Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
140260
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 17:12 Temat postu: Jak usunąć Napiprojekt?!? |
|
|
Witam. Ściągnąłem nowszą wersję AllPlayera i przy okazji zainstalował mi się dodatek Napiprojekt. teraz jak chcę uruchomić jakiś film AVI to włącza się z traya info że nie znaleziono napisów i blokuje film. Usunięcie na "żywca" katalogu Napiprojekt - bo oczywiście żadnego unistalla nie ma a RegCleaner czy CCleaner nie znajdują takiej instalacji - powoduje, że odpalenie filmu skutkuje napisem "błąd w odtwarzanym pliku". Jak usunąć ten problem? W opcjach AllPlayera odznaczyłem wszystko co się dało, ale nadal szuka mi napisów.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 17:12 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
bilo Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 10 Łącznie otrzymał 26 podziękowań w 24 postach
|
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 12:41 Temat postu: |
|
|
Witam 140260!!! Wejdź na ikonę startu , tak będzie chyba najlepiej znajdź panel sterowania. W panelu sterowania znajdź odinstaluj lub zmień programy.Odinstaluj , zresetuj kompa i zainstaluj jeszcze raz.To chyba najlepsze rozwiązanie.Napisz czy się powiodło. _________________ Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP
Crux Sacra Sit Mihi Lux
|
 |
140260
|
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 20:57 Temat postu: |
|
|
Gdyby to mogło być takie proste.... To pierwsza rzecz którą sprawdziłem... Potem szukałem jeszcze w podanych już programikach...Nie chcę za bardzo grzebać w Rejestrze więc wybrałem najprostszą opcję... wywaliłem AllPlayera i wtedy też to g... się odinstalowało, wyczyściłem pozostałe wpisy i wróciłem do RealPlayerka... chociaż w Allu był spox z kodekami. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 00:58 Temat postu: |
|
|
NP nie usuniesz z Allplayera. Jest to stały dodatek w wersji 3,5.
Allplayer z nami wspołpracuje i dlatego dodatek NP tam jest.
Nie chcesz NP w allplayerze to zainstaluj sobie inną wersję.
A skoro NP to takie g... to po co z niego korzystasz ???
A jeśli z tego g... nie korzystasz to zadałeś pytanie na niewłaściwym forum.
Należało raczej pisać na forum allplayera. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
140260
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 11:09 Temat postu: |
|
|
Przepraszam jeżeli obraziłem.... ale to niechcący... Określeniem g... nazwałam nie Napiprojekt (na marginesie to bardzo udana i przydatna propozycja) tylko sposób powiązania Waszego dodatku w AllPlayerze i brak możliwości ingerencji w jego ustawienia (a konkretnie to chodziło mi o to niebieskie okienko które wyskakiwało sobie z paska i mówiło że nie ma napisów itd) Nie wiem jak inni użytkownicy, ale ja osobiście nie trawię jeżeli programy robią sobie same co chcą a ja nie mogę tego regulować -jeżeli chcę oglądać film w oryginale to tak chcę i już ... Wystarczająco dużo nerwów szarpie sposób aktualizacji Windy żeby jeszcze i programy robiły to samo. Dlatego wywaliłem Ala i już spokój... A co do pytania...Postawiłem to pytanie na tym Forum bo to Napiprojekt blokował odtwarzanie filmów a nie AllPlayer - tak przynajmniej sam o tym lojalnie informował. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 11:22 Temat postu: |
|
|
140260 napisał: | Gdyby to mogło być takie proste.... To pierwsza rzecz którą sprawdziłem... Potem szukałem jeszcze w podanych już programikach...Nie chcę za bardzo grzebać w Rejestrze więc wybrałem najprostszą opcję... wywaliłem AllPlayera i wtedy też to g... się odinstalowało, wyczyściłem pozostałe wpisy i wróciłem do RealPlayerka... chociaż w Allu był spox z kodekami. Pozdrawiam |
No widzisz nie zastanowiłem się że określiłeś cyt.: Usunąć na żywca kon.cyt.
Ale generalnie chodziło mi o to co właśnie zrobiłeś.Wiadomym jest że All Player powiązany jest z NP.Podobnie bywa np.; z Windows Media Player i Vistą.Tyle tylko że tam jest to o wiele bardziej skomplikowane.Przez tego WMPlayera ostatnio musiałem robić format. Tak że wszystko wyjaśnione.Co do Twojego 2- go postu , to mogłeś od razu sprecyzować o co CI chodziło z tym g...... ale najważniejsze że wszystko sprostowałeś i jest OK.A Alla ściągnij sobie w innej wersji jak go lubisz bez NP,tak jak pisał Nowoczesny, i po sprawie .Pozdrawiam
Ps.Ja właściwie też dokładnie nie opisałem co ma tak dokładnie na myśli , w swoim pście. _________________ Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP
Crux Sacra Sit Mihi Lux
|
 |

|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 20:59 Temat postu: Re: Jak usunąć Napiprojekt?!? |
|
|
140260 napisał: | Witam. Ściągnąłem nowszą wersję AllPlayera i przy okazji zainstalował mi się dodatek Napiprojekt. teraz jak chcę uruchomić jakiś film AVI to włącza się z traya info że nie znaleziono napisów i blokuje film. Usunięcie na "żywca" katalogu Napiprojekt - bo oczywiście żadnego unistalla nie ma a RegCleaner czy CCleaner nie znajdują takiej instalacji - powoduje, że odpalenie filmu skutkuje napisem "błąd w odtwarzanym pliku". Jak usunąć ten problem? W opcjach AllPlayera odznaczyłem wszystko co się dało, ale nadal szuka mi napisów.  |
Tak na marginesie to trochę dziwne że nie miałeś uninstall w Ccleaner ,bo tak się składa że ja dopiero co robiłem format i pobrałem All Player razem z NP i w moim Ccleaner Napi jest. _________________ Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP
Crux Sacra Sit Mihi Lux
|
 |
140260
|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 21:33 Temat postu: |
|
|
Na pewno masz unistall do Napiprojekt?!? To troche dziwne bo owszem po zainstalowaniu AllPlayera z NP w katalogu Program Files pojawiają się dwa: AllPlayer i napiprojekt ale tylko AllPlayer ma unistall a Napi już nie. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 22:02 Temat postu: |
|
|
Wiesz co??? Mam uninstalla w Ccleanerze w Narzędziach , a w Program Files też .Zdziwiłem się podobnie jak Ty bo na pewno to musiałeś dobrze sprawdzać. Tyle tylko że ja dziabie na Vista home .Nie wiem czy to ma coś wspólnego z systemem operacyjnym
Chętnie bym to sprawdził czy się da odinstalować ale dziś to odpada.Jak sprawdzę dam Ci znać na PW.ok?? _________________ Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP
Crux Sacra Sit Mihi Lux
|
 |
140260
|
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 20:30 Temat postu: |
|
|
OK.czekam na wieści....Mam nadzieje że jest jakieś obejście tego problemu bo All jest fajnym odtwarzaczem i żal mi z niego rezygnowć. PS Ja ma Win XP Prof SP3 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 00:38 Temat postu: |
|
|
Witam 140260 ponownie!!!!!Posłuchaj a nie możesz ściągnąć Sobie osobno Alla w innej wersji , a Np osobno w nowej wersji dałem
Ci wyżej namiary na NP bez Alla.Jak chcesz skorzystaj.Jeśli nie musisz poczekać bo na razie mam zbyt mało czasu na tygodniu.Po za tym jak pisałem ja dziabie na Viście. Ale jak tak bardzo Ci zależy to zajmę się tym pod koniec tygodnia.Proszę o odpowiedź.Pozdrawiam
Ps. Widzisz cholera ,myślałem że dałem Ci namiary bo taki miałem plan, i zapomniałem Za dużo na głowinie.Nie będę przesyłał Ci linku , jedynie dam Ci rade o tym NP w nowej wersji,bez Alla.
Napisz do smnowoczesny na PRYWATNĄ WIADOMOŚĆ że potrzebujesz bez Alla, i tyle. Napewno CI nie odmówi . _________________ Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP
Crux Sacra Sit Mihi Lux
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 23:38 Temat postu: |
|
|
Osobna instalka Allplayera i osobna instalka NP i nie będzie problemu. Oba maja deinstalatory i sie nie gryzą.
AP najlepsza wersja moim zdnaiem to 2.4 (bez dodatku NP)
A NP do pobrania ze strony (sam bez AP) w wersji 1.0.6.2 tutaj:
http://www.napiprojekt.pl/index.php3?www=pobierz.php3&ver=3
Najnowsza wersja 1.0.6.5 (sama bez AP) tylko u mnie.
Pisać (wraz z mailem na jaki wysłać) na PW. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|