Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

NAPI-PROJEKT i SubEdit-Player pod Windows 7 (all)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bilo
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 3244

Podziękował: 10
Łącznie otrzymał 25 podziękowań w 23 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 15:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uriel75 napisał:
Dobra robota.

Aczkolwiek porzuciłem SubEdit na rzecz KMPlayera...

A ja na rzecz Subtitle Workshop.
_________________
Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP




Crux Sacra Sit Mihi Lux
_____________________________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Yahoo Messenger MSN Messenger
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 15:36    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
brateq



Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 802

Podziękował: 2
Łącznie otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 15:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja nigdy nie korzystałem z SubEdita do oglądania Razz Ale w domciu z KMplayera + Splash Playera korzystam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
bilo
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 3244

Podziękował: 10
Łącznie otrzymał 25 podziękowań w 23 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

brateq napisał:
A ja nigdy nie korzystałem z SubEdita do oglądania Razz Ale w domciu z KMplayera + Splash Playera korzystam.

Ja mam na myśli edycję napisów, łącznie z filmem co do SW.
Do odtwarzania filmów mam KMPema. Smile
_________________
Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP




Crux Sacra Sit Mihi Lux
_____________________________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Yahoo Messenger MSN Messenger
brateq



Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 802

Podziękował: 2
Łącznie otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No ja edytuje napisy też w KMie- dopiero końcowe zmiany formatów i takie tam na SubEdicie robie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
bilo
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 3244

Podziękował: 10
Łącznie otrzymał 25 podziękowań w 23 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 16:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

brateq napisał:
No ja edytuje napisy też w KMie- dopiero końcowe zmiany formatów i takie tam na SubEdicie robie.

Kwestia przyzwyczajenia, ja nauczyłem się robić napisy na cacy na między innymi SW, i tak zostało.
W KMPema, wrzucam już przerobione napisy.
Chociaż widziałem te opcje i nawet ich używałem, dla sprawdzenia.
_________________
Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP




Crux Sacra Sit Mihi Lux
_____________________________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Yahoo Messenger MSN Messenger
englishman



Dołączył: 24 Mar 2011
Posty: 61

Podziękował: 1
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Maj 24, 2011 15:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Próbowałem uruchomić SE pod WIN7 jednak wskazówki tu zawarte (jak i i w sieci) nie dają pożądanych skutków.
Wyłączenie WMP12 powoduje że SE wyświetla komunikat Klasa nie zarejestrowana.
Jak jest włączony WMP12 to słychać tylko głos - obrazu nie ma.
Ogólnie M$ spaprał ten system - kodeki też nie działają - nawet pod innymi odtwarzaczami filmów jak np. Bestplayer (nazwa programu bardzo przekorna).
_________________
Nie tłumaczę bo nie mam czasu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
elektron



Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 24

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Wto Maj 24, 2011 18:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

englishman
SubEdit działa pod Win7 bez żadnego problemu, jak się wie co i jak.
Tutaj masz wszystko potrzebne, żeby odpalić program nawet bez usuwania WMP:
http://forum.purepc.pl/findpost-t282702-p3609994.html
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
cyberpope



Dołączył: 06 Sie 2015
Posty: 9

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Sie 06, 2015 11:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Udało mi się uruchomić SubEdita na Windows 10. Mam jednak niezłą pikselozę.
Wie ktoś może w jaki sposób można to naprawić?

Zainstalowany WMP patch, K-Lite Mega Codec Pack 11.3 i oczywiście Subedit ;)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Sie 06, 2015 11:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znalezione w sieci:

Dzisiaj uruchomiłem subedita na windows 10 TP 64-bit (build 10041). Usunąłem Windows Media Player i restart. Następnie instalacja
odtwarzacza (wersja 4072+codec pack) :
http://pliki.legalne.info.pl/575/subedit+codecpack_b4072_install.exe
i patcha:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1334367.html
Instalatory uruchomione oczywiście z prawami administratora. W czasie instalacji wyrzucało błędy, ale klikałem ignoruj. Filmy w HD odtwarza bez zająknięcia (mp4, mkv), edytor napisów też działa. Przed instalacją subedita w systemie zainstalowany był K-Lite Mega Codec Pack 11.0.8.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
cyberpope



Dołączył: 06 Sie 2015
Posty: 9

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Sie 06, 2015 13:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, program z patchem i kodekami działa, tylko wideo niższej rozdzielczości wygląda, jakby nie było renderowane - piksele.
Włączenie/wyłączenie akceleracji sprzętowej w kodekach nie pomaga.

Edit:
Ok, popróbowałem różnych ustawień przy K-Lite, ale nic zbytnio nie pomogło, za to co dziwne, włączenie w SubEdicie zmiany rozdzielczości w trybie pełnoekranowym na większą pomogło. I co najlepsze po wyłączeniu tej opcji i ponownych uruchomieniach programu nadal jest dobrze :)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group