączona, co to za problem ? Ba nawet może pisać i być w kontekstowym samo "pobierz napisy", a w ustawieniach mogłaby być opcja "po nieudanym pobraniu napisów pl, spróbuj pobrać wersję eng".

admin napisał:

Oczywiście, najlepiej poblokować wszystkie reklamy i serwis niech się utrzymuje z Eurogąbek lub innej wirtualnej waluty...

Czyli przyznaje Pan, że jest to tak specjalnie zrobione, aby zarobić na omyłkowych kliknięciach i wydłużyć czas ekspozycji reklamy, bo do tej pory rozumiem serwis nie utrzymywał się z eurogąbek i nie było problemu ani reklam.

W takim razie:
- czy po wejściu stabilnej wersji 2.0 pozostałe wersje zostaną zablokowane
- co z klientami linuksowymi, widziałem że są aprobowane na forum, tak wiec czy mogę zrobić swojego klienta windowsowego
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Sie 03, 2011 16:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szunaj85 napisał:
Szczerze mówiąc jestem zawiedzony. Sad
Po zapewnieniu przez admina w tym temacie http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?t=8484&postdays=0&postorder=asc&start=30 myślałem, że mogę spać spokojnie.


Faktycznie, słowo się rzekło... Tak więc opcja zawita w programie.
Napisałem Ci PW, w zupełnie innej sprawie.



neoandrew napisał:

Czyli przyznaje Pan, że jest to tak specjalnie zrobione, aby zarobić na omyłkowych kliknięciach i wydłużyć czas ekspozycji reklamy, bo do tej pory rozumiem serwis nie utrzymywał się z eurogąbek i nie było problemu ani reklam.


Nie nie przyznaje, kto chciałby umieszczać i płacić za reklamy które generują przypadkowe kliki?



neoandrew napisał:

- czy po wejściu stabilnej wersji 2.0 pozostałe wersje zostaną zablokowane


tak, nie natychmiastowo, ale po kilkunastu tygodniach...


neoandrew napisał:

co z klientami linuksowymi, widziałem że są aprobowane na forum, tak wiec czy mogę zrobić swojego klienta windowsowego


Aprobowane to za dużo powiedziane, a klienta każdy może zrobić, do wydania oficjalnej wersji 2.0 Dokumentacja API będzie ulegała poważnym zmianom dlatego nie jest jeszcze udostępniona.




alfaomega1969 napisał:


Nie tez nie .Pojawia sie tylko cos takiego.



Wygląda mi to na blokowanie, przez jakiegoś firewalla, antywirusa. Spróbuj na chwilkę wyłączyć całkowicie firewalla/antywirusa, jeśli to nie pomoże uruchom windowsa w trybie awaryjnym (z obsługą internetu) i tam sprawdź czy działa NapiProjekt.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
alfaomega1969



Dołączył: 31 Lip 2011
Posty: 4

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Sie 07, 2011 17:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

admin napisał:

Wygląda mi to na blokowanie, przez jakiegoś firewalla, antywirusa. Spróbuj na chwilkę wyłączyć całkowicie firewalla/antywirusa, jeśli to nie pomoże uruchom windowsa w trybie awaryjnym (z obsługą internetu) i tam sprawdź czy działa NapiProjekt.
Wylączyłem antywira i nic tak samo dopiero w trybie awaryjnym napisy idzie zciągnąć..Nie rozumiem tego..Co moge miec źle ustawione Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Sie 08, 2011 20:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

alfaomega1969 napisał:
Wylączyłem antywira i nic tak samo dopiero w trybie awaryjnym napisy idzie zciągnąć..Nie rozumiem tego..Co moge miec źle ustawione Sad



Jeśli w trybie awaryjnym działa tzn. że w normalnym coś go blokuje, zapora windows? Dodatkowy firewall?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Nowe wersje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 3 z 9

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group