Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
flousis
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 22:32 Temat postu: Gdzie na kompie zapisują się napisy |
|
|
Napiprojekt jest boski-praktycznie zawsze znajduje dobre napisy...i w allplayerze nie mam problemu z ogladaniem, ale problem zaczyna się w momencie gdy chcę nagrać film na płytkę, lub zrzucić na pendrive. Bo nie wiem gdzie na kompie zapisują mi się te znalezione przez NP napisy i nie wiem jak je dodać na płytkę, bądź pendrive:( jestem całkiem ciemna z kompów, więc proszę o łopatologiczną odpowiedź
Dzięki! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 22:32 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
bilo Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 10 Łącznie otrzymał 26 podziękowań w 24 postach
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 01:30 Temat postu: |
|
|
Witam! Nic się nie martw nikt nie jest od razu alfą i omegą.Od początku i po kolei .Po pobraniu napisów , bo domniemam z Twojej wypowiedzi ze to potrafisz, napisy wskakują Ci automatycznie do folderu w którym masz umieszczony film i to tyle.Wystarczy ten folder otworzyć klikając lewą stroną myszki na dany folder i napisy tam będą , jeśli oczywiście były pobrane.Co do wrzucania na płytkę ,to nie musisz osobno dodawać napisów i filmu , ponieważ możesz to zrobić z całym folderem , w którym jest jedno i drugie.Tak zapisane powinny Ci odtwarzać bez problemu.Wyjątkiem jest ,jeśli masz film bez folderu.Wtedy najlepiej go zrobić. Klikasz prawą stroną myszki na pulpicie tam powinnaś znależć (Nowy Folder) kliknąć w niego i utworzyć.Potem przerzucić do niego film , napisy i po sprawie.Myślę że dość szczegółowo to opisałem.Życzę powodzenia.Jak coś to pisz.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
flousis
|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 09:19 Temat postu: |
|
|
Hmm...właśnie u mnie tak nie jest;/ Mam osobny folder z filmami, czasem z podgatunkami. np komedie, ale nigdy żadne napisy mi się w tym filmie nie pokazałay...Zawsze dopiero jak włączę allplayera to się wlączają, albo muszę na nowo ściągnąć-tu reguły niema, stąd było moje zdziwienie gdzie one na kompie mogą być;/ bo nie zawsze jest tak, że na nowo ich szukam gdy kolejny raz ogladam ten sam film, czasem już 'są' a czasem nie;> takie 'pojawiam się i znikam'
Masz pomysł co to może być? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Mar 17, 2009 22:14 Temat postu: |
|
|
Wiesz co spróbuj ściągnąć napisy do filmu tak jak na tym filmiku instruktażowym tu masz link http://www.youtube.com/watch?v=ANNu2HKXox4&fmt=18 zobacz co się stanie i czy nadal nie będziesz widziała napisów.Jeżeli tak już próbowałaś , proponuje Ci jeszcze odinstalować program Napi zresetować kompa i zainstalować go od nowa zobaczymy czy to coś da. |
|
Powrót do góry |
|
 |
flousis
|
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 00:08 Temat postu: |
|
|
Ściągnęłam najnowszą wersje napiprojekt i...chyba działa, nie zadziało za piewrszym razem, ale spr.kilka filmów i napisy są. Zobaczę czy z innymi działa, ale to jutro. Mam nadzieję, że będzie ok, bo NP jest naprawdę super i nie chciałabym zniego rezygnować |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 07:52 Temat postu: |
|
|
No widzisz i problem z głowy. Miejmy nadzieje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
flousis
|
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 15:40 Temat postu: |
|
|
Kicha;(
Znowu mam napisy tylko na allplayerze jak włączę film, a tak to 'nie ma' ich na kompie. Za to te napisy, które ściągnęłam wczoraj w nocy są nadal, a te co już dzisiaj to zniknęły. Na dodatek zarówno te ściągnięte przez NP jak i przez opensubtitles.org:/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 20:13 Temat postu: |
|
|
flousis napisał: | Kicha;(
Znowu mam napisy tylko na allplayerze jak włączę film, a tak to 'nie ma' ich na kompie. Za to te napisy, które ściągnęłam wczoraj w nocy są nadal, a te co już dzisiaj to zniknęły. Na dodatek zarówno te ściągnięte przez NP jak i przez opensubtitles.org:/ |
Więc to napewno nie jest wina Napiprojektu skoro piszesz, że tych napisów z opensubtitles też brak.
Biorąc rzecz dokładniej te napisy są tylko ich fizycznie nie widać. Jakby ich nie było w ogóle to allpalyer tez by ich nie widział.
Ja myślę że albo jak jakieś błędy w plikach systemowych albo coś wgrałaś - jakis program - który to powoduje. Przypomnij sobie czy coś instalowałaś od tego czasy gdy zauważyłas te znikające napisy.
Może to też kwestia wgrania aktualizacji do systemu.
Nie wiem. Trudno powiedzieć cokolwiek mądrego i pomóc jak takie błędy zdarzają się jednostce. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
flousis
|
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 22:18 Temat postu: |
|
|
Coś tam czytałam w jakimś wątku o takich znikających napisach...ehh, spróbuję jakiegoś informatyka ściągnąć do siebie, bo to bardzo dziwne, raz jak używam NP to są napisy a już potem nie ma, znowuż przy innym filmie działa potem znowu nie-wiem brzmię jak wariatka...
Ale dziękuję Wam za chęć pomocy, fajnie, że tak szybko odpisujecie.
Pozdrawiam zespół jak i doświadczonych użytkowników |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 22:44 Temat postu: |
|
|
Bo to jest dziwna sprawa. Ale na 100 % to nie wina naszego programu. Być może kwestia ustawień Windowsa. No sam nie wiem.
A z tym odpisywaniem to bywa różnie. Nie zawsze jest czas żeby szybko odpowiedzieć i nie zawsze jest czas żeby odpowiedzieć wszystkim potrzebującym pomocy. Po prostu jest nas za mało na tak ,wielką liczbe użytkowników.
Czasem też bywa że i my nie znamy odpowiedzi na nurtujące pytania. W końcu jesteśmy też tylko ludźmi.
I dzięki za pozdrowienia. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 23:18 Temat postu: |
|
|
Na początku po przeczytaniu pierwszego Twojego postu problem ten wydawał się prosty.Dopiero po zapoznaniu się w jego szczegóły sprawa zaczęła być skomplikowana.Naprawdę ciężko cokolwiek powiedzieć tym bardziej że się tego nie widzi i nie można samemu zapoznać się z sytuacją.Bardzo dziwne zdarzenie , można by rzec niespotykane.Tak , tak najlepszym pomysłem jest pokazanie tego , jakiemuś informatykowi ponieważ myślę podobnie jak smnowoczesna że problem nie jest po stronie Napi czy opensubtitles.org .Może ktoś przy przeglądaniu tego tematu będzie wiedział jak Ci pomóc.Dzięki również za pozdrowienia.Napisz jak rozstrzygniesz tą sprawę może w przyszłości komuś to się przyda.Ja również pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wiesia57 VIP

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Mar 19, 2009 23:35 Temat postu: |
|
|
No i proszę już są pierwsze rezultaty.Spróbuj może to właśnie to .Dzieki Wiesiu coraz bardziej mnie zaskakujesz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 01:19 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Dzięki napisanego dzisiaj postu przez swiety83 natknęłam się na informację dot. problemu jest ona podana od nowoczesnego ponad miesiąc temu więc nie dziwię się że nie pamiętał mając tyle na głowie i przy tylu różnego rodzaju pytaniach to jest po prostu jedyny mętlik w głowie |
Teraz jak to napisałaś to faktycznie przypominam sobie że cos takiego było, ale tak jak powiedziałas tyle spraw że dzis napiszę a jutro juz czasem nie pamiętam co i gdzie pisałem
Niech flousis spróbuje. Może pomoże.
A swoją droga jestes Wiesiu dziewczyną co ma głowe na karku
Taka moja prawa ręka przy mojej sklerozie...
Może nie rozwiążesz problemu technicznie ale przynajmniej dasz wskazowki gdzie poszukać pomocy co jest też bardzo ważne.
Pozdrawiam. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
wiesia57 VIP

|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 23:48 Temat postu: |
|
|
Bez przesady nie zawstydzajcie mnie staram się na ile potrafię i na ile czas pozwoli a podchodzę do sprawy w ten sposób "Jeśli uzyskałeś pomoc odpłac się tym samym !!!!"
Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|