Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Wersja 1.0.6.2 z wsparciem dla Windows 7
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Nowe wersje
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Paź 11, 2009 17:59    Temat postu: Wersja 1.0.6.2 z wsparciem dla Windows 7 Odpowiedz z cytatem

Witam,

pod adresem http://www.napiprojekt.pl/setup.exe znajduje sie wersja 1.0.6.2 z instalatorem poprawnie dodajacym skroty ('Znajdz i dopasuj napisy' itp.) do menu kontekstowego dla plikow filmowych w Windows 7.

Osoby, ktore przetestuja powyzsza wersje pod systemem Windows 7 proszone sa o zdanie relacji w tym temacie. Glownie zalezy nam na informacjach czy skroty do menu zostaly poprawnie dodane.


Ostatnio zmieniony przez admin dnia Pon Lut 01, 2010 20:54, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Nie Paź 11, 2009 17:59    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
bilo
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 3244

Podziękował: 10
Łącznie otrzymał 25 podziękowań w 23 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Paź 11, 2009 19:28    Temat postu: Re: Wersja 1.0.6.2 z wsparciem dla Windows 7 Odpowiedz z cytatem

admin napisał:
Witam,

pod adresem http://www.napiprojekt.pl/setup.exe znajduje sie wersja 1.0.6.2 z instalatorem poprawnie dodajacym skroty ('Znajdz i dopasuj napisy' itp.) do menu kontekstowego dla plikow filmowych w Windows 7.

Osoby, ktore przetestuja powyzsza wersje pod systemem Windows 7 proszone sa o zdanie relacji w tym temacie. Glownie zalezy nam na informacjach czy skroty do menu zostaly poprawnie dodane.

>>>
>>>
No świetnie, świetnie nareszcie się doczekaliśmy.
Dodam tylko że program działa też pod Windows Vista, u mnie działa na 100% bez problemów.
_________________
Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP




Crux Sacra Sit Mihi Lux
_____________________________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Yahoo Messenger MSN Messenger
adyk



Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 8

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Paź 11, 2009 21:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Super u mnie na 7 działa w 100%!
dzieki
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
misiael81



Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 5

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Paź 12, 2009 12:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Potwierdzam to co koledzy powyżej. Na Windows 7 Ultimate PL x86 7600 działa bezproblemowo. Taka drobna rzecz, a cieszy Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kamilg64



Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 8

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Paź 13, 2009 20:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziwne, u mnie poprzednia wersja działa bez zarzutu Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
uriel75



Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 762

Podziękował: 4
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

Skąd: Warszawa Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Paź 13, 2009 21:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kamilg64 napisał:
Dziwne, u mnie poprzednia wersja działa bez zarzutu Very Happy


Podobnie u mnie. Działa i jest OK, więc z doświadczenia i instalacji na kilku sprzętach śmiało mogę wysnuć wątek - temat zamknąć Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 06:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fajnie ze dziala, ale to nie znaczy ze temat mozna zamknac. Zawsze sie moze przytrafic jakas 'czarna owca', z dziwna konfiguracja komputera u ktorej wystapia problemy. Byly juz takie przypadki, ze bledy 'odkrywano' dopiero po pol roku od wypuszczenia nowej wersji.

pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
misiael81



Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 5

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 11:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niby wcześniej pisałem, że wszystko działa ok, ale... Jest jedna rzecz. Podczas instalacji na planszy "Zaznacz dodatkowe zadania" mamy możliwość dodania do menu kontekstowego skrótów do:
- znajdź i dopasuj napisy
- pokaż opis filmu
- Napiprojekt: komentarze i oceny napisów

Ja wybrałem tylko i wyłącznie opcję "znajdź i dopasuj napisy", natomiast już po zainstyalowaniu w menu kontektowym oprócz dopasowania filmu mam jeszcze opcję "Pokaż opis filmu" pomimo tego, że podczas instalacji ta opcje odznaczyłem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 11:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

odinstaluj program -> daj znac czy opcje zniknely.
zainstaluj ponownie -> daj znac czy nadal problem wystepuje.

pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
misiael81



Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 5

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 11:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Więc wygląda to tak. Odinstalowałem Napiprojekt i opcja dopasowania filmu zniknęła, natomiast opcja pokazania opisu została. Kiedy ją klikam otwiera mi się ramka "Otwórz za pomocą". Po ponownym zainstalowaniu Napiprojekt i odznaczeniu opcji "Pokaż opis filmu" nadal w menu kontekstowym jest ta opcja i działa prawidłowo, czyli uruchamia operę i pokazuje stronę z linkami do opisu filmu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
bigstar90



Dołączył: 11 Sie 2009
Posty: 2

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 11:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie na Win7 x64 napi działa bezproblemowo Smile
Pozdrawiam twórców Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 12:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

misiael81 napisał:
Więc wygląda to tak. Odinstalowałem Napiprojekt i opcja dopasowania filmu zniknęła, natomiast opcja pokazania opisu została.


Wyglada na to, że opcja 'pokaz opis filmu' to pozostalosc po starszej wersji instalacyjnej. Zrob tak:
- zainstaluj Napiprojekt, w instalatorze zaznacz, że chcesz dodac opcje 'pokaz opis filmu' - instalator nadpisze rejestry.
- odinstaluj napiprojekt (opcja 'pokaz opis' powinna zniknac)
- nastepnie ponownie zainstaluj z wyborem opcji wedlug wlasnych upodoban.

daj znac czy pomoglo.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
misiael81



Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 5

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 12:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Człowiek się uczy całe życie. Po nadpisaniu, odinstalowaniu i zainstalowaniu ponownie opcja pokazania opisu filmu zniknęła Smile Przepraszam za zrobienie niepotrzebnego zamieszania.

Edit.

Dziwna sprawa. Dziś znowu w menu kontekstowym pojawiła mi się opcja pokazania opisu filmu, pomimo tego, że wczoraj udało się ją odinstalować i już jej tam nie było... Czy ktoś jeszcze może potwierdzić tą przypadłość??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
edmun



Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 3

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Paź 20, 2009 18:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niestety u mnie na Win7 professional spolszczony multilanguage packiem od microsoftu, napi projekt nie dodał swoich "komend" do menu pod prawym przyciskiem na pliku avi. muszę odpalać napi projekta, wybrać z jego menu "Napisy>Pobierz".
Wiadomo jak dodać pozycje kontekstowe ?

edit:
pozostałe funkcje działają bez zastrzeżeń
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Paź 20, 2009 20:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co sie dzieje (jaki program sie wlacza) jak klikniesz dwa razy na pliku filmowym?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Nowe wersje Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group