Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
skides
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 19:50 Temat postu: usunięcie śladów napiprojekt |
|
|
Witajcie! Miałem napiprojekt i zrobiłem deinstalację, lecz przy wszystkich plikach multimedialnych, gdy kliknę "prawym" zostały opcje programu napiprojekt. Jak się tego pozbyć?
Druga sprawa czy napiprojekt może działać bez tych opcji, gdy kliknę prawym na film? (chciałbym używać tylko programu, a nie globalnego kojarzenia NP z multimediami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 19:50 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
remek95

|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 20:43 Temat postu: |
|
|
1. Hmm.. spróbuj oczyścić rejestr. (np. programem ccleaner, itp..)
2. -.- nie do końca rozumiem.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
skides
|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 22:58 Temat postu: |
|
|
1. Ale co konkretnie... Jestem w tym zielony...
2. Pytałem się czy napiprojekt może działać bez pkt 1
(bez tego, że gdy kliknę prawym to mam opcje NP) |
|
Powrót do góry |
|
 |
remek95

|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 23:21 Temat postu: |
|
|
1. Ściągasz ten program ccleaner (lub inny) instalujesz i wybierasz opcję "czyszczenie rejestru".Może to coś da.
2. Wydaje mi się, że jak zainstalujesz NP to ta opcja pojawia się automatycznie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 10:39 Temat postu: |
|
|
nie ma mozliwosci usuniecia skrotow NP z menu kontekstowego. jesli nie chcesz ich miec to nie mozesz instalowac NP.
nie wiem jak wyglada sprawa zainstalowania Allplayera z wtyczka NP.
byc moze tam skroty te nie pojawiaja sie.
sam uzywam osobno AP i osobno NP wiec nie wiem
co do pkt 1 to tak jak wspomnial kolega nalezy wyczyscic dokladnie rejestr. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
glymbol VIP
Podziękował: 1 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 18:59 Temat postu: |
|
|
smnowoczesna napisał: | nie ma mozliwosci usuniecia skrotow NP z menu kontekstowego. jesli nie chcesz ich miec to nie mozesz instalowac NP. |
Bez grzebania w rejestrze nie. Całe szczęście można sobie zadanie ułatwić. Jeżeli masz Windows XP możesz zrobic tak:
1. Potrzebny jest RegCleaner 4.3. Wersja stara - 2002 rok, ale freeware i działa skutecznie.
2. Po instalacji uruchamiasz program, by zmienić język na polski klikasz Options > Language > Select Language > wybierasz polish.rlg i OK.
3. Przechodzisz do karty Rozszerzenia powłoki (Shell extensions), naciskasz przycisk Szukaj (Search albo Ctrl+f), wpisujesz napiprojekt i OK.
4. Program powinien zaznaczyć wszystkie wpisy Napi-Projekta ale na wszelki wypadek sprawdź czy nie wpadło przypadkiem coś innego (kasując niektóre wpisy w tej karcie można narobić sobie problemów). Klikasz okienko obok podświetlonego wpisu (powinny wybrać się wszystkie), naciskasz Usuń zaznaczone (Remove selected).
5. Gotowe , dodatkowe opcje Napi-projektu usunięte. RegCleaner zapisuje kopię bezpieczeństwa, z której w razie czego można odtworzyć usunięte wpisy w rejestrze. Służy do tego zakładka Kopie (Backups), można to też zrobić ręcznie uruchamiając usunięte wpisy z folderu C:\Program Files\RegCleaner\Backups.
Po wyżej opisanym zabiegu Napi-Projekt działa bez dodatkowych opcji w menu kontekstowym. |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 07:13 Temat postu: |
|
|
oczywiście jak kazdy program rowniez i NP dodaje wpisy w rejestr dlatego dla osób które sie na tym znają pozbycie się czegoś niewygodnego nie jest problemem ale dla zwykłego laika jest to zadanie pokroju "mission impossible"... _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|