Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Program nie łączy się

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tommaj



Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 2

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 10:10    Temat postu: Program nie łączy się Odpowiedz z cytatem

od paru lub parunastu dni program nie łączy się z serwerem. Nie pobiera napisów testowych ani do żadnego filmu, w kolejce też nic nie ma. Wyłączyłem zapobiegawczo firewalla i nic. Nowa wersja 1.0.6.2 nie pomogła więc sciągnąłem starszą gdzie jeszcze można było ustawiać opcję PASSIVE. Czy zrobili jakąś nagonkę i narazie wyłączono serwer napisów dlatego program głupieje ? Sprawdzałem na dwóch komputerach.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 10:10    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 13:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

serwer dziala, cos jest nie tak po Twojej stronie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
tommaj



Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 2

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 19:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a czemu w nowej wersji nie ma opcji PASSIVE ? Bo gdy pobieram napisy testowe to pisze błąd z powodu firewalla albo nie jest ustawiona opcja PASSIVE któej nie mozna nigdzie ustawić. Firewalla już dawno wyłączyłem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
admin
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 1864

Podziękował: 5
Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

opcja passive znajdowala sie w starszych wersjach Napiprojekt, spowodowane to bylo tym iz starsze wersje laczyly sie z serwerem za pomoca zupelnie innego protokolu.

Nie ma mozliwosci aby sprawnie dzialala u Ciebie wersja programu laczaca sie za pomoca starego protokolu (wszystkie wersje z opcja passive), tak wiec zainstaluj najnowsza wersje i sprawdz np. czy najnowsza wersja pobiera napisy w trybie "awaryjnym z obsluga sieci"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group