Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Nowa wersja - 1.0.6.9 BETA juz dostepna do pobrania
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Nowe wersje
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 20:48    Temat postu: Nowa wersja - 1.0.6.9 BETA juz dostepna do pobrania Odpowiedz z cytatem

Nowa wersja - 1.0.6.9 BETA juz dostepna do pobrania

Wersja ta moze zawierac bledy - wszelkie znalezione bledy prosze zglaszac w tym temacie.

Nowa wersje pobrac mozna stad:

http://berez.napiprojekt.pl/pliki_upload/setup_1.0.6.9_beta.exe

zmiany:
1.0.6.9 -> 2010-02-01
- Automatyczne pobieranie okładek (miniaturki folderów) dla filmów.
- Poprawny odczyt wszystkich parametrów filmu dla większości formatów (we wcześniejszych wersjach program np. nie obsługiwał odczytu rozdzielczości dla plików MKV)
- Dodano nową opcję: Menu->Info->Pokaż parametry filmu
- Podczas instalacji do menu kontekstowego dodaje się nowa pozycja "Pokaż parametry techniczne filmu"
- Przebudowano okienko konfiguracyjne programu
- Usunięto 2 drobne błędy zgłoszone przez użytkowników programu.
- Poprawiono dzialanie filtru antyspamowego - program nie usuwa juz stopek autorskich zawierajacych adres email.
- Dodano obsługę plików m2ts




Ostatnio zmieniony przez admin dnia Pon Lut 15, 2010 14:50, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 20:48    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
lamer26



Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 318

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 22:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miała się uruchamiać tylko jedna kopia programu, tymczasem wywołanie komendy "wyszukaj napisy" dla x filmów jednoczesnie powoduje otwarcie x kopii programu jednoczesnie...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 22:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a gdzie jest napisane, ze miala sie uruchamiac jedna kopia?

Z tego co pamietam to pisalem, ze 'w jednej z przyszlych wersji...' - tak wiec chyba nie obiecywalem, ze to nastapi w tej wersji, jesli bylo inaczej to przepraszam za wprowadzenie zamieszania.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lamer26



Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 318

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 22:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rozumiejąc, że jest to bardzo duża wada NP oczekiwałbym, że taki błąd zostanie naprawiony najszybciej jak się da, a nie kiedyś tam.
Z mojego punktu widzenia poprawienie go jest o wiele ważniejsze niż jakieś okładki do katalogów.
No ale to oczywiście tylko moje zdanie.

Kurcze, chcąc sprawdzić, otworzyłem kilkadziesiąt kopii programu i jeszcze do tego otworzyło mi się kilkadziesiąt zakładek w przegladarce (bo napisów nie znaleziono)

BTW w przeglądarce w okienku: "tytuł filmu" pojawia sie "wynik wyszukiwania" - nie powinien sie tam pojawiac tytuł filmu wyczytany z nazwy pliku?

No i kilkadziesiąt pytań, czy napi projekt mi się podoba i czy go wspomogę....
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lamer26 napisał:
Rozumiejąc, że jest to bardzo duża wada NP oczekiwałbym, że taki błąd zostanie naprawiony najszybciej jak się da, a nie kiedyś tam.
Z mojego punktu widzenia poprawienie go jest o wiele ważniejsze niż jakieś okładki do katalogów.
No ale to oczywiście tylko moje zdanie.


Naprawa tego bledu wymaga przebudowania duzej czesci kodu programu, kod ten jest systematycznie przebudowywany tak, aby w przyslosci jego zmiana byla dosc elastyczna.

lamer26 napisał:

BTW w przeglądarce w okienku: "tytuł filmu" pojawia sie "wynik wyszukiwania" - nie powinien sie tam pojawiac tytuł filmu wyczytany z nazwy pliku?

hmm u mnie bez problemu wypisuje nazwe pliku, masz wlaczona opcje balonika czy okienka ze skorka?

lamer26 napisał:

No i kilkadziesiąt pytań, czy napi projekt mi się podoba i czy go wspomogę....


pytanie to pojawia sie przy drugiej odslonie strony, nie wiem czemu Twoja przegladarka tak zaregowala przy wiekszej ilosci odslon. (Moze strony otworzyly sie tak szybko ze nie zdazylo zliczyc nowej odslony).

pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lamer26



Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 318

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 23:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem



Tak mam ustawione i na szczescie zadne okienka, powiadomienia czy baloniki mi się nie pokazują.

Jeszcze jeden ciekawy objaw - z tych kilkudziesięciu kopii około 10 nie wyłączyło się samych. Reszta bez problemu się powyłączała.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
likaon23



Dołączył: 03 Lut 2010
Posty: 1

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 03, 2010 15:28    Temat postu: A ja dziękuję za robotę którąrobisz. Odpowiedz z cytatem

Nie narzekam tylko jestem zachwycony programem i trzymam kciuki.
Bardzo mi ułatwia życie.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
brateq



Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 802

Podziękował: 2
Łącznie otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 03, 2010 17:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Świetna sprawa z szybkim wyświetlaniem danych technicznych- szybkie i bardzo czytelne.

No i wreszcie mkv odczytywany jest porządnie Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
szunaj85
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 166

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 03, 2010 20:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Miała się uruchamiać tylko jedna kopia programu
Cytat:
Z tego co pamietam to pisalem, ze 'w jednej z przyszlych wersji...
Potwierdzam słowa admina.
Cytat:
Rozumiejąc, że jest to bardzo duża wada NP oczekiwałbym, że taki błąd zostanie naprawiony najszybciej jak się da, a nie kiedyś tam.
Z mojego punktu widzenia poprawienie go jest o wiele ważniejsze niż jakieś okładki do katalogów.
No ale to oczywiście tylko moje zdanie.
Lamer26 zgadzm się z tobą całkowicie, ale weź też pod uwagę, że nie ma tutaj wielkiego zespołu składającego się z dziesiątek czy setek ludzi, którzy by naprawili ten błąd raz-dwa. Jak przypuszczam cały kod musi przebudować sam admin. A więc siłą rzeczy taka operacja trochę trwa. Crying or Very sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lamer26



Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 318

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 03, 2010 22:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Już wszystko wziąłem pod uwagę Smile
Sadziłem, ze jednak sprawa jest trochę łatwiejsza, albo że chociaż mozna to jakoś obejść tymczasowo, a potem sobie odpicować kod.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
filazaf



Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 80

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 14:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O, a ja mam pytanie
A właściwie to dwa:

1. Jak dodać własną okładkę?
2. Czemu jak nie znajduje okładki, to robi pusty plik

(analogicznie jak kiedyś zgłaszałem że brak napisów, a chcesz zessać to modyfikuje już istniejące Razz)
_________________
Zawsze POMOGĘ!
ASS, SSA ?
Problem z napisami?

ANIME:
MiniTheatre.ORG
Mniejsze od rm, lepsze od AVI!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 14:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

filazaf napisał:
O, a ja mam pytanie
A właściwie to dwa:

1. Jak dodać własną okładkę?


Menu->pokaż opis filmu->dalej postępować zgodnie z instrukcjami na stronie

filazaf napisał:

2. Czemu jak nie znajduje okładki, to robi pusty plik


już program nie powinien tworzyć pustego pliku.


pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
filazaf



Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 80

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 17:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cholera nie mam tego menu, czyli muszę przeinstalować NP?
Tak już nie tworzy
_________________
Zawsze POMOGĘ!
ASS, SSA ?
Problem z napisami?

ANIME:
MiniTheatre.ORG
Mniejsze od rm, lepsze od AVI!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 20:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak, przeinstalowac
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
szunaj85
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 166

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Lut 05, 2010 15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Żeby nie zakładać nowego wątku...
Cytat:
Miała się uruchamiać tylko jedna kopia programu
Cytat:
Naprawa tego bledu wymaga przebudowania duzej czesci kodu programu
Tak się zastanawiam... Confused Nie wiem jak duży jest kod programu, ale jak podejrzewam wszystkim zajmuje się admin. Tak sobie myślę czy nie warto byłoby nawiązać z jakimś programistą lub programistami ze swojej okolicy współpracy nad NP. Może wtedy rozwój programu by przyspieszył oraz nowe wersje z poprawkami wychodziłyby szybciej. Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Nowe wersje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group