|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
raf696 VIP

Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Nie Sie 28, 2022 22:22 Temat postu: Filmy kodowane w HEVC.x265 nie są dostępne. |
|
|
Witam. Używam was od lat i żaden inny tego typu program nie działa tak dobrze jak wasz. Osobiści ta ja preferuję napisy w języku angielskim, a dzięki wam, taka opcja też jest.
Dobra starczy pochlebstwa.
Otóż co zauważyłem, że filmy kodowane W HEVC.x265 nigdy nie są znajdowane przez napiProjekt, chociaż istnieją w bazie danych do x264 i są dobrze zsynchronizowane.
x265 już jest używany od.. nie wiem 3-4 lat? I jest bardzo popularny gdyż potrafi zmniejszyć wielkość pliku do prawie 3/5, a nawet 1/3 wielkości pliku, równocześnie utrzymując jakość. Ale zresztą na pewno to wiecie.
Więc pytanie, czy macie w planach to jakoś połączyć, czy jest to niemożliwe i będę dalej musiał chodzić do Opensubtitles i Ściągać napisy stamtąd czy to x264 czy x265, skoro jak wspomniałem i te i te są poprawnie zsynchronizowane. Ja wiem że starsze telewizory nie posiadają codec-a x265 więc x264 jeszcze nadal będzie używany, choć jest mniej wydajny.
Dzięki
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Nie Sie 28, 2022 22:22 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
panidiuna
Podziękował: 1 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Nie Paź 16, 2022 18:15 Temat postu: |
|
|
Hej,
U mnie działa bez problemu z x265, może jest to kwestia rozszerzenia pliku? Na mp4/mkv działa ok. Przychodzi mi jeszcze do głowy ew. problem z firewallem windowsowym, |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|