Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
xhipek
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 19:07 Temat postu: Gdzie szukać - nauczyć się, jak wlejać napisy |
|
|
No cóż, kiedyś musi być ten pierwszy raz; ja wszystkiego się uczę. Nie bardzo wiem jak mam "wklejać" napisy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Sob Lut 17, 2007 19:07 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mjr.orzech
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 05:19 Temat postu: Re: gdzie szukaa--nauczya sie, jak wlejaa napisy |
|
|
[quote="xhipek"]No có?, kiedyś musi bya ten pierwszy raz; ja wszystkiego sie ucze. Nie bardzo wiem jak mam "wklejaa" napisy.[/quote]
Ja cie moge nauczyc wkleja3em setki razy
To potrzeba
Subtitle Tool- to konversi napisow
Otwieramy program dajemy potem open dajemy txt który ma byc przerobiony wyskoczy okienko z liczba 25 naciskasz tylko ok potem save zaznaczasz SSA OK i zapisujesz tam gdzie Film napisy juz sa Gotowe.....
Wklejanie napisów
Potzrebny
VirtualDubMod -http://www.instalki.pl/programy/download/obrobka_video/VirtualDubMod.php do pobranai tutaj
oraz wtyczka vdf bez ktorej lipa
sciagamy ja ze strony tutaj -http://www.virtualdub.org/virtualdub_filters
wypakowywujemy .
Odpalamy program naciskamy plik otworz plik wideo dajemy film ktory przerabiamy
naciskamy video filtry dodaj wczytujemy wtyczke nastepnie dodaj szukasz subtitler i naciskasz ok otworzy sie okienko
otwierasz plik SSA czyli te napisy przekonwertowane naciskasz OK i OK nastepnie plik zapisz jako wpiszesz sobie tytu3 na dole jest kompresja zmieniasz na np xvid i zapisujesz film i widac jak napisy sie wklejaja
Napisy domyslnie ustawiane są w kolorze ?ó3tym ale jesli chcemy mo?emy to zmienia opisze to na sam koniec gdy? trzeba u?ya dodatkowego programu.
Tak jak mówi3em mo?na jeszcze zmieniaa kolor wielkosa pozycje i wiele innych atrybutów związanych z tekstem ja to robie w programie vobsub mo?na go sciągąa z http://megapliki.interia.pl/plik-1069-vobsub-2.23.html
zdieciePo instaklacji otwieramy subresync i otwieramy plik z tekstem poczym wciskamy edit i mamy tu wiele mo?liwosci tak jak pisa3em wczesniej pamietajmy aby to uczynia przed po3ączeniem napisów na sta3e.. Mi3ej zabawy
wrazie problemow ale nie powinny byc pisac na gg 4250595 w temacie wklejanie napisow pozdro _________________ Galaxywars
Ostatnio zmieniony przez mjr.orzech dnia Pon Lip 02, 2007 07:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
mjr.orzech
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 05:19 Temat postu: Re: gdzie szukaa--nauczya sie, jak wlejaa napisy |
|
|
Opisa3em to najszybszym sposobem heheh zanim wkleisz napisy zmien txt np napisy wkleja3 i wpisz sobie nick  _________________ Galaxywars
Ostatnio zmieniony przez mjr.orzech dnia Pon Lip 02, 2007 07:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
mjr.orzech
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 05:22 Temat postu: Re: gdzie szukaa--nauczya sie, jak wlejaa napisy |
|
|
To prosze usunoc jak sie da by3y problemy neichcia3o mi zapodac posta potem da3em znowu i kilka wyskoczy3o takich samych _________________ Galaxywars
Ostatnio zmieniony przez mjr.orzech dnia Pon Lip 02, 2007 07:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
mjr.orzech
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 05:38 Temat postu: |
|
|
ale bug na stronie niech admini usuna i zostawią jeden post zeby nie by3o ostzrezenia za doublepost _________________ Galaxywars |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 08:51 Temat postu: |
|
|
temat przeniesiony ze względu na niewłaściwy dział _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marija83 VIP
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 22:08 Temat postu: mi nic nie działa |
|
|
Nie wiem czy to ja tylko mam takie problemy. Generalnie jak ściągam napisy to przed wypakowaniem, muszę podać hasło, którego nie mam i nie wiem skąd wziąć. Po drugie jak próbuje załadować napisy to też nie mogę. Zainstalowałam wyżej podany program i wtyczkę ale film mi się tam nie otwiera , bo nie odczytuje formatu XVID. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Czy ktoś mi może dokładnie, krok po kroku wyjaśnić? (językiem dla debili proszę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 11:24 Temat postu: |
|
|
Po pierwsze Twój post nie dotyczy wątku poruszanego w tym temacie i powinien zostać usunięty.
Jak widać nie czytałeś regulaminu serwisu.
Po drugie problem z hasłami i niewypakowywaniem sie pliku był już wielokrotnie poruszany na forum. Tak samo jak problem nie odtwarzania sie filmów.
Przeglądnij działy, uzyj opcji szukaj i napewno znajdziesz odpowiedź na Twoje pytanie.
Podpowiem tylko że napisy wypakowuja sie samoczynnie i żadnych haseł do tego nie trzeba. A jeśli nie chce Ci odtwarzać filmów to masz jakiś problem z kodekami. Temat wałkowany na okrągło. A my nie jesteśmy w stanie odpisywać w koło to samo do wszystkich uzytkowników. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
raven95
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 19:19 Temat postu: |
|
|
pobrałem film i napisy do niego. nie wiem tylko jak te napisy wkleić. pomóżcie, pliss |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 19:47 Temat postu: |
|
|
Po pierwsze temat już był na forum poruszany. Nie prześledziłeś wątków.
Po drugie nie napisałeś jakiego programu do oglądania filmów używasz.
Po trzecie chcesz wkleić czyli po prostu pooglądać film z napisami czy wkleić na stałe napisy do pliku video  _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
raven95
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 10:12 Temat postu: |
|
|
używam winampa, i chciałbym pooglądać film z napisami, lecz nie wiem jak to zrobić zeby sie podczas filmu wyswietlaly na ekranie |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 11:09 Temat postu: |
|
|
Stary a nie możesz uzywać bardziej ludzkiego odtwarzacza do oglądania filmów typu Allplayer, Subedit player Best Player czy VPlayer
Winamp generalnie słuzy do odtwarzania muzyki.
Ja wiem, że ma wtyczki do oglądania filmów, ale naprawde zdecydowanie malutki odsetek ludzi uzywa go jako playera video.
A po co utrudniać sobie życie
Zainstaluj, któryś z powyższych odtwarzaczy co Ci podałem i życie stanie się prostsze  _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|