Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szunaj85 Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 19:21 Temat postu: Drobne błędy w wersji 1.0.6.5 |
|
|
Testując program zauważyłem pewne drobiazgi, które warto byłoby poprawić.
1. Klikając w opcje programu, przed tekstem "Wyłącz program po zamknięciu okienka z wynikiem wyszukiwania" jest jakiś prostokącik. Niby nic, ale wadzi.
2. Klikając Info --> Aktualizacja wszystko działa, ale mimo, że jest to w kategorii Info może zamiast "Aktualizacja" nazwać "Sprawdź dostępność aktualizacji" lub podobnie bo jest to trochę mylące i sugeruje, że zaraz program zaaktualizuje się do najnowszej wersji.
3. Po instalacji programu plik changelog.txt opisuje zmiany dokonane w nowej i oporzednich wersjach, ale zamiast Cytat: | 1.0.6.8 -> 2008-11-23 | powinno być chyba "1.0.6.5 -> 2008-11-23". Ale co do tego to nie jestem pewien. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 19:21 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
uriel75

Podziękował: 4 Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 19:35 Temat postu: |
|
|
Nie zauważyłem tego problemu. Pod jakim systemem pracujesz? Może screen? |
|
Powrót do góry |
|
 |
admin Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 5 Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 19:39 Temat postu: Re: Drobne błędy w wersji 1.0.6.5 |
|
|
szunaj85 napisał: |
1. Klikając w opcje programu, przed tekstem "Wyłącz program po zamknięciu okienka z wynikiem wyszukiwania" jest jakiś prostokącik. Niby nic, ale wadzi.
|
Mozesz dac screeena? Szukalem ale nie potrafie znalezc.
2. Klikając Info --> Aktualizacja wszystko działa, ale mimo, że jest to w kategorii Info może zamiast "Aktualizacja" nazwać "Sprawdź dostępność aktualizacji" lub podobnie bo jest to trochę mylące i sugeruje, że zaraz program zaaktualizuje się do najnowszej wersji.
|
Racja, w najnowszej wersji opcja ta zostanie inaczej nazwana.
3. Po instalacji programu plik changelog.txt opisuje zmiany dokonane w nowej i oporzednich wersjach, ale zamiast Cytat: | 1.0.6.8 -> 2008-11-23 | powinno być chyba "1.0.6.5 -> 2008-11-23". Ale co do tego to nie jestem pewien. |
Masz rację, wkradła się literówka.
dzieki za info |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 19:49 Temat postu: |
|
|
Oto screeen:
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 20:00 Temat postu: |
|
|
od zawsze masz ten kwadracik? U mnie nic takiego nie wystepuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 20:24 Temat postu: |
|
|
Cytat: | od zawsze masz ten kwadracik? | Dzisiaj zainstalowałem najnowszą wersję 1.0.6.5, więc chyba od dzisiaj. Adminie dla pewności odinstalowałem i zainstalowałem program ponownie, ale nadal jest widoczny ten prostokącik. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bilo Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 10 Łącznie otrzymał 26 podziękowań w 24 postach
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 20:27 Temat postu: |
|
|
szunaj85 napisał: | Dzisiaj zainstalowałem najnowszą wersję 1.0.6.5, więc chyba od dzisiaj. Adminie dla pewności odinstalowałem i zainstalowałem program ponownie, ale nadal jest widoczny ten prostokącik. |
>>>
No ja mogę powiedzieć że u mnie też nie ma takiego problemu. _________________ Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP
Crux Sacra Sit Mihi Lux
|
 |

|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 20:57 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Mozesz dac screeena? Szukalem ale nie potrafie znalezc. |
Cytat: | No ja mogę powiedzieć że u mnie też nie ma takiego problemu | Myślałem, że skoro u mnie jest to u innych też. Wygląda na to, że tylko u mnie z jakiegoś powodu ten kwadracik się wyświetla. Jak znajdzie się rozwiązanie tego małego problemu będzie miło, jeśli nie przeżyje.
I przypomniał mi się jeszcze jeden punkt...
4. W trakcie instalacji wyskakuje okno z pytaniem "Jest to Twoje pierwsze uruchomienie, czy chcesz wykonać test na poprawność pobierania napisów?"
I 2 przyciski "Yes" lub "No". Oczywiście każdy głupi się w tym połapie, ale dlaczego nie miały by być po polsku? Nie pamiętam, ale nazwa okna też nie jest po polsku. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 21:28 Temat postu: |
|
|
Komunikaty YES/NO itp sa dlatego iz kompilator programu jest w wersji angielskiej.
Jesli ktos chce to moze przetlumaczyc angielskie komunikaty wtedy podczas kompilacji nowej wersji NapiProjekt zostana dodane polskie
Plik z komunikatami do przetlumaczenia:
http://berez.napiprojekt.pl/pliki_upload/Consts.pas
Oczywiscie nie ma potrzeby tlumaczenia calego pliku, wystarczy przetlumaczyc komunikaty wystepujace w programie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
szonky
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 17:04 Temat postu: |
|
|
mam ten sam problem z opcją 'Wyłącz program po zamknięciu okienka z wynikiem wyszukiwania' - oprócz tego prostokąta, opcja ta, po prostu nie działa --> dotyczy to programu 1.0.6.5 i jak i również 1.0.6.7 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 20:49 Temat postu: |
|
|
Cytat: | mam ten sam problem z opcją 'Wyłącz program po zamknięciu okienka z wynikiem wyszukiwania' - oprócz tego prostokąta, opcja ta, po prostu nie działa --> dotyczy to programu 1.0.6.5 i jak i również 1.0.6.7 |
Cytat: | Myślałem, że skoro u mnie jest to u innych też. Wygląda na to, że tylko u mnie z jakiegoś powodu ten kwadracik się wyświetla. | Ooo... a jednak znalazła się taka osoba.
Mogę jedynie potwierdzić, że u mnie zarówno w wersji 1.0.6.5 występował ten prostokącik jak i w wersji 1.0.6.7 nadal występuje ten prostokącik, ale program się zamyka tylko, że po wciśnięciu x w wyskakującym okienku z informacjami o filmie. I wnioskując po tekście w opcjach programu "Wyłącz program po zamknięciu okienka z wynikiem wyszukiwania" tak ma być.
Cytat: | oprócz tego prostokąta, opcja ta, po prostu nie działa | Szonky jesteś pewien, że program się nie zamyka po kliknięciu x w wyskakującym okienku z informacjami o filmie gdy jest zaznaczona ta opcja?
Według mnie jeśli u Szonky również występuje ten prostokącik coś musi być na rzeczy.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
szonky
|
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 22:50 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Szonky jesteś pewien, że program się nie zamyka po kliknięciu x w wyskakującym okienku z informacjami o filmie gdy jest zaznaczona ta opcja?
|
U mnie program wyłącza się sam tylko w przypadku, kiedy jest włączona opcja 'wyłącz program po zamknięciu okienka....' i odznaczona opcja 'pokazuj balonik z wynikiem wyszukiwania zamiast okienka ze skórką'.
z kolei jak jest zaznaczona ostatnia pozycja ('pokazuj balonik...') to napiprojekt włącza się ponownie za kazdym razem gdy ściągam napisy - nie kontynując procesu już w uruchomionym programie, tak że w sumie jak pobieram napisy do 5 filmów to mam w sumie 5 ikonek napiprojekt w zasobniku systemowym. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
szonky
|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 09:09 Temat postu: |
|
|
reinstalacja programu pomogła na zamkniecie, dzieki! |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 10:30 Temat postu: |
|
|
Ciesze się że pomogło.
Pozdrawiam. _________________ Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP
Crux Sacra Sit Mihi Lux
|
 |
|