Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna

FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Wgrałem napisy i...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lerhond

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 21:46    Temat postu: Wgrałem napisy i... Odpowiedz z cytatem

No właśnie. Wgrałem napisy do NapiProjekt, których jeszcze nie było. Kilka minut później zarejestrowałem się w serwisie, a swoje dane podałem w opcjach. No i teraz pytanie - czy jest jakaś możliwość, abym dostał punkty za wrzucenie tamtych napisów? Zgłosiłem poprawione napisy (zmieniłem kilka rzeczy, które mi się niezbyt "podobały", jeśli tak to można ująć), ale nie wiem, czy coś to da.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu

Ostrzeżenia:

PostWysłany: Pią Cze 12, 2009 21:46    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis

Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 07:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli wgrałes jako anonim a dopiero potem się zarejestrowałeś (a z tego co piszesz to tak właśnie zrobiłeś) to pkt za te wgrane napisy już nie otrzymasz. Najpierw trzeba było sie zarejestrować a potem dodawać nowe napisy żeby dostać pkt.
Co do poprawki to za nia sa osobne pkt ale sa one przyznawane tylko wtedy gdy moderator uzna że faktycznie zmiany które dokonałeś są potrzebne.
Z nowymi napisami jest w sumie podobnie z ta różnicą że pkt za nowe napisy dostajesz od razu, jednakże jeśli po sprawdzeniu przez moderatora napisy te zostana z jakichś powdów odrzucone to pkt które otrzymałeś na początku równiez zostana zabrane.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
lerhond

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 20:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli to oznacza, że jeśli anonim doda napisy, punkty przepadają? Bezsens... No i do tego żadnych komunikatów, że można się rejestrować na stronie i dostawać za to punkty... No ale trudno - i tak nic nie dostanę.
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 20:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli anonim doda napisy to pkt w ogóle nie zostaja dodane. No bo jak można dodac pkt anonimowi który nie ma loginu, hasła i adresu e-mail Question
Umiesz mi to wytłumaczyć Question
A jak 10-ciu anonimów doda napisy to któremu i w jaki sposób dodać pkt Question Pierwszemu, piątemu czy dziesiątemu Question
I w jaki sposób Question Chyba przyklejając na czoło jak podadzą dane kontaktowe poprzez formularz na stronie.
Ale ty uważasz że to bezsens.
Więc oświeć nas tu wszystkich swoja ideą na dodanie pkt anonimowi.
Po to jest rejestracja i po to jest osobiste konto użytkownika żeby tylko i wyłącznie na to konto lądowały pkt.
Jest login i hasło i wtedy system wie komu i za co ma dodac pkt.
I żeby zbierać pkt nie trzeba byc wcale zalogowanym na stronie. Wystarczy że login i hasło wpiszesz w opcje programu.
Kapiszi Question

Powrót do góry
lerhond

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 14:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

smnowoczesna napisał:
Jeśli anonim doda napisy to pkt w ogóle nie zostaja dodane. No bo jak można dodac pkt anonimowi który nie ma loginu, hasła i adresu e-mail Question
Umiesz mi to wytłumaczyć Question
A jak 10-ciu anonimów doda napisy to któremu i w jaki sposób dodać pkt Question Pierwszemu, piątemu czy dziesiątemu Question
I w jaki sposób Question Chyba przyklejając na czoło jak podadzą dane kontaktowe poprzez formularz na stronie.
Ale ty uważasz że to bezsens.
Więc oświeć nas tu wszystkich swoja ideą na dodanie pkt anonimowi.
Po to jest rejestracja i po to jest osobiste konto użytkownika żeby tylko i wyłącznie na to konto lądowały pkt.
Jest login i hasło i wtedy system wie komu i za co ma dodac pkt.
Pomysłów jest nawet kilka:
1. Zapisywać IP do napisów dodanych anonimowo. Następnie, jeśli z tego samego IP zostanie założone konto, punkty zostaną automatycznie przyznane.
2. Zablokować możliwość wrzucania napisów przez anonimów (ale nie pobierania!).
3. Wyświetlać (przed wrzuceniem napisów na serwer) informację, że pkt nie zostaną przyznane, gdyż użytkownik nie podał loginu i hasła. A o ile się nie mylę, to pojawia się nawet informacja o... dodaniu punktów (co zarz sprawdzę).
I małe uwagi co do moich propozycji:
1. Raczej by się nie sprawdziła - dużo osób ma Neostradę ze zmiennym IP. Niektórzy także korzystają z "osiedlówek", więc mają ten sam adres IP. Trzeba także pamiętać o tym, że ktoś zarejestrowany także może przez przypadek wrzucić jako anonim (np. po reinstalacji systemu). Dlatego trzeba by sprawdzać IP po zalogowaniu, a z tym to trochę roboty.
2. Chyba najskuteczniejsze. Oczywiście trzeba informować, że założenie konta jest darmowe itp.
3. To także nie jest złe, ale wg. mnie pomysł nr 2. jest lepszy.
smnowoczesna napisał:
I żeby zbierać pkt nie trzeba byc wcale zalogowanym na stronie. Wystarczy że login i hasło wpiszesz w opcje programu.
Kapiszi Question
Tyle to ja też wiem.
Tylko jeszcze jedna sprawa - jak użytkownicy dawniej niezarejestrowani lub tacy, którzy nie podali loginu i hasła mogliby odzyskać punkty?
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Sro Cze 17, 2009 10:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aleś wymyślił Shocked Naprawdę "genialne" Exclamation Lol

Cytat:
1. Zapisywać IP do napisów dodanych anonimowo. Następnie, jeśli z tego samego IP zostanie założone konto, punkty zostaną automatycznie przyznane.

Tak Question A jeśli na jednym IP "jedzie" pół osiedla poprzez dostawcę osiedlowego Question To co użytkownik będzie się równać połowie osiedla Question
W dużej ilości przypadków tak jest tam gdzie dostawcy proponują internet drogą radiową. IP jest przyznawane dla "komputera matki" od dostawcy i pod tym samym IP działają pozostałe komputery.
A jak ktos ma np. neo i ma IP dynamiczne Question I co 5 minut może mieć nowe IP Question To co Question Będzie pod każde nowe co 5-cio mnutowe IP gromadził pkt Question
Cytat:
2. Zablokować możliwość wrzucania napisów przez anonimów (ale nie pobierania!).

A co to ma wspólnego z naliczaniem pkt Rolling Eyes Question Jak zblokujesz to tymbardziej nie naliczyło by pkt gdyby taka możliwośc była.
Ja się pytałem jakie masz pomysły żeby dodać anonimowi pkt za dodanie napisów, a ty piszesz żeby mu zablokować możliwośc dodawania napisów. Paradoks Exclamation
Cytat:
3. Wyświetlać (przed wrzuceniem napisów na serwer) informację, że pkt nie zostaną przyznane, gdyż użytkownik nie podał loginu i hasła.

No to przecież taka informacja pojawia sie w systemie

To chyba logiczne ze jak ktos nie wpisze loginu i hasła to mu pkt nie naliczy Exclamation I do tego nie trzeba nawet informacji bo wszyscy to rozumieją.
Cytat:
A o ile się nie mylę, to pojawia się nawet informacja o... dodaniu punktów

Wymyślasz coraz bardziej...

Cytat:
I małe uwagi co do moich propozycji:
1. Raczej by się nie sprawdziła - dużo osób ma Neostradę ze zmiennym IP. Niektórzy także korzystają z "osiedlówek", więc mają ten sam adres IP. Trzeba także pamiętać o tym, że ktoś zarejestrowany także może przez przypadek wrzucić jako anonim (np. po reinstalacji systemu). Dlatego trzeba by sprawdzać IP po zalogowaniu, a z tym to trochę roboty.

No to właśnie pisałem o tym na początku.
Że też nie przeczytałem szybciej.
Ale to co mnie najbardziej rozbawiło - składasz propozycję (zresztą nie do zrealizowania) a za chwilę sam piszesz że i tak by się nie sprawdziła... Exclamation Lol
Cytat:
2. Chyba najskuteczniejsze. Oczywiście trzeba informować, że założenie konta jest darmowe itp.

Skoro nigdzie na stronie nie ma informacji, że trzeba za założenie konta płacić i w regulaminie tego też nie ma to chyba logiczne że założenie jest darmowe.(i w tej twojej sugestii też nie widzę związku z założonym tematem i pytaniem postawionym przeze o dodawanie pkt anonimowi...)
Cytat:
wg. mnie pomysł nr 2. jest lepszy.

Tylko wytłumacz mi co ten pomysł wniósł do tego żeby dodawać pkt anonimowi Rolling Eyes Question Więc nie rozumiem w czym lepszy.
Zreszta ja pisząc
Cytat:
żeby zbierać pkt nie trzeba byc wcale zalogowanym na stronie. Wystarczy że login i hasło wpiszesz w opcje programu.

nie "rzucałem" żadnym pomysłem tylko napisałem stwierdzenie - zwykły fakt.
Pomysł może dotyczyć czegoś czego nie ma i może zostać wprowadzone a nie tego co już wprowadzone zostało.
Cytat:
Tylko jeszcze jedna sprawa - jak użytkownicy dawniej niezarejestrowani lub tacy, którzy nie podali loginu i hasła mogliby odzyskać punkty

Nie odzyskają - nie ma takiej możliwości.
Opcja rejestracji jest cały czas aktywna - nie pojawia się raz na jakiś czas - więc czemu mielibyśmy dodawać komuś pkt za to że sie kiedyś tam z jakichś względów nie zarejestrował Question
Poza tym jakbys udowodnił że dodałeś "tyle a tyle" nowych napisów Question
Proszę cię nie kombinuj bo naprawde nic sensownego to nie wnosi do sprawy.
To takie trudne zrozumieć różnicę pomiędzy anonimowością a zalogowaniem Question
Chcesz byc anonimowy ale pkt chcesz zbierać... - no totalna bzdura.
Został by tu zatracony sens anonimowści jeśli by była możlwość dodawania anonimowi pkt. To jaki on był by wtedy anonimowy gdyby pkt dostawał ??

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: