Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

NAPI-PROJEKT i SubEdit-Player pod Windows 7 (all)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lamer26



Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 318

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 19:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przypominam od czego zaczął sie watek - własnie od problemów.

Rozumiem, ze mowiac o sterownikach i modelu masz na mysli zakup laptopa? To rzeczywiscie cos innego. No i tu nie mam rozeznania, jak to wygląda z wyborem systemu do nowego lapka.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 19:35    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
criskrakow
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 3285

Podziękował: 23
Łącznie otrzymał 130 podziękowań w 129 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 19:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadłeś ,to był laptop ale z tego co widzę na rynku coraz więcej firm dodaje do komputerów system(Oczywiście windowsa) a wracajac do tematu to tak naprawdę to nie system jest problemem ale użytkownik a raczej brak jego wiedzy albo jak w przypadku 7 to ze niektóre programy sa juz do tego systemu przestarzałe(ale przecież to nie wina Gatesa) ,to tak jakbyś chciał zeby jakiś prehistoryczny program z dosa działał na XP .Idźmy do przodu i nie demonizujmy tematu .
_________________
JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lamer26



Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 318

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 19:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie twierdze, ze to wina Gatesa.
Ja twierdze, ze skoro obecnie wszystko działa u mnie na XP, potrzebne mi programy działają na XP - to dopóki nie otrzymam jakiejś realnej korzyści z przejścia na "7" - nie widzę potrzeby komplikowania sobie życia w związku z przestarzałością moich programów. Co z tego, że są "przestarzałe" skoro spełniają swoją rolę.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
criskrakow
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 3285

Podziękował: 23
Łącznie otrzymał 130 podziękowań w 129 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 20:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lamer26 napisał:
z ciekawosci - po co ludzie instaluja te visty i siódemki?
Wiesz ja tylko odpowiadałem na twoje pytanie ,a co do korzyści to masz jak najbardziej rację i nikt tego nie neguje.Ale ty tez nie neguj tego ze inni pracuja na na innych systemach Smile
_________________
JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lamer26



Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 318

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 20:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie negowałem - pytałem o sens.
Z tego co piszesz - nikt nie chce, ale jest zmuszany przy kupnie nowego systemu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
bilo
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 3245

Podziękował: 10
Łącznie otrzymał 25 podziękowań w 23 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 20:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lamer26 napisał:
Nie negowałem - pytałem o sens.
Z tego co piszesz - nikt nie chce, ale jest zmuszany przy kupnie nowego systemu.


>>>
To fakt.
Microsoft przebył w związku z tym kilka spraw o ile się nie mylę, ale jak to się skończyło to nie wiem.
_________________
Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP




Crux Sacra Sit Mihi Lux
_____________________________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Yahoo Messenger MSN Messenger
criskrakow
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 3285

Podziękował: 23
Łącznie otrzymał 130 podziękowań w 129 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 16:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znalazłem rozwiązanie na to by działał SubEdit na Viście z WMP11 !
Odinstalowałem SE + Patch ,usunąłem ręcznie wszystkie pozostałości .Zainstalowałem codeki ffdshow i ponownie zainstalowałem SE + patch,doinstalowałem matroske i ruszyło !
_________________
JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
brateq



Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 802

Podziękował: 2
Łącznie otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 15:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lamer26

Co jak co, ale stabilność bardzo się zwiększyła na 7 Smile
Poza tym jest dużo lepiej zarządza zasobami(nie trzeba tak często systemu restartować), jest x64 normalne(bo na XP to porażka), reinstalka XPka co pół roku, 7 przynajmniej drugie tyle Smile

Mam dwa systemy na raz instalniete(nie wszystkie stare gry się dogadują z 7), ale jak bym teraz miał dłużej pracować na XP to mnie szlak trafia Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lamer26



Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 318

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 21:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie xp chodzi od 01.03.2006 praktycznie non stop, wiec nie wiem o jakiej reinstalce mowisz.

Ale kto wie, moze za jakis czas wyprobuje 7.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
brateq



Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 802

Podziękował: 2
Łącznie otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Maj 24, 2010 22:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem po sobie i masie innych osób(informatyk z zawodu więc styk mam niezły z ludziskami). Pół roku po instalce system powoli dostaje zadyszki- już foldery wolniej chodzą, partycja systemowa się rozrasta i tak naprawdę ciężko temu zapobiec. Pracować się da, ale nie o to chodzi.
Jak instalowałem betę siódemki, to do lutego śmigała jak dzień po instalce.
No i wszelakie kreatory- miodzio.
A to jeden z wielu powodów, dla których nie wrócę do XP:



Czyli możliwość ustawienia głośności dla każdej aplikacji- czyli rewelka, kiedy na przykład podczas instalacji gierki leci muza, której słuchać nie chce Smile
No i programik którym robiłem tego screena- dwa kliki wraz z włączeniem i screen gotowy do zapisania/edytowania/wysłania- bez zbytecznego wycinania okienka. Małe rzeczy, a oszczędzają człowiekowi nerwów Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
uriel75



Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 762

Podziękował: 4
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

Skąd: Warszawa Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Cze 06, 2010 13:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

criskrakow napisał:
Znalazłem rozwiązanie na to by działał SubEdit na Viście z WMP11 !

Zaniedbałem ten temat ale już podaję najprostszy sposób na instalację SubEdit-Player'a (SE-P) pod W7:

- Panel sterowania - odinstalować WMP, reset
- Zainstalować K-Lite Codec Pack Mega (obecnie 6.1.0)
- Zainstalować SE-P (jako Administrator)
- Zainstalować łatkę do SE-P (jako Administrator)

Jeżeli, a czasami tak się zdarza nie ruszy to, to zmienić kolejność i Codec Pack instalować na końcu. Dziwne, ale nawet na tych samych odmianach W7 są rozbieżności i raczej jest to spowodowane różnymi układami dźwiękowymi.

Rozwiązanie sprawdzone wielokrotnie i poparte doświadczeniami. Jest to wg mnie najprostszy sposób by SE-P prawidłowo działał.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
elektron



Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 24

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 00:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odkopuję.
Piszę, bo jak pewnie niektórzy zauważyli SubEdit pod Win7 działał, ale o odtwarzaniu plików wmv można było pomarzyć.
Kilka dni temu postanowiłem się znowu pomęczyć i opłaciło się - znalazłem prościutkie rozwiązanie... tym razem link do źródła wszystkich "pirackich" rozwiązań Very HappyVery Happy http://forum.purepc.pl/findpost-t282702-p3236311.html
UPDATE jest na dole postu.
Pozdrawiam nawiedzonych tłumaczy!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
bilo
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 3245

Podziękował: 10
Łącznie otrzymał 25 podziękowań w 23 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 00:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

elektron napisał:
Odkopuję.
Piszę, bo jak pewnie niektórzy zauważyli SubEdit pod Win7 działał, ale o odtwarzaniu plików wmv można było pomarzyć.
Kilka dni temu postanowiłem się znowu pomęczyć i opłaciło się - znalazłem prościutkie rozwiązanie... tym razem link do źródła wszystkich "pirackich" rozwiązań Very HappyVery Happy http://forum.purepc.pl/findpost-t282702-p3236311.html
UPDATE jest na dole postu.
Pozdrawiam nawiedzonych tłumaczy!

Co tu mogę powiedzieć?
Tylko pogratulować.
Co prawda osobiście używam SW, ale z pewnością rzesze ludzi używających SE będzie zadowolona z Twojego rozwiązania.
_________________
Bilo-moderator forum i napisów, członek zespołu NP




Crux Sacra Sit Mihi Lux
_____________________________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Yahoo Messenger MSN Messenger
brateq



Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 802

Podziękował: 2
Łącznie otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 07:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gut Job!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
uriel75



Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 762

Podziękował: 4
Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

Skąd: Warszawa Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lut 14, 2011 15:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobra robota.

Aczkolwiek porzuciłem SubEdit na rzecz KMPlayera...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Błędy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group