Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Pobieranie na komputerze - krzaczki, na laptopie - brak krza

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Napisy - pomoc techniczna (rozwiązane problemy)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
souze



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 6

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Sie 18, 2014 23:48    Temat postu: Pobieranie na komputerze - krzaczki, na laptopie - brak krza Odpowiedz z cytatem

Witam,

sformatowałem ostatnio komputer i zacząłem ściągać filmy wraz z nimi napisy z pomocą waszego programu. Przed formatem wszystko było okej, jednakże po formacie napisy w .srt mają krzaki, co gorsze takie też odtwarzają się na telewizorze (z krzaczkami), gdy pobiorę napisy na laptopie nie ma krzaków - ani na laptopie ani na telewizorze. Gdzie może leżeć problem? To dość uciążliwe. Ekhm...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Pon Sie 18, 2014 23:48    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
souze



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 6

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 19, 2014 21:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nikt nic?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Sie 20, 2014 14:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powinieneś zastosować po prostu takie same ustawienia pobierania napisów jakie masz na laptopie. Porównaj czy ustawienia na laptopie i na komputerze stacjonarnym są identyczne.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
souze



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 6

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Sie 24, 2014 12:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yagis napisał:
Powinieneś zastosować po prostu takie same ustawienia pobierania napisów jakie masz na laptopie. Porównaj czy ustawienia na laptopie i na komputerze stacjonarnym są identyczne.


Mam takie same, zawsze takie miałem, po prostu po formacie coś jest nie tak. Ekhm...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Sie 24, 2014 18:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zdarzało się w przypadku obcojęzycznych systemów, że trzeba było ustawić w opcjach regionalnych i językowych opcję języków dla programów nieobsługujących Unicode na język polski (to jest na zakładce Administracyjne). Nie wiem jednak czy to rozwiąże problem wyświetlania na telewizorze. A czy napisy pobrane na laptopie poprawnie wyświetlają się na kompie i na odwrót - czy napisy pobrane na kompie poprawnie wyświetlają się na laptopie?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
souze



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 6

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Sie 24, 2014 22:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yagis napisał:
Zdarzało się w przypadku obcojęzycznych systemów, że trzeba było ustawić w opcjach regionalnych i językowych opcję języków dla programów nieobsługujących Unicode na język polski (to jest na zakładce Administracyjne). Nie wiem jednak czy to rozwiąże problem wyświetlania na telewizorze. A czy napisy pobrane na laptopie poprawnie wyświetlają się na kompie i na odwrót - czy napisy pobrane na kompie poprawnie wyświetlają się na laptopie?

Jestem głupi i nie zrozumiałem, opisz mi krok po kroku co mam zrobić to napiszę czy to pomogło.

Pobrane na kompie nie odpalają poprawnie ani na laptopie ani na telewizorze. Z laptopa na kompie nie sprawdzałem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Sie 25, 2014 07:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sprawdź czy masz takie ustawienia jak tutaj.
http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?p=37901&highlight=#37901.

Ale najpierw sprawdź czy napisy z laptopa poprawnie otwierają się na kompie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
souze



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 6

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Sie 25, 2014 22:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yagis napisał:
Sprawdź czy masz takie ustawienia jak tutaj.
http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?p=37901&highlight=#37901.

Ale najpierw sprawdź czy napisy z laptopa poprawnie otwierają się na kompie.


W MPC+HC są krzaczki, w bestplayerze nie ma krzaczków. Co robic?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Sie 25, 2014 23:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A sprawdziłeś w końcu to ustawienie co ci link wysłałem?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
souze



Dołączył: 18 Sie 2014
Posty: 6

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 26, 2014 22:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yagis napisał:
A sprawdziłeś w końcu to ustawienie co ci link wysłałem?

High five! Wszystko działa jak dawniej, dzięki wielkie za pomoc. Pozdrawiam!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Napisy - pomoc techniczna (rozwiązane problemy) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group