Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
neoandrew
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 23:09 Temat postu: Sprawdzenie czy film istnieje. |
|
|
Mam taki problem, lubię oglądać filmy, także te mniej znane, ale nie zawsze chce mi się ściągać jak nie mam pewności czy są napisy PL, choć znam angielski w takim stopniu, że mógłbym i bez nich oglądać to mimo wszystko wolę mieć napisy i teraz czy jest taka opcja, aby można było sprawdzić po tytule czy napisy do danego filmu są w bazie ?
Wiem, że mogę to sprawdzić w google, ale gdyby napi takie coś udostępniało rozwiązuje to szereg problemów:
- jest kilka stron z napisami, na każdej mogą być inne albo napisy mogą być na jakiejś mało znanej
- oszczędność czasu, wpisuje raz - wiem od razu. (może jakaś lista)
- napi ma dużą bazę i jest rozpowszechnione, a integracja np. allplayerem zapewnia, że napisy zawsze są jeśli istnieją do danego filmu co gwarantuje, że jeśli sprawdzę w napi i nie będzie to po prostu nie ma, nie muszę się martwić "czy aby na pewno"
Wiem, ze jest dział od propozycji, ale wole to dać jako pytanie, program z tego co widzę nie umożliwia sprawdzenia po tytule czy napisy są w bazie, tak więc czy jest opcja, że takie coś się pojawi ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 23:09 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
brateq

Podziękował: 2 Łącznie otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
|
Powrót do góry |
|
 |
szunaj85 Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 10:07 Temat postu: |
|
|
Cytat: | czy jest taka opcja, aby można było sprawdzić po tytule czy napisy do danego filmu są w bazie ? | Na razie nie ma.
Wiem jednak, że w planach jest opcja, która gdy nie ma napisów do wersji filmu, której szukasz ma wyświetlać propozycje napisów do innych wersji tego samego filmu. Można by dodać również wyszukiwarkę. Bo faktycznie jest tak, że też wole wiedzieć czy są chociaż jakiekolwiek napisy do danego filmu zanim wejdę w jego posiadanie. W najgorszym przypadku takie napisy sobie zsynchronizuję.
Cytat: | za mała baza filmów | No, już chyba nie taka mała. A czy w sumie jest jakaś różnica?
Najwyżej taka wyszukiwarka częściej by wyświetlała, że nie znalazła żadnych napisów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
brateq

|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 11:01 Temat postu: |
|
|
szunaj85
Myślę że baza musi być akurat jak największa, by te opcje miały sens. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 11:25 Temat postu: |
|
|
Cytat: | za mała baza filmów | brateq Ty pewnie miałeś na myśli przypisane filmy, a ja napisy. Stąd to nieporozumienie.
Jednak warto pomyśleć nad tą opcją wyszukiwania ponieważ jak widać użytkownicy spisują się i w szybkim tempie przypisują napisy do konkretnych filmów.
Cytat: | Myślę że baza musi być akurat jak największa, by te opcje miały sens. | Możesz rozwinąć tą myśl. 
Ostatnio zmieniony przez szunaj85 dnia Sro Cze 02, 2010 12:03, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
neoandrew
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 11:42 Temat postu: |
|
|
No mi raczej chodziło o napisy do filmów relatywnie nowych, ale też mniej znanych niż tzw. hity czy produkcje znane i długo wyczekiwane, myślę, że rozmiar bazy w tym wypadku jest ok, bo tak naprawdę chodzi o sprawdzenie czy napisy są do tych nowszych filmów, a więc czy nie dawno zostały dodane - w tym wypadku rozmiar bazy jest sprawą marginalną bo chodzi tylko o nowe pozycje.
"Na razie nie ma i nie będzie- za mała baza filmów. " - to chyba kończy temat, z drugiej strony widząc ile jest próśb użytkowników o opcje, a jak szybko są robione - to i to raczej nie szybko by się pojawiło, a co do małej bazy to już napisałem - dla mnie to trochę taka wymówka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
admin Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 5 Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach
|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 12:08 Temat postu: |
|
|
aktualnie zakonczly sie prace na API-NapiProjekt (opisy filmow), z katalogiem nie bedzie zbyt duzo pracy. Wiec sa duze szanse, ze wersja testowa katalogu pojawi sie jeszcze w tym tygodniu tutaj na forum. Katalog ten opierac bedzie sie na przypisaniach plikow, tak wiec jesli jakis plik nie bedzie przypisany (obecnie przypisanych jest 150tys plikow filmowych) to niestety wyszukiwarka-katalog nie znajda dla neigo napisow, mimo iz te beda w bazie. Tak wiec stwierdzenie nie ma napisow w katalogu nie ma napisow w bazie NapiProjekt bedzie bledne.
Mysle, ze mozna zrobic prozwizoryczny katalog bez zadnych zbednych szczegolow (pochlaniajacych znaczna czesc pracy) i przetestowac go tutaj na forum, a pozniej ewentualnie zastanowc sie nad wdrozeniem go na glowna strone serwisu. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 12:26 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Mysle, ze mozna zrobic prozwizoryczny katalog bez zadnych zbednych szczegolow (pochlaniajacych znaczna czesc pracy) i przetestowac go tutaj na forum, a pozniej ewentualnie zastanowc sie nad wdrozeniem go na glowna strone serwisu. | Jestem za. Według mnie wyszukiwarka powinna służyć głównie do sprawdzenia czy jakieś napisy są w bazie. Tu wystarczą podstawowe informacje. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 14:44 Temat postu: |
|
|
Zgodnie z obietnica podsylam linka do testowej wersji katalogu:
http://napiprojekt.pl/index.php?dz=27
sortowanie wedlug wielkosci pliku nie dziala jeszcze prawidlowo (w przypadkach duzych plikow), ze wzgledu na bledne informacje zapisane w bazie...
Ogolnie trzeba jeszcze przemyslec sprawe seriali, bo obecnie jest bez sensu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
brateq

|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 14:52 Temat postu: |
|
|
Jeszcze nie zawsze chwyta szukanie. Poza tym jak się kliknie ENTER(przyzwyczajenie) to wywala na główną.
BTW. Już widzę jak nowa opcja mi się będzie przydawać- ojj, jak się to dopracuje i zintegruje, to będzie rewelacja. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 17:33 Temat postu: |
|
|
brateq napisał: | Jeszcze nie zawsze chwyta szukanie. |
Tzn? Opisz problem dokladniej.
brateq napisał: |
Poza tym jak się kliknie ENTER(przyzwyczajenie) to wywala na główną.
|
Jaka masz przegladarke? U mnie opera/firefox nie reaguja na "ENTER"
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
brateq

|
Wysłany: Czw Cze 03, 2010 21:21 Temat postu: |