|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gbh102
Podziękował: 2 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Sro Lip 18, 2012 01:30 Temat postu: Usuwanie stopki z napisów. |
|
|
Panowie administratorzy i moderatorzy NapiProjekt
Ja się pytam:
dlaczego usunęliście OBYDWIE stopki ( tą na początku napisów i tą na ich końcu ) informującą o autorze ( a autorem tym jestem ja, mówię konkretnie o napisach do Nova Zembla, choć wiem, że nie jestem jedynym autorem napisów, któremu NapiProjekt sprawił taką "niespodziankę" ) a na ich miejsce wstawiliście swoją informującą, jaki to NapiProjekt jest super, bo znalazł i dopasował... Bardzo bardzo bardzo nieładnie.... Nie mam nic przeciwko wykorzystaniu moich napisów przez NapiProjekt ( z którego sam przecież korzystam ) ale na Boga miłego, miejcie trochę szacunku dla czyjejś pracy i zostawiajcie CHOCIAŻ JEDNĄ stopkę. Przemyślicie to? Mam cichą nadzieję, wierzcie, ja szanuję Waszą pracę, więc uszanujcie moją ( i innych autorów napisów )
Pozdrawiam
ZWIERZAK jr ( GBHcrew ) aka gbh102 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Sro Lip 18, 2012 01:30 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
admin Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 5 Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach
|
Wysłany: Sro Lip 18, 2012 14:57 Temat postu: |
|
|
Temat stopek był już wałkowany na forum. Nikt stopek nie usuwa. Stara wersja posiadała błędnie działający filtr antyspamowy, filtr ten automatycznie usuwał wszystkie linijki zawierające adresy www oraz adresy email. Prawdopodobnie napisy dodałeś starą wersją, a Twoja stopka zawierała adres www/email. Proszę o ewentualne potwierdzenie mojej teorii, nie chciałbym aby wokół serwisu krążyła nieprawdziwa opinia o celowym usuwaniu stopek. Naprawdę szanujemy pracę autorów. Najnowsza wersja NapiProjekt wyświetla informacje o autorze napisów w okienku programu. Co do kwestii przywrócenia stopki to proszę dodać napisy (ze stopkami) jako poprawkę, w komentarzu poprawki proszę umieścić link do tego tematu.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
criskrakow Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 23 Łącznie otrzymał 130 podziękowań w 129 postach
|
Wysłany: Sro Lip 18, 2012 15:05 Temat postu: |
|
|
Po przeczytaniu wątku, dręczy mnie 1 pytanie :
czy piszesz o napisach które sam wrzuciłeś na napi czy ktoś( jakiś inny użytkownik )znalazł Twoje napisy w sieci i dodał je do swojej wersji filmu? Bo jeśli tak, to wina najprawdopodobniej jest takiej osoby, bo to ona mogła dodać napisy już bez Twojej stopki a my, mimo usilnych prób walki z takim procederem nie jesteśmy w stanie wyłapać takich napisów. W portalach z napisami ogólnie jest problem z ludźmi(jeśli można ich tak nazwać) przypisującymi sobie autorstwo czyichś napisów. _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gbh102
|
Wysłany: Sro Lip 18, 2012 15:26 Temat postu: |
|
|
Po pierwsze chciałem przeprosić, że tak naskoczyłem, ale jest to po prostu przykre, jeśli coś robisz i cała ta praca jednym kliknięciem ( pt: USUŃ ) idzie w las. W sumie dopiero niedawno zająłem się tłumaczeniem, dlatego tak bardzo ważna jest dla mnie ta stopka, jako, że po prostu oczekuję od ludzi komentarzy - co zrobiłem dobrze a co źle, jak wypadły napisy, ewentualne porady na przyszłość, co można by w nich zmienić lub co brać pod uwagę przy następnym tłumaczeniu ( teraz np. tłumaczę A Horrible Way To Die ), właśnie dlatego jest ona dla mnie tak istotna. Abstrahując od tego, macie rację, ludzie przypisujący sobie autorstwo/usuwający stopki powinni być permanentnie banowani, lecz jak to zrobić?
Co do pytań - tak, jest w mojej stopce adres email, jako że, jak już nadmieniłem, bardzo ważny dla mnie jest każdy komentarz i opinia na temat mojej pracy. Co do drugiego pytania - niestety, masz rację - napisy dodał ktoś tam, nie ja . Czy jest możliwość załadowania tych napisów z powrotem, już ze stopką? Z tego co napisaliście, jest, jak to zrobić? Czy da się to zrobić via Wasza strona online? Bo z mojej wersji NapiProjekt ( 2.0.0.2151 ) niestetyu NIE mogę dodać napisów mimo posiadania konta ( wykrywa je, ale przy próbie załadowania NIC się nie dzieje ).
Z góry dziękuję za szybkie i rzeczowe odpowiedzi
Pozdrawiam serdecznie
ZWIERZAK jr aka gbh102 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Lip 18, 2012 15:35 Temat postu: |
|
|
Rozumiem że masz tą wersję i tym ID na dysku i próbując dodać wykrywa ci że już do tej wersji są napisy w naszej bazie?
Jeśli tak to zrób tak jak admin zaproponował, dodaj je jako poprawka i w komentarzu daj link do tego wątku. Poprawki dodajesz z traya, PPM, napisy(więcej opcji), dodaj poprawione, lepsze napisy. _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gbh102
|
Wysłany: Sro Lip 18, 2012 18:30 Temat postu: |
|
|
Dziękuję, criskrakow, chyba właśnie o to chodziło bo teraz, gdy zrobiłem tak, jak poradziłeś, napiski poszły i dostałem komunikat, że oczekują na akceptację, więc wszystko powinno być ok. Dziękuję raz jeszcze, dodam, że będę supportowł wprzyszłości Wasz NapiProjekt kolejnymi napisami ode mnie .
Pozdrawiam serdecznie
ZWIERZAK jr aka gbh102 ( GBHcrew )
PS Człowiek uczy się każdego dnia, nawet wcześniej nie zauważyłem, że jest taka opcja, jak dodawanie poprawionych napisów, za co z góry przepraszam . |
|
Powrót do góry |
|
 |
gbh102
|
Wysłany: Czw Lip 26, 2012 04:23 Temat postu: |
|
|
niestety po wrzuceniu napisów i otrzymaniu wiadomości, że oczekuję akceptacji ( dodałem, tak jak Panowie sugerowali link z tego posta do komentarza ) po kilkunastu dniach sprawdzania napisy te ( po ich ściągnięciu przez NapiProjekt ) są wciąż BEZ stopki . Więc albo serwis w c....a wali albo ktoś usilnie dodaje te napisy zaraz po moim uploadzie, BEZ stopki... ... Nie sądzę jednak, gdyż po zuploadowaniu napisów do innego filmu, po próbie ich ściągnięcia wszystko jest ok... A może się mylę i jednak ktoś to non-stop zmienia? Jeśli tak, teraz już wiecie o jakie napisy chodzi i przede wszystkim KTO je uploaduje... non-stop, bez stopki... Proponuję w takim przypadku PERMANENTNY ban, bo tacy ludzie to po prostu PASOŻYTY, które trzeba TĘPIĆ ... Wracając do tych konkretnych napisów ( Nova Zembla )...czyżby moderatorzy i admini zaspali ( od jakichś dwóch tygodni??? )... OMG, to jak walka z wiatrakami... ech, szkoda gadać... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Lip 26, 2012 05:30 Temat postu: |
|
|
Podaj ID filmu, i jeśli dodawałeś te napisy jako poprawkę to podaj czy przyszła ci na maila informacja że poprawka została zweryfikowana? Bo może to ty coś źle robisz, u nas raczej nigdy nie było z tym problemu, dziwię się że akurat tu taki wyszedł. _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|