Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dj_Majster
Podziękował: 2 Łącznie otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2015 01:33 Temat postu: |
|
|
Może Panie i na pewno Panowie. nie zbaczajcie z myśli tematu. To co wyżej napisaliście nijak ma się do propozycji rozwoju. |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklamiarz Członek zespołu
Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2015 01:33 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
tempuser
Podziękował: 3 Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2015 08:20 Temat postu: |
|
|
lesli napisał: | sorki nie gniewaj się, ale czy ty zastanawiasz się czasem co piszesz? |
Sure I do. How about you?
Poza tym skąd możesz wiedzieć, że może to wam zaszkodzić? Ktoś to nie chce widzieć tej reklamy tym bardziej nie zechce w nią klikać...
lesli napisał: | Proponujesz jednej osobie sposób na wyłączenie, następnie nam proponujesz sposób na tych co używają sposobów? Potem kolejny sposób? |
Jeżeli mam jakiś pomysł na rozwiązanie czyjegoś problemu, to po prostu o tym mówię nie zależnie od tego kim ta jest (chyba że byłby to jakiś konkretny bałwan). W tym co proponowałem i wam i jemu nie mam żadnego interesu więc, czemu miałbym tego nie robić?
lesli napisał: | Ja np korzystam z opcji wyłączenia wyskakujących okienek, dodatkowo blokuję flashe, żeby mi się nic nie włączało po nocach, gdy siedzę sobie w ciszy ew muzyczka mi w tle brzęczy, a reklamy pozostawiam, bo ja ich nie widzę, wyłączam je z poziomu umysłu Wink |
Duża ilość reklam znajduje się w wyskakujących okienkach oraz obiektach flash. Jak możesz ze sobą żyć? xd |
|
Powrót do góry |
|
|
mati150_92
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2015 22:46 Temat postu: |
|
|
Brakuje mi przy pobieraniu napisów by widniało z którego dnia są te napisy często zdarza się tak że zostają wrzucone aktualizacje napisów i trudno dojść które są nowsze. |
|
Powrót do góry |
|
|
Dj_Majster
|
Wysłany: Nie Mar 01, 2015 11:04 Temat postu: |
|
|
Jak najedziesz na napisy to na same górze w okienku wyświetli Ci się z jakiego dnia sa napisy |
|
Powrót do góry |
|
|
sheppardd
|
Wysłany: Sro Mar 04, 2015 21:37 Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie brakuje informacji o ostatnio dodanych napisach do bazy. Takie informacje powinny być w programie lub przynajmniej na stronie internetowej. |
|
Powrót do góry |
|
|
lesli Członek Zespołu NapiProjekt
Podziękował: 8 Łącznie otrzymał 12 podziękowań w 12 postach
|
Wysłany: Sro Mar 04, 2015 23:25 Temat postu: |
|
|
sheppardd napisał: | Zdecydowanie brakuje informacji o ostatnio dodanych napisach do bazy. Takie informacje powinny być w programie lub przynajmniej na stronie internetowej. |
Nie mówię, że nie może być takiego info, tylko wyjaśnij mi w jakim celu?
Zwłaszcza, że dodałeś "zdecydowanie brakuje", więc jakiż to ważny powód by był, aby takie info zamieścić? |
|
Powrót do góry |
|
|
sheppardd
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2015 12:51 Temat postu: |
|
|
W ten sposób można by się było dowiedzieć o nowych serialach. Wiedziałbym co jest popularne i co ludzie wrzucają do bazy. |
|
Powrót do góry |
|
|
alphanumerix
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2015 16:27 Temat postu: |
|
|
1. Dokończyć budowę API + dokumentacja (Wiem, wiem... Nie i już dyskutowałbym tutaj jednak - regulamin używania API mógłby stanowić jasno - nie można na Waszej bazie danych zarabiać i/lub trzeba zaznaczyć w aplikacji jasno skąd pochodzą dane. Albo krok dalej - opłata za używanie na takiej zasadzie, jak niektóre API Googla są płatne - powyżej X odwołań w określonym przedziale czasu).
2. Integracja z bazą danych opensubtitles + innymi zasobami (bo zawsze kilkaset więcej napisów w Waszej bazie). Może też udostępnienie swoich zasobów dalej? Wszak i tak każde napisy mają swoisty "znak wodny", że pochodzą z Waszego serwisu, więc to troch reklama...
3. Preferowanie napisów z opcjami kolorów/przesuwaniem na ekranie ponad zwykle txt (jak ktoś nie lubi, to i takich efektów, to sobie wyłączy, a zwykły Kowalski tylko się będzie cieszył jaki ten NapiProjekt fajny, ze mu takie napisy pobiera).
Zaproponowałbym jeszcze klienta Linuxowego, ale raz, ze poprzednicy już o tym wspominali, a dwa, ze choć sam bym go używał, to rynek zbytu jest niewielki, przez co biznesowo byłby to średni pomysł. Zresztą - udostępniając API problem się sam rozwiąże
I pomysł co do modelu biznesowego - podział programu na dwie wersje - okrojona wersja "light" z limitem pobrań napisów i/lub reklamami + pełna, niskoplatna wersja programu bez reklam i/lub limitów. Pieniązki na pewno Wam pomogą w rozwoju Waszego cudeńka
Ostatnio zmieniony przez alphanumerix dnia Czw Mar 05, 2015 20:40, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
sheppardd
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2015 20:32 Temat postu: |
|
|
Ocenianie napisów byłoby również bardzo przydatne i możliwość komentarza. Po pierwsze motywowałoby tłumaczy, po drugie można by wskazać im błędy jakie robią. Dwie korzyści. |
|
Powrót do góry |
|
|
alphanumerix
|
Wysłany: Czw Mar 05, 2015 20:34 Temat postu: |
|
|
sheppardd napisał: | Ocenianie napisów byłoby również bardzo przydatne i możliwość komentarza. Po pierwsze motywowałoby tłumaczy, po drugie można by wskazać im błędy jakie robią. Dwie korzyści. |
Do tego podgląd side-by-side albo adnotacje przy napisach tak, by można było zasugerować poprawki. Plus akceptacja propozycji przez autora/tłumacza napisów jednym kliknięciem |
|
Powrót do góry |
|
|
Dj_Majster
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2015 09:41 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś mógłby napisać czy są jakieś postępy, czy coś się dzieje w kierunku nowej wersji napiprojekt? |
|
Powrót do góry |
|
|
yagis Członek Zespołu NapiProjekt
Podziękował: 3 Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach
|
Wysłany: Sro Maj 06, 2015 09:52 Temat postu: |
|
|
Póki co brak informacji. |
|
Powrót do góry |
|
|
baranek1971
|
Wysłany: Wto Cze 09, 2015 15:35 Temat postu: Wersja dla mac |
|
|
Czy planowane jest powstanie wersji programu dla komputerów apple w najbliższym czasie? |
|
Powrót do góry |
|
|
alphanumerix
|
Wysłany: Wto Cze 09, 2015 18:03 Temat postu: Re: Wersja dla mac |
|
|
baranek1971 napisał: | Czy planowane jest powstanie wersji programu dla komputerów apple w najbliższym czasie? |
Byłoby miło Tak samo, jak z wersją dla Linuxów.
Na szczęście są alternatywy i chociaż niczego im nie brakuje, to mimo wszystko nie to samo. |
|
Powrót do góry |
|
|
marcin9806
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2015 12:57 Temat postu: |
|
|
Przydałaby się bardziej zaawansowana wyszukiwarka na stronie - z możliwością wskazania klatkażu, zakresu rozmiaru pliku itp. Przydatne, jeśli program nie może znaleźć napisów, a ja nie chcę przeglądać pięćdziesięciu pozycji na liście. |
|
Powrót do góry |
|
|
|