Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
qwerty25
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 13:15 Temat postu: Big Problem !!! |
|
|
Witam. Mam pytano czy to "coś" pojawiające się po kliknięciu PP myszy na wszelkiej maści plikach video (dla ułatwienia zamiescilem poniżej screena ) jest "dziełem" Napiprojekt-a? (pojawilo się po zainstalowaniu napirojekta)
I jak się tego badziewia pozbyć (Od razu zaznaczam ze odinstalowanie napi-projekta nie pomogło)
Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 13:15 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
sumik13
|
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 20:03 Temat postu: |
|
|
mam ten sam problem, mogły ktos pomoc...?? na forum znalazlem jakas informacje z plikiem rejestru. ale nic to nie dało...dalej mam te pozostałości w menu w przypadku pliów filmowych.
prosze o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
 |
ilka Gość
|
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 13:57 Temat postu: |
|
|
Mi się też coś takiego pokazywało jak zainstalowałam "zasysacz napisów"(on miał coś związane z gg to był plugs) więc odinstalowałam napiprojekt i gg. Później jeszcze raz zainstalowałam gg i napiprojekt i mi już się to okienko nie pokazuje a na koniec usunęłam ten folder z gg "plugs". I teraz wszystko działa mi OK  |
|
Powrót do góry |
|
 |
cougar
|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 11:09 Temat postu: |
|
|
Zgadza sie, jest to Zasysacz Napisow. Mozna go otrzymac na dwa sposoby - intalujac StrongGG(nakladadka na GG) a wraz z nim wlasnie ZS ktory jest pluginem do SGG, info: http://strong-gg.info
badz instalujac jako niezalezny program.
Jak widac na screenie autora watku, zasysacz obsluguje nie tylko NAPIPROJEKT, ale takze OPENSUBTITLES - serwis z miedzynarodowymi napisami(wlacznie z polskimi).
W przypadku uzywania go wraz z Gadu-Gadu konfiguracja skojarzen odbywa sie poprzez panel dostepny w menu:
StrongGG->Zasysacz Napisów
Jesli instalowalimy ten program osobno, do ustawien mozna sie dostac poprzez:
Start->Programy->ZasysaczNapisów->Config
Wystarczy kliknac w odpowiedni przycisk
Mozna go rowniez recznie odinstalwoac, wystarczy wydac komende
regsvr32 zasysacz.dll /U
jesli chcemy go ponownie zarejestrowac(zainstalwoac):
regsvr32 zasysacz.dll
Nalezy to robic z uprawnieniami administratora, szczegolnie wazne w przypadku uzytkownikow Visty.
Jesli nie bedzie z jakich powodow panelu konfiguracyjnego we wskazanych miejscach(stara wersja wtyczki) prosze wejsc i sciagnac najnowsza wersje wtyczki jako niezalezna paczke (moze byc konieczny restar komputera przed instalacja). Po tej operacji panel konfiguracyjny bedzie w obu miejscach.
Program zajmuje 281KB (w najnowszej wersji), wiec spokojnie moze sobie lezec na dysku az najdzie nas ochota na ponowne skojarzenie go z filmami.
Pseudo odinstalowanie mozna uzyskac poprzez skasowanie tego pliku (zasysacz.dll) jednak nie usunie to wpisow w rejestrze. Wprawdzie menu sie nie pojawi - jest tworzone dynamicznie, jednak system bedzie za kazdym kliknieciem niepotrzebnie szykal tego softu, co moze odrobinke zwiekszyc czas pojawiania sie menu. Lepiej usunac skojarzenie w panelu konfiguracyjnym a program pozostaja calkowicie neutralny(tak jak by go nie bylo w ogole) a jak ktos chce oszczedzic te 300 kb to i skasowac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|