Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Napisy angielskie , gdy nie ma polskich.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Propozycje rozwoju
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bilo
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 3245

Podziękował: 10
Łącznie otrzymał 25 podziękowań w 23 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 23:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

neoandrew napisał:
Cytat:
Chyba że pobierasz jako niezalogowany.
Jak na to wpadłeś ? Z drugiej strony po co wam dane jaki użytkownik co pobiera, enyłej ?

Mam Twoje logi.
Czasem lubię wiedzieć z kim rozmawiam, a dokładniej jak użytkownik udziela się w naszym serwisie.

neoandrew napisał:
Sami stwierdziliście, że wy się programem nie zajmujecie, nigdzie nie napisałem że mam się za kogoś lepszego, tylko powiedz mi skoro pomóc mi bardziej nie możesz, wpływu na program nie masz to dalej już nie ma sensu chyba pytać Ci się czegoś skoro i tak nie masz w tej kwestii możliwości działania i o to mi chodziło.

Oczywiście że każdy z drużyny ma jakiś wpływ na rozwój serwisu.

neoadrew napisał:
Określiłem dokładnie, nie moja wina, że nie zrozumiałeś.
Wskaż mi z łaski swojej lub najlepiej zacytuj Twoją wypowiedź w tym wątku która o tym świadczy.

neoadrew napisał:
Czyli w skrócie jak się większości podoba to nic nie robimy.
Co zrobić - demokracja.

neoadrew napisał:
I ładnie z waszej strony, nie mam problemów z moderacją komentarzy, jakością napisów, innymi sprawami technicznymi tutaj jest wszystko ok.
Bogu dzięki.

neoadrrew napisał:
Ale tak naprawdę co chcecie mi powiedzieć ? Że dla jednej banalnej opcji muszę sobie sam cały program napisać, bo mnie to irytuje ? Jeśli tak to dzięki za pomoc, może chociaż tych reklam nie będę musiał oglądać.

Nie, przynajmniej mi nie o to chodzi, ani nie miałem takiego zamiaru aby Cię irytować.
Chodzi mi raczej o poziom dyskusji, i sposób.
Jeszcze raz o tym tu powiem.
Nie zrozumiałem Cie gdyż zakładając temat nie opisałeś tej opcji dokładnie.Napisałeś jedynie:
neoandrew napisał:
Propozycja przewija się tu i ówdzie, ale nie ma żadnych konkretów, a więc czy będzie możliwość pobrania napisów en, gdy nie ma pl ?

Jak to widzę, implementacja całkiem prosta, w opcjach jest checkbox "pobierz napisy eng, gdy nie ma pl" i to tyle, jak nie znajdzie napisów pl ściągnie en o ile będą.

- i od tego się zaczęło. Zacząłeś się jeszcze bardziej irytować na forum i zarzucać mnie argumentami, że nie mam racji.
Jak mogę mieć w czymś racje lub jej nie mieć, skoro nie wiem o co chodzi.
Przeczytaj sobie sam to co napisałeś, i powiedz.
Gdybyś sam po raz pierwszy wszedł na forum w ten temat, czy po takim opisie który podałeś (tej opcji), zrozumiał byś co poeta miał na myśli?
Skoro się myliłem wystarczyło napisać że nie tak Cie zrozumiałem.
A Ty przy okazji zarzucałeś nam tu wszystkim otępienie - (moje stwierdzenie), ze względu na to że nie piszemy programu.
Ja takie osoby które w ten sposób zachowują sie na forum traktuje raczej jako te chcące bardziej zaszkodzić niż pomóc.
Od kilku lat jestem na tym forum i wiele razy spotkaliśmy sie tu z propagandą anty Napiprojektowska, więc nie dziw się że sprawdzałem również Twoje logi.
Wystarczy sie dogadać aby nie powstawały konflikty.
_________________
Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP




Crux Sacra Sit Mihi Lux
_____________________________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Yahoo Messenger MSN Messenger
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 23:39    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 16, 2011 10:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

neoandrew napisał:


Jaki jest termin tej 2.0 ? Bo 1.0.7.0 jest we wczesnej becie nie ? Becie, która to zapewne stanie się finalną, no tak to wygląda, sorry, brak ładu, ile na tą wersje 2.0 trzeba będzie czekać



Witam,

podam kilka faktów:
- Nowa wersja będzie oznaczona 2.0
- Nowa wersja jest pisana całkowicie od podstaw,
- ponieważ w nowej wersji jest dużo nowości (tj. możliwość pobeirania w róznych formatach, całkowicie przebudowane okienko wyników, zupełnie inny sposób komunkiacji z serwerem, nowa metoda raportowania złych napisów, wyświetlanie oceny filmu, ilości głosów i jeszcze kilka innych mniej istotnych) potrzeba czasu na jej ukończenie.
- obecnie od początku roku praktycznie codziennie wprowadzane są nowe zmiany i publikowane w dziale dla zespołu. Jest już bliżej niż dalej.

PS
wiem, że nic nie musze tu udowadniać, ale proszę zobaczyć jaka ilość zmian została wprowadzona w ciagu ostatnich 20 dni. Jedne zmiany są błache i wymagają nakładu pracy rzędu 5min inne kilku godzin. Proszę sobie uśrednić czas i pomnożyć razy ilość zmian. Chciałbym nadmienić iż program tworzony jest w wolnych chwilach, których często brakuje...

jeszcze raz apeluje o cierpliwość...



Ostatnio zmieniony przez admin dnia Sro Lut 16, 2011 11:08, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 16, 2011 10:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szunaj85 napisał:

Kod:
- Szukaj napisy w języku polskim
- Szukaj napisy w języku angielskim
- Szukaj napisy w języku angielskim jeśli nie znajdziesz napisów w języku polskim
Domyślnie ustawiony byłby język polski.
Użytkownik mógłby sobie w opcjach to zmieniać.
Natomiast żeby nie zaśmiecać menu wyświetlałbym tylko to, które obecnie jest zaznaczone w opcjach. Np.
Kod:
- Znajdź i dopasuj napisy (angielskie jeśli nie znajdziesz polskich)



Opcja zostanie dodana.

pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
neoandrew



Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 39

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Mar 15, 2011 21:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za informację
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
szunaj85
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 166

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Gru 21, 2011 20:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

admin napisał:
szunaj85 napisał:

Kod:
- Szukaj napisy w języku polskim
- Szukaj napisy w języku angielskim
- Szukaj napisy w języku angielskim jeśli nie znajdziesz napisów w języku polskim
Domyślnie ustawiony byłby język polski.
Użytkownik mógłby sobie w opcjach to zmieniać.
Natomiast żeby nie zaśmiecać menu wyświetlałbym tylko to, które obecnie jest zaznaczone w opcjach. Np.
Kod:
- Znajdź i dopasuj napisy (angielskie jeśli nie znajdziesz polskich)



Opcja zostanie dodana.

pozdrawiam

Pojawiła się wersja 2.0 programu NapiProjekt. Jednak nie widzę wyżej wymienionej opcji. Chciałbym spytać kiedy będzie można się jej spodziewać?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Gru 22, 2011 17:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Postaram się dodać tę opcję do wersji 2.0.1
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
neoandrew



Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 39

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Sty 06, 2013 17:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.

Chciałem odświeżyć temat.

Dostępna jest już wersja 2.1.0, a opcji tej nadal nie ma.

Naprawdę to nie jest trudna opcja do dodania.

W menu kontekstowym mogłoby być tylko "Znajdź napisy", a w programie domyślnie opcja, że pobiera w tym wypadku napisy PL i tyle.

Kto by chciał zmieniłby sobie na pozostałe jak mniemam 2 opcje, czyli, pobieraj EN, gdy nie ma PL oraz pobieraj tylko EN.

Jak, że także jestem programistą to wiem, że i ze strony serwera wystarczy po prostu przesłać odpowiedni parametr, tak samo jak teraz jest wysyłany "PL" lub "EN", to można by wysyłać "PL_EN".

Naprawdę prosiłbym się skupić na tej opcji priorytetowo, już tyle czekania na nią, implementacja nie jest trudna, a daje użytkownikom swobodę wyboru i zajmuje tylko jeden slot w menu.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
szunaj85
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 166

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sob Sty 12, 2013 15:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szunaj85 napisał:
admin napisał:
szunaj85 napisał:

Kod:
- Szukaj napisy w języku polskim
- Szukaj napisy w języku angielskim
- Szukaj napisy w języku angielskim jeśli nie znajdziesz napisów w języku polskim
Domyślnie ustawiony byłby język polski.
Użytkownik mógłby sobie w opcjach to zmieniać.
Natomiast żeby nie zaśmiecać menu wyświetlałbym tylko to, które obecnie jest zaznaczone w opcjach. Np.
Kod:
- Znajdź i dopasuj napisy (angielskie jeśli nie znajdziesz polskich)



Opcja zostanie dodana.

pozdrawiam

Pojawiła się wersja 2.0 programu NapiProjekt. Jednak nie widzę wyżej wymienionej opcji. Chciałbym spytać kiedy będzie można się jej spodziewać?

Pojawiła się wersja 2.1.0 programu NapiProjekt. Jednak dalej nie widzę wyżej wymienionej opcji. Ponownie chciałbym spytać kiedy będzie można się jej spodziewać? Od założenia wątku minęły już prawie 2 lata. Adminie nie każ nam dłużej czekać. Yyk...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
equadus



Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 13

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sob Sty 12, 2013 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi pasuje jak jest teraz - skoro mam w menu kontekstowym dwie opcje do wyboru: polskie lub angielskie, to po co mi jeszcze jakieś "czekboksy" w opcjach programu? Co jeśli w przyszłości program będzie obsługiwał także inne języki, np. niemieckie napisy, co wtedy? Czekboksy mają się mnożyć?

Teraz jest prosto, łatwo i szybko i mi to pasuje:)

@neoandrew: nie rozumiem dlaczego tak nalegasz na swój pomysł... jeśli załoga pisze Ci i argumentuje już tyle czasu to zastanów się czy coś w tym Twoim pomyśle jest - może diabeł... Popraw jakieś napisy zamiast pluć jadem na forum i pisać jakie to wszystko jest banalnie proste, bo teraz jest banalnie proste i nie ma problemu - tylko Ty robisz problem... Jeśli Ci program nie pasuje, to znajdź sobie inny, albo szukaj napisów na własną rękę...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
neoandrew



Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 39

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Sty 14, 2013 19:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

equadus napisał:
to po co mi jeszcze jakieś "czekboksy" w opcjach programu? Co jeśli w przyszłości program będzie obsługiwał także inne języki, np. niemieckie napisy, co wtedy? Czekboksy mają się mnożyć?


Masz rację, po co w ogóle te dotychczasowe opcje są w tym programie, ze 30 różnych pól do wyboru, za dużo jak dla takiego ignoranta jak ty, lepiej wszystko wsadzić w menu kontekstowe.

I 100% racja z tym niemieckim, doda się do menu kontekstowego, będą 3 i super, a potem jeszcze francuski, to się doda też i będzie parzyście przynajmniej. GENIALNE

equadus napisał:

jeśli załoga pisze Ci i argumentuje już tyle czasu to zastanów się czy coś w tym Twoim pomyśle jest


No jak widać jest ok, skoro go zaakceptowano, tylko jakoś realizacja słabo idzie, może wypadło z głowy, trzeba przypomnieć.

A tak ogólnie to nie jesteś stroną do dyskusji skoro nie masz pojęcia o czym piszesz, a twoje argumenty są zerowej wartości typu "bo mi się tak podoba".

Moje za to przedstawiają realne plusy takiego rozwiązania, zarówno dla użytkowników, jak i dla programu i serwera, bo taka opcja może odciążyć go nieco.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
equadus



Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 13

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sty 15, 2013 17:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie to miałem na myśli. Twoja wersja obejmuje tylko polski i angielski (przynajmniej ja to tak rozumiem) - nie wyłapałem Twojej koncepcji na opcję multijęzykową (nawet w Twoim ostatnim poście) - jak proponowałbyś to rozwiązać? To co proponujesz w swoich wywodach według mnie nie odbiega znacząco od tego, co jest teraz.

Masz rację - nie znam się na programowaniu i serwerach, bo nie jest mi to potrzebne, nie muszę się na tym znać. Ja jestem od użytkowania programu, poprawiania napisów, zgłaszania błędów i propozycji - tak samo jak Ty:) a nie od wykłócania się co będzie lepsze dla ludu...

To że nie wprowadzono jeszcze Twojego pomysłu (może w zmienionej formie), nie znaczy, że o nim nie pamiętają.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
neoandrew



Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 39

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sty 15, 2013 23:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem co ci mogę więcej napisać, podałem argumenty czemu uważam to za dobre rozwiązanie, jak ich nie rozumiesz, to nie jestem w stanie więcej pomóc.

Po prostu menu kontekstowe jest ograniczone, dlatego jeden wpis jest nader wystarczający.

Przez jakiś czas nie korzystałem z programu, niedawno znowu zacząłem to robić i wróciłem do tej propozycji, a tu już prawie 2 lata minęło.

Tak jak pisałem, argumenty są racjonalne i z korzyścią dla obu stron, jak nie ściągasz napisów eng to i tak podczas instalacji odznaczasz to i nie ma tego w menu, więc problem ciebie nie dotyczy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
szunaj85
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 166

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Sty 20, 2013 12:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Mi pasuje jak jest teraz - skoro mam w menu kontekstowym dwie opcje do wyboru: polskie lub angielskie, to po co mi jeszcze jakieś "czekboksy" w opcjach programu?
Nie jakieś, tylko spełniające określone zadanie.
Cytat:
Teraz jest prosto, łatwo i szybko i mi to pasuje
I nadal tak będzie jeśli pomysł zostanie wprowadzony w życie.
Cytat:
@neoandrew: nie rozumiem dlaczego tak nalegasz na swój pomysł...
Equadus to nie jest jego widzimisię. Ja też popieram ten pomysł w całości. Tak jak Ci Neoandrew napisał administrator jest za wprowadzeniem rozwiązania. Widocznie ciągle brakuje czasu i nie może wprowadzić go w życie.
Cytat:
Popraw jakieś napisy zamiast pluć jadem na forum i pisać jakie to wszystko jest banalnie proste, bo teraz jest banalnie proste i nie ma problemu - tylko Ty robisz problem... Jeśli Ci program nie pasuje, to znajdź sobie inny, albo szukaj napisów na własną rękę...
Cytat:
A tak ogólnie to nie jesteś stroną do dyskusji skoro nie masz pojęcia o czym piszesz, a twoje argumenty są zerowej wartości typu "bo mi się tak podoba".
Cytat:
Nie wiem co ci mogę więcej napisać, podałem argumenty czemu uważam to za dobre rozwiązanie, jak ich nie rozumiesz, to nie jestem w stanie więcej pomóc.
Ja nie widzę, żeby neoandrew pluł jadem. On tylko próbuje Ci wytłumaczyć jak to rozwiązanie ma działać. Też odnoszę wrażenie, że nie rozumiesz o czym tu piszemy. I panowie nie skaczmy sobie do gardeł. Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
neoandrew



Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 39

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Sty 24, 2013 22:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.

Jak wygląda sprawa tej opcji, może jakieś oficjalne info od głównodowodzącego?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Sty 25, 2013 12:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Opcja się pojawi, ale niestety na pewno nie przy najbliższej aktualizacji.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Propozycje rozwoju Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group