Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wojtek39
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 08:30 Temat postu: Napisy na filmie pojawiają się o 1-2 sekundy za wcześnie... |
|
|
Czy da się je przesunąć? Jak to dopasować?
Pobrałem polskie napisy do filmu. Film jest w wersji francuskiej z napisami anglojęzycznymi.
Po przekonwertowaniu z formatu TXT na format SSA naniosłem je na ten film za pomocą programu VirtualDub. Niestety podczas odtwarzania pojawiają się o kilka sekund za wcześnie.
Czy przyczyną tego stanu rzeczy jest to, że nie usunąłem wpierw istniejących napisów angielskich.
A może istnieje jakiś inny sposób nanoszenia napisów na film?
Jestem w tym zielony więc proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam
Wojtek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 08:30 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ozzy69

|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 22:37 Temat postu: |
|
|
prawdopodobnie napisy sa do innej wersji filmu, wystarczy np w Sub-Edit Playerze przesunąc czas napisow o wspomniane 2 sekundy i zapisac tak zmieniony plik tekstowy. Jesli fps filmu jest taki sam jak napisów wszystko powinno grac. Powodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
PeterN
|
Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 00:40 Temat postu: |
|
|
Dopowiedzmy tutaj troszkę. W Subedicie jest opcja zmień współczynnik FPS napisów. Jeżeli współczynnik jest taki sam to OK. Jeżeli nie to zmieniasz i nie raz to wystarcza. Jak chcesz przesunąć czas wyświetlania napisów (wszystkich lini), musisz zaznaczyć opcję Według zaznaczenia. _________________ Film to moja pasja...po kobietach  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kosindra
|
Wysłany: Wto Maj 28, 2024 12:49 Temat postu: |
|
|
Jeśli decydujesz się na usunięcie istniejących napisów angielskich, pamiętaj, że może to zmienić całkowicie czasowanie napisów polskich. Jeśli wolisz to zrobić, upewnij się, że nowe napisy są poprawnie zsynchronizowane przed naniesieniem ich na film.
|
 |
|