|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lesli Członek Zespołu NapiProjekt
Podziękował: 8 Łącznie otrzymał 12 podziękowań w 12 postach
|
Wysłany: Pią Sie 25, 2017 20:13 Temat postu: |
|
|
tripdealers napisał: | Dodawanie napisów do bazy danych (prawym myszy) - powinno być możliwe też na innych rozszerzeniach plików (teraz tylko .txt [sprawdzane na win10 x64] |
źle sprawdzałeś |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklamiarz Członek zespołu
Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Pią Sie 25, 2017 20:13 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
peciaq Członek Zespołu NapiProjekt
Podziękował: 3 Łącznie otrzymał 11 podziękowań w 11 postach
|
Wysłany: Czw Sie 31, 2017 01:13 Temat postu: |
|
|
Ja dodaję regularnie poprawki w różnych formatach (subrip czyli SRT, mPlayer2 czyli txt, MicroDVD czyli też txt) dokładnie też na Windowsie 10 x64 i działa bez problemu. |
|
Powrót do góry |
|
|
colets VIP
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Pią Wrz 15, 2017 08:54 Temat postu: |
|
|
Mamy 2017 rok, coraz częściej zdarza się że ludzie nie oglądają filmów na swoim PC tylko ściągają je na serwer NAS skąd za pomocą takich usług/oprogramowania jak Plex czy Emby oglądają je na dowolnym urządzeniu w domu.
Sam używam Plexa, bardzo polecam, próbowałem też chwilę Emby, ale mi nie odpowiadał ze względu na trudniejszą konfigurację. Do sedna. Tego rodzaju oprogramowanie żeby wiedziało w jakim języku są napisy i pozwalało je wybrać użytkownikowi przed obejrzeniem filmu musi mieć odpowiednią nazwę pliku z napisami. W przypadku Plexa i Emby to jest suffix na końcu nazwy pliku. Czyli mam film Avatar.mkv a napisy do niego muszę mieć Avatar.pl.srt żeby wszystko elegancko działało. Napiprojekt niestety tego nie obsługuje. Ściąga mi napisy w stylu Avatar.srt. Nie jest to jakiś wielki problem wejść i dopisać do nazwy pliku z napisami to .pl. Natomiast zdarza się że poprawiam te napisy i chciałbym je wrzucić na serwer napiprojekt. Znowu tego się nie da zrobić, bo napiprojekt twierdzi że nie znalazł pliku z filmem o tej samej nazwie co napisy (logiczne, bo do napisów mam dopisane .pl).
Może dałoby radę zrobić tak żeby napiprojekt ignorował suffiks .pl i .eng na końcu plików z napisami podczas wrzucania. Idealna byłaby także opcja w samym programie która powodowałaby że to .pl i .eng byłoby doklejane do nazwy ściągniętych napisów.
Dzięki i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
cyberbrain666666 VIP
Podziękował: 1 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Wto Gru 26, 2017 21:06 Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim naprawcie błąd uniemożliwiający dodawanie nowych pozycji filmów oraz polskie znaki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|