Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna

FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Gdzie szukać - nauczyć się, jak wlejać napisy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
xhipek

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sob Lut 17, 2007 19:07    Temat postu: Gdzie szukać - nauczyć się, jak wlejać napisy Odpowiedz z cytatem

No cóż, kiedyś musi być ten pierwszy raz; ja wszystkiego się uczę. Nie bardzo wiem jak mam "wklejać" napisy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Reklamiarz
Członek zespołu

Ostrzeżenia:

PostWysłany: Sob Lut 17, 2007 19:07    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis

Powrót do góry
mjr.orzech

PostWysłany: Pon Lip 02, 2007 05:19    Temat postu: Re: gdzie szukaa--nauczya sie, jak wlejaa napisy Odpowiedz z cytatem

[quote="xhipek"]No có?, kiedyś musi bya ten pierwszy raz; ja wszystkiego sie ucze. Nie bardzo wiem jak mam "wklejaa" napisy.[/quote]
Ja cie moge nauczyc wkleja3em setki razy Very Happy
To potrzeba

Subtitle Tool- to konversi napisow
Otwieramy program dajemy potem open dajemy txt który ma byc przerobiony wyskoczy okienko z liczba 25 naciskasz tylko ok potem save zaznaczasz SSA OK i zapisujesz tam gdzie Film napisy juz sa Gotowe.....
Wklejanie napisów
Potzrebny
VirtualDubMod -http://www.instalki.pl/programy/download/obrobka_video/VirtualDubMod.php do pobranai tutaj
oraz wtyczka vdf bez ktorej lipa
sciagamy ja ze strony tutaj -http://www.virtualdub.org/virtualdub_filters
wypakowywujemy .
Odpalamy program naciskamy plik otworz plik wideo dajemy film ktory przerabiamy
naciskamy video filtry dodaj wczytujemy wtyczke nastepnie dodaj szukasz subtitler i naciskasz ok otworzy sie okienko
otwierasz plik SSA czyli te napisy przekonwertowane naciskasz OK i OK nastepnie plik zapisz jako wpiszesz sobie tytu3 na dole jest kompresja zmieniasz na np xvid i zapisujesz film i widac jak napisy sie wklejaja
Napisy domyslnie ustawiane są w kolorze ?ó3tym ale jesli chcemy mo?emy to zmienia opisze to na sam koniec gdy? trzeba u?ya dodatkowego programu.
Tak jak mówi3em mo?na jeszcze zmieniaa kolor wielkosa pozycje i wiele innych atrybutów związanych z tekstem ja to robie w programie vobsub mo?na go sciągąa z http://megapliki.interia.pl/plik-1069-vobsub-2.23.html
zdieciePo instaklacji otwieramy subresync i otwieramy plik z tekstem poczym wciskamy edit i mamy tu wiele mo?liwosci tak jak pisa3em wczesniej pamietajmy aby to uczynia przed po3ączeniem napisów na sta3e.. Mi3ej zabawy
wrazie problemow ale nie powinny byc pisac na gg 4250595 w temacie wklejanie napisow pozdro

Ostatnio zmieniony przez mjr.orzech dnia Pon Lip 02, 2007 07:13, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mjr.orzech

PostWysłany: Pon Lip 02, 2007 05:19    Temat postu: Re: gdzie szukaa--nauczya sie, jak wlejaa napisy Odpowiedz z cytatem

Opisa3em to najszybszym sposobem heheh zanim wkleisz napisy zmien txt np napisy wkleja3 i wpisz sobie nick Very Happy

Ostatnio zmieniony przez mjr.orzech dnia Pon Lip 02, 2007 07:15, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
mjr.orzech

PostWysłany: Pon Lip 02, 2007 05:22    Temat postu: Re: gdzie szukaa--nauczya sie, jak wlejaa napisy Odpowiedz z cytatem

To prosze usunoc jak sie da by3y problemy neichcia3o mi zapodac posta potem da3em znowu i kilka wyskoczy3o takich samych

Ostatnio zmieniony przez mjr.orzech dnia Pon Lip 02, 2007 07:16, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
mjr.orzech

PostWysłany: Pon Lip 02, 2007 05:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale bug na stronie niech admini usuna i zostawią jeden post zeby nie by3o ostzrezenia za doublepost
smnowoczesna

PostWysłany: Sob Sty 17, 2009 08:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

temat przeniesiony ze względu na niewłaściwy dział

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
marija83
VIP

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 22:08    Temat postu: mi nic nie działa Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy to ja tylko mam takie problemy. Generalnie jak ściągam napisy to przed wypakowaniem, muszę podać hasło, którego nie mam i nie wiem skąd wziąć. Po drugie jak próbuje załadować napisy to też nie mogę. Zainstalowałam wyżej podany program i wtyczkę ale film mi się tam nie otwiera , bo nie odczytuje formatu XVID. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Czy ktoś mi może dokładnie, krok po kroku wyjaśnić? (językiem dla debili proszę Wink
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Pon Lut 02, 2009 11:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po pierwsze Twój post nie dotyczy wątku poruszanego w tym temacie i powinien zostać usunięty.
Jak widać nie czytałeś regulaminu serwisu.
Po drugie problem z hasłami i niewypakowywaniem sie pliku był już wielokrotnie poruszany na forum. Tak samo jak problem nie odtwarzania sie filmów.
Przeglądnij działy, uzyj opcji szukaj i napewno znajdziesz odpowiedź na Twoje pytanie.
Podpowiem tylko że napisy wypakowuja sie samoczynnie i żadnych haseł do tego nie trzeba. A jeśli nie chce Ci odtwarzać filmów to masz jakiś problem z kodekami. Temat wałkowany na okrągło. A my nie jesteśmy w stanie odpisywać w koło to samo do wszystkich uzytkowników.

Powrót do góry
raven95

PostWysłany: Wto Lut 03, 2009 19:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pobrałem film i napisy do niego. nie wiem tylko jak te napisy wkleić. pomóżcie, pliss
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Wto Lut 03, 2009 19:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po pierwsze temat już był na forum poruszany. Nie prześledziłeś wątków.
Po drugie nie napisałeś jakiego programu do oglądania filmów używasz.
Po trzecie chcesz wkleić czyli po prostu pooglądać film z napisami czy wkleić na stałe napisy do pliku video Question

Powrót do góry
raven95

PostWysłany: Sro Lut 04, 2009 10:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

używam winampa, i chciałbym pooglądać film z napisami, lecz nie wiem jak to zrobić zeby sie podczas filmu wyswietlaly na ekranie
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Sro Lut 04, 2009 11:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Stary a nie możesz uzywać bardziej ludzkiego odtwarzacza do oglądania filmów typu Allplayer, Subedit player Best Player czy VPlayer Question
Winamp generalnie słuzy do odtwarzania muzyki.
Ja wiem, że ma wtyczki do oglądania filmów, ale naprawde zdecydowanie malutki odsetek ludzi uzywa go jako playera video.
A po co utrudniać sobie życie Question
Zainstaluj, któryś z powyższych odtwarzaczy co Ci podałem i życie stanie się prostsze Exclamation Very Happy

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: