Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

Problem z napisami na TV LG

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wojciechpintal



Dołączył: 17 Cze 2015
Posty: 1

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Cze 17, 2015 10:02    Temat postu: Problem z napisami na TV LG Odpowiedz z cytatem

Hej,
ostatnio chciałem oglądać film na Telewizorze LG Smart. Wszystko spoko, mam film, mam napisy (txt od napi) i podłączam pendrive, a tu ZONK. Film widzi, ale napisów nie. Czy ktoś wie jak to obejść, aby automatycznie otwierał mi napisy, w sposób podłączam pendrive i odtwarzam napisy, a tam hula z i film i napisy w nim.

Chciałbym ominąć problem wgrywania napisów do filmu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Sro Cze 17, 2015 10:02    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Cze 17, 2015 10:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Napisz jaki model telewizora masz. To podstawa.
W instrukcji na pewno masz napisane cokolwiek o obsługiwanych formatach napisów...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
peciaq
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 305

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

Skąd: Wrocław Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Cze 17, 2015 17:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

spróbuj z napisami w formacie SubRip (.srt)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
aciniak



Dołączył: 23 Cze 2015
Posty: 3

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Cze 23, 2015 11:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

.srt powinno działać. Problem może również być w kodowaniu. Jeśli tak, to u mnie można to zmienić w TOOLS -> USTAWIENIA NAPISÓW i zmieniasz kodowanie na EUROPA ŚRODKOWA.
_________________
Uczciwie możesz liczyć na moją nieuczciwość, bo tylko nieuczciwi sa na tyle nieprzewidywalni, że zawsze mogą zrobić coś głupiego. - Jack Sparrow urządzenia chłodnicze
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
romlis
VIP



Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 2

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Lip 12, 2016 17:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oglądam filmy na telewizorze.Napisy widać jak są w formacie txt.Po ściągnięciu napisów przepuszczałem je przez program Przelicztekst. Zmieniałem w nim format i wszystko było w porządku.Bez tego zabiegu zawsze występowały krzaczki. Nawet w formacie txt. Teraz nie mogę tego zrobić gdyż zainstalowałem Windows 10 zmieniłem procesor na 64 bitowy. Program przelicztxt nie działa. Czy możecie mi pomóc ???
Serdecznie proszę.


Ostatnio zmieniony przez romlis dnia Pon Wrz 05, 2016 16:39, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
redherring



Dołączył: 03 Mar 2015
Posty: 250

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 22 podziękowań w 21 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Lip 12, 2016 23:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

romlis napisał:
Oglądam filmy na telewizorze.Napisy widać jak są w formacie txt.Po ściągnięciu napisów przepuszczałem je przez program Przelicztekst. Zmieniałem w nim format i wszystko było w porządku.Bez tego zabiegu zawsze występowały krzaczki. Nawet w formacie txt. Teraz nie mogę tego zrobić gdyż zainstalowałem Windows 10 zmieniłem procesor na 86 bitowy. Program przelicztxt nie działa. Czy możecie mi pomóc ???
Serdecznie proszę.


Jeżeli twój system jest 32 bitowy (x86), a program 64 bitowy (x64) to uruchomienie tego programu nie będzie możliwe, jednakże jeśli program jest 32 bitowy, to powinien się uruchomić na obu wersjach, 32 bitowym systemie jak i 64 bitowym. Jeżeli program działał ze starszą wersją systemu możesz spróbować ustawić tryb zgodności:
https://websetnet.com/pl/how-to-set-compatibility-mode-for-apps-in-windows-10/
https://www.youtube.com/watch?v=oHuXw0qaMEU
_________________
Be sure to check out the best hacking game ever: http://codelinkv2.net/.
Also visit us on the CLv2 forum: http://codelinkv2.net/forum/.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group