Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna

FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Napiprojekt - lekka zmiana...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
miki3475

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sty 06, 2009 23:06    Temat postu: Napiprojekt - lekka zmiana... Odpowiedz z cytatem

Witam, na początku chciałbym podziękować za tak świetny program jakim jest NapiProjekt - na pierwszy rzut oka wydaje się, że to coś w cale nie potrzebnego. Jednakże kto raz spróbował już nigdy nie może przestać korzystać z tego programu Wink Dziś nie umiałbym ściągać napisów szukając po stronach, więc wielkie dzięki za ten program Wink

Przechodząc do szczegółów powiem, że mam wielką prośbę do admina - autora NapiProjektu.

Jak wiemy NP po ściągnięciu dodaje text:
Cytat:
{1}{100}www.napiprojekt.pl - nowa jakosc napisow.|Napisy zostaly specjalnie dopasowane do Twojej wersji filmu.

a nie dało by się dopisać po tym:
Cytat:
Film został pobrany z forum Darkwarez.pl - Darmowe Filmy, Seriale, Gry, Muzyka, Programy!

Z góry serdecznie dziękuje, bo wiem że to nie jest zmiana od tak - wiadomo ta wersja byłaby "nieoficjalną" - na prośbę Wink

W zamian gwarantuje jakieś Premium na Rapidshare.com na co najmniej 30 dni lub pomoc przez wysłanie sms'a za 20zł (91900 - koszt 19zł netto)

Wszelkie pytania proszę kierować tu na PW, GG: 5675055, miki3475@gmail.com, DarkWarez - PW

Pozdrawiam i dzięki Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu

Ostrzeżenia:

PostWysłany: Wto Sty 06, 2009 23:06    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis

Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 18:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Film został pobrany z forum Darkwarez.pl - Darmowe Filmy, Seriale, Gry, Muzyka, Programy!

Ty chyba jesteś niepowazny (bez obrazy). Admin ci w życiu na takie coś nie pójdzie bo każdy ściąga sobie film skąd indziej, więc to hasełko jest tu całkowicie nie na miejscu. Byłoby to kłamstwo i darmowa reklama.
Po drugie dodajmy jeszcze kilka linijek na początku napisów a właściwy tekst zacznie sie wyświetlać po 15 sekundach filmu, jak juz dawno przeleci to co aktorzy powiedzieli. Jak nie zauważyłeś to masa dialogów zaczyna sie od pierwszej lub drugiej sekundy. Tak więc sama adnotacja od Napi że napisy są dopasowane...i tak dalej juz znacznie opóźnia wyświetlanie i niejednokrotnie trzeba sobie to usunąć żeby wyświetlało prawidłowo.
Możesz poprosić ewentualnie admina by umieścił reklame darkwarez na stronie Napi. O ile się zgodzi.
A po trzecie to pewnie większość użytkowników Napi by się nieźle wkurzyła na admina i ciebie jeśli by takie coś wprowadził. (tak przypuszczam niestety)
Z pewnością niektórym użytkownikom już ten tekst który się obecnie pojawia bardzo przeszkadza...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
miki3475

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 18:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po pierwsze pisałem przecież, że to ma być Prywatna wersja tylko dala tego forum, więc nie ma tu mowy żeby została umieszczona dla wszystkich użytkowników, nawet tych co pobierają z Napiprojekt.pl Wink

Po drugie, zakładając że tekst napiprojektu trwał by 3 sek. to ten darkwarezowy też 3 sek. co daje nam 6 sek. Rzadko kiedy dialog zaczyna się od 6 sekund Wink

Jednakże czekamy na opinię admina Wink
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 19:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Problem w tym że większość korzystających z Napi to również użytkownicy tego forum, bo każdy może na to forum się zapisać.
Napi to nie Kinomania czy Napisy24, które są tylko dla określonej grupy ludzi.
W dalszej części nadal ci mówie że ten twój darkwarezowy tekst odpada. Zauważ że we wszystkich serialch których początek zaczyna sie od "W poprzednim odcinku" dialogi lecą od pierwszej sekundy. I sam tekst od Napi że napisy zostały dopasowane.... już wprowadza niezłe zamieszanie i trzeba go kasować.
Nie wierzysz? Ściągnij sobie przykładowo Little Dorrit albo Sanctuary to się przekonasz. A to są seriale które maja tylko po kilkanaście odcinków. A co z takimi które mają po kilka sezonów i kilkanaście odcinków w każdym. Niektóre tasiemce można liczyć w setkach.
A i dużo filmów (nie wszystkie owszem) ma dialogi też od pierwszych sekund.
Nie wspominając już o stopkach autorskich (tłumaczy i osób poprawiających), które przeważnie są na początku i końcu napisów.
Tak więc nadal uważam, że odpada...
Od reklam masz stronę www.
Powrót do góry
uriel75

Podziękował: 4
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 19:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja także jestem przeciw umieszczeniu kolejnego, dodatkowego tekstu. Akurat ta linijka o Napi na początku bardzo dobrze wygląda i mi akurat nie przeszkadza, ale już kolejny tekst? Hmmm... Jeszcze jakiś adres, którego w ogóle nie znam?? To może jeszcze wrzućmy torrenty.org i thepiratebay.org. Nie wiem jak inni ale dla mnie to najpowazniejsze źródła. A może... A może jeszcze teraz ja zasugeruję by wrzucić w reklamę ten link co mam w sygnaturze? Ale reasumując - pomysły takie uważam za niedorzeczne.
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 20:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

że Napi umieszcza swój tekst na początku napisów to ok. Zgoda. Mają pełne prawo bo w końcu napisy idą prze ich program i moga go sobie do woli reklamować.
Stwórz sobie miki3475 swój własny programik i będziesz sobie wklejał slogany do woli. Cos jak np. darkwarezowyprogramnapisowy.pl
Ja to wymyśliłem ale udzielam ci pełnych praw autorskich co do nazwy Razz Laughing
Darkwarez to nie Napi i nie mieszaj różnych for do siebie.
Niech darkwarez zostanie przy swoim a Napi przy swoim.
To tak jakbyś popił śliwki kefirem i wtedy masz sraczkę. Przypuszczalnie i tu jak się zacznie łączenie jednego z drugim to w końcu wyjdzie duże G...
Powrót do góry
uriel75

Podziękował: 4
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 20:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A mi śliwki z kefirem nie szkodzą hahaha Wink
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Czw Sty 08, 2009 20:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To masz kaczy żołądek Laughing Laughing Laughing
zobaczysz jeszcze Ci zaszkodzą Razz
Kukiz śpiewał " nie mieszaj ogórków z dżemem", "musztardy z kisielem i "śliwek z likierem", "żołądek to nie San Francisco".
Więc Napi to też nie San Francisco i mieszańca robić z niego nie będziemy.
Mi pasi Napi w takiej formie jak jest obecnie.
PS: Być może kompozycja śliwki + kefir nie wszystkim szkodzi... Razz Laughing
Powrót do góry
miki3475

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 12:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Prosty programik zrobiony, usuwa Napiprojekt Twisted Evil i dodaje tekst, ale dzięki i tak Wink

Pozdro Wink
Powrót do góry
smnowoczesna

PostWysłany: Sob Sty 10, 2009 13:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No spoko.
Teraz go musisz tylko odpowiednio rozreklamować żeby ludzie zaczęli korzystać. I tyle.
Na dobry początek polecam żeby był nieodpłatny tak jak Napi.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: