Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Polskie znaki w napisach

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Napisy - pomoc techniczna (rozwiązane problemy)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lyda4444



Dołączył: 23 Mar 2013
Posty: 5

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Sie 19, 2013 21:26    Temat postu: Polskie znaki w napisach Odpowiedz z cytatem

Witam,widziałem podobne tematy o problemach z pl napisami ale nic mi nie pomogło, Mam ang windows8 ale z polskim pakietem jak widać moge uzywać pl znakow,ale gdy uzywam napi projekt napisy wygladaja tak :" gdzie mog? wynaj?? ?ód?" ,patrzylem juz rozne kodowania,przeinstalowalem nawet napi projekt i nic. dodam,ze napisy ktore mialem w innych filmach dzialaja normalnie a te ktore teraz pobieram na swiezo juz nie. (nie wiem czy te pierwsze byly brane z napi projektu) Uzywam Media Player'a
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Pon Sie 19, 2013 21:26    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 20, 2013 00:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Prześlij do mnie działające napisy.

yagis@napiprojekt.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lyda4444



Dołączył: 23 Mar 2013
Posty: 5

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 20, 2013 09:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przepraszam moj blad,chcac wyslac Tobie napisy skapnolem sie,ze stare napisy nie uzywaja pl znakow tzn ą=a ... czytalem juz automatycznie nawet nie zwrocilem uwagi,nie rzuca sie to w oczy jak te krzaczki. Ale obie wersje napisow(nowe i stare) sa w SRT. to jak ustawic by te nowe tez sciagalo bez ogonkow? (ustawilem juz w napi na ANSI,potem UNICODE i ANSII ) i nadal to samo.

Napisy bez pl znakow to naprzyklad
Under.the.Dome.S01E01.720p.HDTV.X264-DIMENSION.srt
a nowe napisy to
Under.the.Dome.S01E08.HDTV.x264-LOL
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 20, 2013 10:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Musisz ustawić opcję ASCII bez ogonków.
Spróbuj użyć odtwarzacza vlc - może w nim nie będzie problemu z odtwarzaniem polskich znaków.

Pytanie z ciekawości - ty jak piszesz też nie używasz polskich znaków - lenistwo czy problemy techniczne?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lyda4444



Dołączył: 23 Mar 2013
Posty: 5

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 20, 2013 10:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uzywalem dlugi czas ang windowsa bez pl znakow,tak mi zostalo:) ogolnie filmy tez ogladalem po ang albo ang napisy,teraz przyjechala do mnie tesciowa,i nie moge puszczac po ang bo nie czai po prostu:P

Zassalem VLC,zmieniłem opcje napi na ASCII(bez ogonkow) ale napisy nadal pobieraja sie /- Zamordowa3ao je?
/- Nie da3eo mi wyboru.


Ostatnio zmieniony przez lyda4444 dnia Wto Sie 20, 2013 11:19, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 20, 2013 11:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Napisz mi czy pomogło to co ci pisałem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lyda4444



Dołączył: 23 Mar 2013
Posty: 5

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 20, 2013 11:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wlasnie to robilem Razz edit u gory

Zmieniajac ustawienia filmow na odtwarzacz VLC,teraz nie mam w ogole okna "wyszukaj napisow"(jak klikam prawy myszy na film) jak zmieniam na media player po klicku prawego znow jest opcja szukaj napisow 0o Oczywiscie pobiera napisy(na VLC) z okna napiprojektu,wiec nie duzy problem,ale nadal sa one z tymi znaczkami.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 20, 2013 12:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A tu sprawdzałeś czy masz poprawnie ustawione wszystko

http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?p=37901&highlight=#37901
http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1407.0.html

Możesz mi podać ID napisów, które pobierasz?
W Napi jest opcja "Pokaż parametry filmu"
Wskaż plik i skopiuj mi ID i wtedy znajdę te napisy bo może być też tak, że to problem z napisami na naszym serwerze.
Jak ściągasz bez polskich znaków to wątpię, żeby ci się błędnie pokazywało.
Na przykład:
"szczegółowy"
zamieni się na
"szczegolowy"
a nie na
"szczeg??owy"

Czy w notatniku te napisy również są błędnie wyświetlane?
Wydaje mi się, że masz jakiś problem z tym spolszczeniem więc zacznij od poprawnej konfiguracji tych ustawień w pierwszej kolejności.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lyda4444



Dołączył: 23 Mar 2013
Posty: 5

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 20, 2013 15:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przykladowy subtitles 294e2204ddc8e8949ab4dbea67ae6400

ps. mam windows 8 nie 7 ale racja juz patrzylem w ustawieniach.. i mialem tylko ustawione na pl klawiature ale display language zostal angielski.. niezwrocilem nawet uwagi ze mam interface po ang.. omg trzeba czesciej do Polski latac:P dam znac jak zainstaluje caly pakiet jezyka polskiego:P

EDIT> zassałem juz pl jezyk na windwosa,wsio po naszemu,odinstalowalem napiprojekt i zainstalowalem w wersji 2.1.1 podajrze(niby najnowsza:P) mam ustawione na ANSII bez ogonkow a dalej mam te znaczki dziwne tak jak by sciagalo mi caly czas z ogonkami ;/
EDIT2 znalazlem rozwiazanie,problem z systemem,mianowicie sciagajac pl jezyk nie przestawilem ustawien regionalnych na polske,mialem niby pl jezyk ale komp byl ustawiony na anglie zmiana "Administrative" i guzik "Change system locale" na Polish polska naprawilo moj problem Smile
dzieki za szybko reakcje widac pozadna firma:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Sie 20, 2013 19:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki. Cieszę się, że problem udało się rozwiązać. Pozdrawiam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
hnoor0044



Dołączył: 14 Mar 2016
Posty: 1

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Mar 14, 2016 11:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale obie wersje napisow(nowe i stare) sa w SRT. to jak ustawic by te nowe tez sciagalo bez ogonkow? (ustawilem juz w napi na ANSI,potem UNICODE i ANSII ) i nadal to samo.
_________________
== crossword puzzles ==
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Napisy - pomoc techniczna (rozwiązane problemy) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group