Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Metatron
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 19:49 Temat postu: Dodanie napisow do bazy |
|
|
Mam napisy, których nie ma w bazie i chcąc je dodać klikam ikonę w pasku ->napisy -> dodaj nowe
wskazuję folder gdzie jest odcinek i napisy do niego (film format .avi, napisy .txt)
Skaner znajduje film ale napisów już nie. O co chodzi?? _________________ Haibane Renmei
Ef - A Tale Of Memories |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz Członek zespołu

Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 19:49 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
ozzy69

Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Czw Lip 31, 2008 22:20 Temat postu: |
|
|
Sprawdz czy pierwsza linijka napisów jest poprawna. Powinno pomóc.
Poprawna, czyli czy zawiera czas np. {2927}{2977} (format MicroDVD) lub 1:23:34 (format TMPlayter) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Metatron
|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 10:56 Temat postu: |
|
|
mam dobrze ustawiony czas (w SubEdicie wszystko ładnie działa) i nazwę napisów taką jak plik filmowy _________________ Haibane Renmei
|
Powrót do góry |
|
 |
ozzy69

|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 14:57 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy sie zrozumielismy. Chodzilo mi o to zeby pierwsza linijka tekstu w notatniku byla poprawna. Jak ponizej:
{1}{100}bla bla bla
{26}{94}bla bla bla
{508}{612}bla bla bla
{687}{812}bla bla bla
{990}{1115}bla bla bla
Jesli w pierwszej linijce nie bedzie czasu wyswietlania napi nie znajdzie napisow. Przynajmniej u mnie tak to wyglada.
A nazwa pliku tekstowego moze byc inna. Na przyklad spróbuj ją zmienic, moze to pomoze. Ja zawsze robilem wszystko metoda prob i bledów. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Metatron
|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 15:30 Temat postu: |
|
|
czas jest ok (przykładowo tak się zaczyna):
00:00:01 bla bla bla
tylko skaner nie wykrywa pliku txt i nie mogę dodać tych napisów.
A może mam zrobić klatkowo??
a co do zmiany nazwy to nie działa..  _________________ Haibane Renmei
|
Powrót do góry |
|
 |
cozatyp
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 13:01 Temat postu: dokladnie to samo |
|
|
w moi przypadku jest podobnie zrobilem napisy i nie widzi ich napiprojekt przy dodawaniu plik w formacie *.txt a napisy w postaci 00:00:00 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Metatron
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 20:39 Temat postu: |
|
|
Ehh ignorują ludzi, którzy chcą się przyczynić do rozwoju bazy napisów.  _________________ Haibane Renmei
|
Powrót do góry |
|
 |
ozzy69

|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 22:34 Temat postu: |
|
|
Nie ignorują. po prostu nie umiem Ci inaczej pomoc, bo nie wiem wiecej. Poczekaj na odpowiedz admina. Niedlugo powinien pojawic sie znow na forum. To jego program, wiec pewnie bedzie wiedzial wiecej niz ja. |
|
Powrót do góry |
|
 |
admin Członek Zespołu NapiProjekt

Podziękował: 5 Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach
|
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 11:09 Temat postu: |
|
|
czy napisy nazywaja sie dokladnie tak samo jak plik z filmem?
Czy oprocz tych napisow w katalogu z filmem znajduje sie jeszcze jakis plik txt? |
|
Powrót do góry |
|
 |
gracz28
|
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 16:02 Temat postu: |
|
|
siemanko
znalazlem napisy do filmu i chcialem je dodac do bazy danych
anime gantz napisy znalazlem na anime.sub
no i pasuja idealnie robie dodaj napisy pokazuje folder z anime
i napisami ale nie wykrywa ich.nie wiem co mam zrobic by je dodac.pierwsza linijka napisow wyglada tak
00:00:21:tłumaczenie Herok pod MKV Gantz
00:01:51:Zaczął się nowy dzień
itd.
nazwa napisow wyglada tak GANTZ - 01.txt
a wiec prosil bym o pomoc.Bo chce pomoc bazie danych napi
bo to fajny program
probowalem tak by napisy mialy taka sama nazwe jak film i odwrotnie dodajac
koncowke txt napisy sa zrobione w notatniku z tego co widze a wiec prosze o pomoc co musze zrobic by sie dodaly z gory dziekuje pozdrawiam
i dziekuje za ciezka prace zespolowi napi project
z wami zycie jest wygodnijsze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
zzeus
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 16:56 Temat postu: Podobny problem... |
|
|
Mam dokładnie to samo... Stworzyłem własne napisy, chcę dodać, lecz program znajduje w folderze tylko i wyłącznie film...
Także chętnie uzyskałbym odpowiedź, co jest grane.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 17:49 Temat postu: |
|
|
Po pierwsze jeśli chcecie dodać jakieś napisy to w katalogu z filmem powienien być tylko jeden plik txt - ten który chcecie dodać. Jeśli macie jeszcze inne napisy do tego filmu to przerzućcie je na chwilę do innego folderu. Nazwa pliku wideo i pliku txt nie musi być taka sama żeby ten txt dodało. Ważne żeby w katalogu był 1 plik wideo i 1 plik txt. Wtedy powinno dodać bez problemu.
Po drugie jeśli wam się zdarzy, że mimo tego iż macie 1 plik wideo i 1 txt dalej program nie chce dodać napisów lub poprawki to sprawdźcie w katalogu w którym jest zainstalowany Napi (przykładowo C:/program files/Napi projekt) czy system (Windows) nie utworzył jakichś śmieci (plików txt i nfo) związanych z tymi napisami, które chcecie dodać. Windows traktuje je jako pliki systemowe dlatego wyskakuje błąd przy dodawaniu. Trzeba po prostu usunąć te pliki (choć Windows będzie krzyczał że to pliki systemowe) i powinno zadziałać. Mi się to raz zdarzyło i też kombinowałem. Po nocach nie spałem... Ale podziałało. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinomaniac
Ostrzeżenia: 5/5
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 23:20 Temat postu: |
|
|
A ja mam pytanie z trochę innej beczki... mam nadzieję, że to dobry dzial.
Otóż mam zamiar niedługo dodać kilka napisów i teraz pytanie:
Jeśli program NP nie znajdzie napisów, to czy mogę je dodać jako NOWE czy POPRAWIONE niezależnie od tego czy robilem jakieś poprawki czy nie
Nowoczesny, jeśli już Cię o to pytalem, to sorka ale nie pamiętam już czy tak było  |
|
Powrót do góry |
|
 |
smnowoczesna

|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 00:06 Temat postu: |
|
|
Pytałeś juz pytałeś...
Zatem jeszcze raz. Jeśli Napi nie znajdzie napisów a będziesz chciał je dodać to sposób w jaki to zrobisz będzie zależał od tego co Napi Ci pokaże.
najpierw dodajesz te napisy jako NOWE i jeśli Ci Napi pokaże że dodałeś 1 całkiem nowych napisów to jest wszystko OK i napisy zostają przyjęte do bazy.(oczywiście wstępnie bo końcową faze zatwierdza i tak moderator)
jeśli Ci pokaże że dodałeś 0 nowych napisów (mimo że nie było żadnych napisów przedtem w bazie) to wtedy wstawiasz te Twoje jako poprawkę i w opisie podajesz powód np. dodaje nowe napisy jako poprawkę gdyż program nie zatwierdził ich w normalny spoób.
Jest jeszcze trzecia hipotetyczna sytuacja, która sie może zdarzyć "raz na ruski rok" a mianowicie że ktoś bedzie dodawał w tym samym czasie napisy do tego samego filmu. I wtedy kto pierwszy ten lepszy. Tzn. sprawdzisz napisy. Stwierdzasz brak no i dodajesz jak masz. Napi pokazał że dodałeś 0 nowych napisów zatem wrzucasz je jako poprawkę. Poprawka zostaje odrzucona przez moderatora który stwierdza brak zmian. Powód? Ktoś w międzyczasie kiedy Ty dodawałeś te nowe napisy (jako tę niby poprawkę) dorzucił napisy do tego filmu, ale z tą różnicą że jemu program chwycił.
Dzieje sie to niespodziewanie rzadko ale wolałem zaznaczyć że takie coś też ma czasem miejsce.
Nie wiem czemu czasem wywala ten błąd przy pobieraniu, a admin ostatnio jest w ogóle nieuchwytny. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinomaniac
Ostrzeżenia: 5/5
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 10:01 Temat postu: |
|
|
No dzięki nowoczesny za szczgólowe wyjaśnienia i jeszcze raz przepraszam że te same pytania zadaję ale rozumiesz pamięć czasem zawodzi hehe i chcialem się też upewnić dokladnie jak to z tym jest. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|