Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna

FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Big Problem !!!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
qwerty25

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 13:15    Temat postu: Big Problem !!! Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam pytano czy to "coś" pojawiające się po kliknięciu PP myszy na wszelkiej maści plikach video (dla ułatwienia zamiescilem poniżej screena ) jest "dziełem" Napiprojekt-a? (pojawilo się po zainstalowaniu napirojekta)

I jak się tego badziewia pozbyć (Od razu zaznaczam ze odinstalowanie napi-projekta nie pomogło)

Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu

Ostrzeżenia:

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 13:15    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis

Powrót do góry
sumik13

PostWysłany: Czw Sie 28, 2008 20:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam ten sam problem, mogły ktos pomoc...?? na forum znalazlem jakas informacje z plikiem rejestru. ale nic to nie dało...dalej mam te pozostałości w menu w przypadku pliów filmowych.
prosze o pomoc
Powrót do góry
ilka
Gość

PostWysłany: Nie Paź 05, 2008 13:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi się też coś takiego pokazywało jak zainstalowałam "zasysacz napisów"(on miał coś związane z gg to był plugs) więc odinstalowałam napiprojekt i gg. Później jeszcze raz zainstalowałam gg i napiprojekt i mi już się to okienko nie pokazuje Smile a na koniec usunęłam ten folder z gg "plugs". I teraz wszystko działa mi OK Smile
Powrót do góry
cougar

PostWysłany: Pon Paź 06, 2008 11:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadza sie, jest to Zasysacz Napisow. Mozna go otrzymac na dwa sposoby - intalujac StrongGG(nakladadka na GG) a wraz z nim wlasnie ZS ktory jest pluginem do SGG, info: http://strong-gg.info
badz instalujac jako niezalezny program.

Jak widac na screenie autora watku, zasysacz obsluguje nie tylko NAPIPROJEKT, ale takze OPENSUBTITLES - serwis z miedzynarodowymi napisami(wlacznie z polskimi).

W przypadku uzywania go wraz z Gadu-Gadu konfiguracja skojarzen odbywa sie poprzez panel dostepny w menu:
StrongGG->Zasysacz Napisów

Jesli instalowalimy ten program osobno, do ustawien mozna sie dostac poprzez:
Start->Programy->ZasysaczNapisów->Config

Wystarczy kliknac w odpowiedni przycisk

Mozna go rowniez recznie odinstalwoac, wystarczy wydac komende
regsvr32 zasysacz.dll /U

jesli chcemy go ponownie zarejestrowac(zainstalwoac):
regsvr32 zasysacz.dll

Nalezy to robic z uprawnieniami administratora, szczegolnie wazne w przypadku uzytkownikow Visty.

Jesli nie bedzie z jakich powodow panelu konfiguracyjnego we wskazanych miejscach(stara wersja wtyczki) prosze wejsc i sciagnac najnowsza wersje wtyczki jako niezalezna paczke (moze byc konieczny restar komputera przed instalacja). Po tej operacji panel konfiguracyjny bedzie w obu miejscach.
Program zajmuje 281KB (w najnowszej wersji), wiec spokojnie moze sobie lezec na dysku az najdzie nas ochota na ponowne skojarzenie go z filmami.

Pseudo odinstalowanie mozna uzyskac poprzez skasowanie tego pliku (zasysacz.dll) jednak nie usunie to wpisow w rejestrze. Wprawdzie menu sie nie pojawi - jest tworzone dynamicznie, jednak system bedzie za kazdym kliknieciem niepotrzebnie szykal tego softu, co moze odrobinke zwiekszyc czas pojawiania sie menu. Lepiej usunac skojarzenie w panelu konfiguracyjnym a program pozostaja calkowicie neutralny(tak jak by go nie bylo w ogole) a jak ktos chce oszczedzic te 300 kb to i skasowac.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: