Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna


 FAQFAQ  RegulaminRegulamin   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj  

win 10 nie działa napi

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
atikus123



Dołączył: 28 Mar 2015
Posty: 4

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Paź 08, 2015 18:56    Temat postu: win 10 nie działa napi Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam problem napi nie działa w win 10. brak połączenia przy pobieraniu napisów jak i przy teście. Wyłączyłem windows defendera nie mam innych programów antywirusowych. ktoś mial podbny problem lub zna rozwiązanie? z góry dziekuje za pomoc
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz
Członek zespołu








Ostrzeżenia:

PostWysłany: Czw Paź 08, 2015 18:56    Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis



Powrót do góry
redherring



Dołączył: 03 Mar 2015
Posty: 203

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 21 podziękowań w 20 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Czw Paź 08, 2015 22:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
A jak wygląda sytuacja z zaporą systemową?
Może też być zablokowany poprzez plik hosts. Był on przez ciebie modyfikowany?
_________________
Be sure to check out the best hacking game ever: http://codelinkv2.net/.
Also visit us on the CLv2 forum: http://codelinkv2.net/forum/.


Ostatnio zmieniony przez redherring dnia Nie Lis 15, 2015 10:06, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
atikus123



Dołączył: 28 Mar 2015
Posty: 4

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Paź 09, 2015 06:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie nie był. co mam zrobić? dodam jeszcze ze mam win 10 x64. Taki sam system mam na lapku i tam nie było żadnych problemów. A tu była czysta instalacja. np napisy24 działają
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Paź 09, 2015 06:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może spróbuj w trybie zgodności.
Czy na lapku masz ten sam antywirus / zaporę co na stacjonarnym.
Spróbuj uruchamiać program jako administrator.
Dodaj też program do wyjątków w zaporze.

Na razie nie mam innych pomysłów.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
atikus123



Dołączył: 28 Mar 2015
Posty: 4

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Paź 09, 2015 08:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odpalałem go jako administrator i to samo. Na lapku jak in na stacjonarnym był windows defender, próbowałem pobawić sie z zaporą bo to ona zapewne musi go blokowac ale nie wiedziałem gdzie dodać bo przechodziłem do zwykłych ustawień. w kazdym razie dziekuje za pomoc. Teraz jestem w pracy jak będą w domu pobawię sie i napisze czy przyniosło to skutek. pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
atikus123



Dołączył: 28 Mar 2015
Posty: 4

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Paź 09, 2015 16:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ku.................. Wynik testu negatywny. Odinstalowany windows defender, brak zapory. Instalacja z administratora Napi nie pobiera napisów. Napi ściągane i instalowane z rożnych źródeł. Co robic?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Paź 12, 2015 06:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spróbuj wykonać rzeczy opisane w tym artykule.

http://spece.it/windows-serwer-artykuly/reset-ustawien-sieciowych-tcpipwinsock-firewalla-w-windows
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
davk
VIP



Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 1

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Lis 09, 2015 23:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A sprawdź na innym filmie.
U mnie z niewyjaśnionych powodów napisy testowe się NIE chcą się pobrać (wynik testu negatywny Confused ) a napisy do filmów już tak. Przez tą niedogodność straciłem 2h Ekhm...

Wiem że to nie rozwiązanie, ale W10 to wyjątkowy syf, więc może rozważ downgrade.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
peciaq
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 268

Podziękował: 2
Łącznie otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

Skąd: Wrocław Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pią Lis 13, 2015 00:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie na Windows 10 wszystko hula bez zarzutu, więc problem musi leżeć gdzie indziej. A jak z samą łącznością? Próbowałeś pingować napiprojekt.pl, logować się do programu? Udaje się?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
pitruss



Dołączył: 20 Gru 2015
Posty: 2

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Gru 20, 2015 15:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej. U mnie również występuje ta "niedogodność".
Nie chodzi o to że się chwalę, ale mam skończone wykształcenie i pracuję jako informatyk więc posprawdzałem wszystko...

Do zapory dodałem wyjątek w obu kierunkach dla napiprojekt. Próbowałem wykonać test z wyłączoną zaporą, mam też antywirusa którego również wyłączyłem.
Na drugim kompie testowałem gdzie również jest Windows 10 bez dodatkowego antywirusa, również wyłączyłem zaporę i nie poszło. Wyjątki w razie czego też dodałem i nie poszło.
Pingowanie strony nie wykazało żadnych strat.
Konfiguracja rutera sprawdzona.
Uruchomienie jako administrator oraz w trybie zgodności z Windows 8.1 oraz Windows 7 też nie przyniosło skutków.
Na obu komputerach miałem przez program "DoNotSpy10" wszystkie raporty wysyłane do Microsoftu były poblokowane więc myślałem że może to będzie przyczyną. Testowo uruchomiłem wszystko standardowo i zrestartowałem kompa. Niestety...to nie pomogło.

Serio jest sprawdzone wszystko, nie mam już pomysłu
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
peciaq
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 268

Podziękował: 2
Łącznie otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

Skąd: Wrocław Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Gru 20, 2015 22:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jakie masz adresy IP w pliku INI z ustawieniami Napiprojektu? Ostatnio zmieniliśmy serwer, może ustawienia ci nie przeskoczyły. Btw. - witam kolegę po fachu Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
pitruss



Dołączył: 20 Gru 2015
Posty: 2

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Gru 21, 2015 11:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, witam Smile
W tej chwili innego urządzenia piszę ale Windows 10 był instalowany na czystej partycji prosto po formatowaniu, żadna aktualizacja.
Napiprojekt wgrany najnowszy ze strony głównej programu więc teoretycznie powinien rejestr zassać wszystkie najnowsze ustawienia...
Ale sprawdzę wieczorem i dam znać.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
macpodo



Dołączył: 26 Gru 2015
Posty: 1

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Sob Gru 26, 2015 18:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, mam ten sam problem. Nowy lapek z Win10 i nie da rady ściągnać napisów. Też jestem informatykiem, więc dłubałem wszędzie gdzie mi do głowy przyszło i nic. Jak widzę nie tylko ja mam ten kłopot więc mi ulżyło nieco, bo już myślałem, że zidiociałem Smile
Cytat:
A jakie masz adresy IP w pliku INI z ustawieniami Napiprojektu? Ostatnio zmieniliśmy serwer, może ustawienia ci nie przeskoczyły.

W pliku ustawienia.ini nie mam żadnych adresów IP. Może to jest problem?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
laserrr



Dołączył: 05 Sie 2009
Posty: 1

Podziękował: 0
Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Nie Gru 27, 2015 01:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, mam ten sam problem... WIN 10 64b ... czekam na jakąś podpowiedź.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yagis
Członek Zespołu NapiProjekt



Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 499

Podziękował: 3
Łącznie otrzymał 42 podziękowań w 42 postach

Skąd: KRK Ostrzeżenia: 0/5

PostWysłany: Pon Gru 28, 2015 10:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy próbowaliście opcji zawartych w tym odnośniku?
http://spece.it/windows-serwer-artykuly/reset-ustawien-sieciowych-tcpipwinsock-firewalla-w-windows
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.napiprojekt.pl Strona Główna -> Pytania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


RSS

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group