Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Problem ze znakami polskimi na telewizorze

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Napisy - pomoc techniczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
shalet



Dołączył: 01 Gru 2012
Posty: 2

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Gru 02, 2012 17:05    Temat postu: Problem ze znakami polskimi na telewizorze Odpowiedz z cytatem

Pobrałam napisy do filmu i na komputerze jest z nimi wszystko w porządku, jednak, gdy ten sam film z tymi samymi napisami otwierałam na telewizorze, nie było polskich liter, tylko dziwne znaki graficzne.

Za pomoc przy rozwiązaniu problemu z góry dziękuję.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Nie Gru 02, 2012 17:05    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
prawica69



Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 5

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Gru 31, 2012 16:52    Temat postu: Re: Problem ze znakami polskimi na telewizorze Odpowiedz z cytatem

shalet napisał:
Pobrałam napisy do filmu i na komputerze jest z nimi wszystko w porządku, jednak, gdy ten sam film z tymi samymi napisami otwierałam na telewizorze, nie było polskich liter, tylko dziwne znaki graficzne.

Za pomoc przy rozwiązaniu problemu z góry dziękuję.


Mam dokładnie ten sam problem. Przejrzałem starsze napisy i:
- problem pojawia sie od dwóch tygodni
- wszystkie starsze wersje tekstowe działają ok
- różnica jest dokładnie w podanym czasie tekstu np.
{731}{825}Podajesz godzinę i miejsce,|a ja daję ci w 5 minut. - starszy typ i bez problemu odtwarza polską czcionkę
00:00:31:/Nietypowa sprawa, wysoki sądzie. - a w nowym jest tak i działa tylko na kompie.
W jaki sposób zmienić zapis czasowy tekstu ??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Sty 03, 2013 08:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może takie ustawienia pobieranych napisów pomogą.

http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?p=35826&highlight=#35826
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
prawica69



Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 5

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Sty 03, 2013 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yagis napisał:
Może takie ustawienia pobieranych napisów pomogą.

http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?p=35826&highlight=#35826
\

Napisze jeszcze raz.
Na kompie AllPlayer działa mi normalnie
- wyświetla wszystkie znaki polskie
Ale filmy lubie oglądać przez odtwarzacz na TV.
Wcześniej gdy ściągałem napisy do filmu z NapiProjekt nie było problemu, bo tekst miał zapis czasowy {731}{825} i po nagraniu na płytę odtwarzacz puszczał wszystkie polskie znaki.
Gdy ściągnąłem nową wersje NapiProjekt, tekst z napisami ma inny zapis czasowy 00:00:31:
I teraz na kompie w AllPlayer działa OK
A po nagraniu na płytę odtwarzacz nie czyta tego zapisu czasowego i wyskakują znaczki zamiast polskich liter.
(jesli ktoś chce niech porówna tekst do filmu z przed kilku tygodni z tym teraz i zobaczy jaka jest różnica)
Ponawiam wiec pytanie?
Jak zrobić, żeby zapis czasowy tekstu był w wersji starej?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
criskrakow
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 3287

Podziękował: 23
Łącznie otrzymał 130 podziękowań w 129 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Sty 03, 2013 23:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Użytkownik dubluje wątki, temat poruszony po raz pierwszy TU:
http://forum.napiprojekt.pl/viewtopic.php?t=10071

wiec żeby nie robic bałaganu tamten zamykam
_________________
JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
shalet



Dołączył: 01 Gru 2012
Posty: 2

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Sty 13, 2013 14:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Problem rozwiązany. Wystarczy w ustawieniach telewizora wybrać bodajże w kodowaniu Europę Wschodnią.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
screwdriver81



Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 10

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Maj 19, 2013 16:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z wyjakiem tv philips z zeszłego roku (z końcówkaxxx7 np 47pfl6907) tam nie da się wogóle odtworzyć polskich znaków z napisow srt(jedyne obsługiwane)
Wg oficjalnej informacji philipsa polskie czcionki dostepne dopiero w modelach na rok 2013 [końcówka xxx8]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Napisy - pomoc techniczna Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group