Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Vista + PPM + pobieranie napisow
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
norbertpl



Dołączył: 19 Wrz 2008
Posty: 3

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Wrz 19, 2008 14:37    Temat postu: Vista + PPM + pobieranie napisow Odpowiedz z cytatem

Hej Smile

to jest moj pierwszy post an forum a NP uzywam ok. 2 lat chyab jzu...
niepamietam dokladnie ale to bylo zaraz po tym jak program sie ukazal , no ok ale do rzeczy ;]

kupilem nowego kompa i tutaj zaczely sie schody Smile

=============

mam vindows viste z SP1 (64bit) najnowsze sterowniki z windows update etc.

watpie zbey na cos przydala sie moja konfiguracja kompa ale na wselki wypadek...

asus p5n
q6600 2,6 ghz
8800gt
4gb ramu ...


dobra teraz problem:

po zainstalowaniu NP i klikniecu PPM na plik audio nie mam mozliwosci wyboru z menu : pobierz napisy.

musze recznie wchodzic do ikonki kotra mam w prawym dolnym rogu i z menu wybrac napisy -> pobierz nowe i potem wybierac z okienka wchodzic na cEkhm... sciekza ble ble ble

pytanie czemu tak sie dzieje ze nie mam opcji w pasku zadan po kliknieciu Prawym przyciskiem myszy na plik video... to byl bardzo latwy , prostysz , i przedewszystkim szybszy sposob na sciagniecie napisow..


Pozdrowienia.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Pią Wrz 19, 2008 14:37    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
Metatron



Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 6

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Skąd: Bielsko Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Wrz 21, 2008 18:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam to samo odkąd kupiłem nowego kompa i zainstalowałem napiprojekt Sad
_________________
Haibane Renmei
Ef - A Tale Of Memories
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
hydefromt70s



Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 1

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Wrz 30, 2008 12:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Potweirdzam ze brak tej opcji!!! Pewnie brakuje jakiegos klucza w rejestrze i dlatego nie pojawia sie ta opcja- Naprawcie to !!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nothus



Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 3

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Paź 05, 2008 07:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie ten sam problem wystepuje ale udalo mi sie go pozbyc
Sytuacja byla nastepujaca:
.avi byly skojarzone z mpc i ppm pokazywal:


po zmianie skojarzenia na media player lub bsplayer:


Tak wiec mozna powiedziec, ze skojarzenie z mpc powoduje ten problem
moze podajcie klucze do rejestru z odpowiednimi wpisami zeby mozna bylo sobie samodzielnie dodac

Troche podlubalem i przedstawiam moje rozwiazanie dla ludzi ktorzy maja skojarzone avi z mpc, dzialam na viscie wiec nie wiem czy to pomoze xp'kowcom
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00


[HKEY_CLASSES_ROOT\mplayerc.avi\shell\napiprojekt]
@="Znajdź i dopasuj napisy"

[HKEY_CLASSES_ROOT\mplayerc.avi\shell\napiprojekt\command]
@="\"C:\\Program Files\\NAPI-PROJEKT\\napisy.exe\" \"%1\" -pobierz"

[HKEY_CLASSES_ROOT\mplayerc.avi\shell\napiprojekt2]
@="Pokaż opis filmu"

[HKEY_CLASSES_ROOT\mplayerc.avi\shell\napiprojekt2\command]
@="\"C:\\Program Files\\NAPI-PROJEKT\\napisy.exe\" \"%1\" -opis"



Nalezy zapisac powyzszy txt do notatnika i zapisac jako plik .reg np napisy.reg a nastepnie uruchomic go
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
norbertpl



Dołączył: 19 Wrz 2008
Posty: 3

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Lis 11, 2008 14:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niestety nadal nie dziala.... moze mi ktos jasniej wytluamczyc co i jak ? bo moze cos zle robie...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nothus



Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 3

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 06:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a masz media player classsic ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
norbertpl



Dołączył: 19 Wrz 2008
Posty: 3

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 17:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no mam ..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ookris



Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 6

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 23:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dokładnie ten sam problem. rozwiązaniem jest ponowne skojarzenie plików avi z WMP. Dodam tylko że wcześniej pliki avi domyślnie otwierały się przez allplayera.

Byc może w nowszej wersji zostanie to naprawione.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pusher



Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 1

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Sty 05, 2009 12:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tia dokladnie ten sam problem mam ja ;/
Vista SP 1 32 Bit
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
smnowoczesna



Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 2351

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Skąd: Polska Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Sty 05, 2009 23:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ludzie na forum gdzieś juz pisali o tym problemie. Nie wiem czy Napi nie gryzie się z Vistą. Na XP śmiga wszystko bez problemu. A tak na marginesie słyszałem od znajomych że Vista wcale nie jest taka rewelacyjna. Nie wiem ile w tym prawdy. Sam używam XP i nie mogę się wypowiedzieć co do Visty.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
psyhopl



Dołączył: 31 Sty 2009
Posty: 1

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 00:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Także mam Windows Vista, zmiana skojarzenia z plików filmowych z programu MPC na program WMP nie pomogła zniknął mi tylko napis z menu kontekstowego znajdź i dopasuj napisy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
falisty
VIP



Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 1

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 16:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja uzywam sub edita w visice do odtwarzania i nie ma opcji znajdź i dopasuj ale jak zobiłem otwórz za pomocą... następnie wybierz program i na i zmieniłem by Windows media classic był domyślnym programem to opcja sie pojawiła... pościągałem napisy i zmieniłem znowu na subedita
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
wiesia57
VIP



Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 490

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 18:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Także mam Windows Vista tylko chciałam napisac że nie mam tego problemu
Piszę tą informację ponieważ jest szukany powód tego problemu więc może się przyda ta informacja
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
bilo
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 3244

Podziękował: 10
Łącznie otrzymał 25 podziękowań w 23 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Lut 20, 2009 01:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

smnowoczesna napisał:
Ludzie na forum gdzieś juz pisali o tym problemie. Nie wiem czy Napi nie gryzie się z Vistą. Na XP śmiga wszystko bez problemu. A tak na marginesie słyszałem od znajomych że Vista wcale nie jest taka rewelacyjna. Nie wiem ile w tym prawdy. Sam używam XP i nie mogę się wypowiedzieć co do Visty.
To prawda przy najmniej ja tak uważam po pierwsze zajmuje bardzo dużo miejsca na dysku sam system operacyjny a po za tym o każdą rzecz pyta się po 3 - razy, zanim coś przemieli to musi to potrwać itd.Ja po prostu zrobiłem format i wstawiłem XP.Od tamtej pory można powiedzieć że problemy tego typu znikły. Cool
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Yahoo Messenger MSN Messenger
slaw_tg



Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 1

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Lut 25, 2009 14:46    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

Można trochę sobie ułatwić życie : klikamy ppm na film, wybieramy otwórz za pomocą,wybierz program domyślny,dajemy przeglądaj,szukamy naszego folderu z napi-projektem,klikamy napisy.exe i ok.(odznaczamy "zawsze wybieraj wybranego programu do otwierania pliku") I od tej pory możemy klikać ppm na film > otwórz za pomącą i( będzie tam) napiprojekt, i napisy już same się znajdują , Jak tak robię i jestt szybciej i wygodniej niż najpierw odpalać program ręcznie a potem z traya .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group