Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
keramzg
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 21:56 Temat postu: Pare słów dla twórców.. |
|
|
Witam!
Musze pogratulowac i przynac sie ze nie spodziewalem sie takiej skutecznosci tego programu:) naprawde dobry pomysl:)
zycze w przyszlosci rownie owocnej pracy:)
pozdrawiam keramzg |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklamiarz Członek zespołu
Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Wto Gru 18, 2007 21:56 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
husik007
|
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 23:46 Temat postu: super |
|
|
Witam
Musze przyznac, ze w pierwszym momencie bylem w szoku, ze wystarczy jedno klikniecie i za 5 sek napisy pojawiaja sie w katalogu z filmem.
Super
Choc nie moge znalesc napisow do filmu "Bezsennosc w seattle". Chyba, ze mam zle podany tytul filmu
Ale oprocz tego jednego przypadku, program jest cool |
|
Powrót do góry |
|
|
smnowoczesna
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 00:03 Temat postu: Re: super |
|
|
Po pierwsze założyliście topic nie w tym dziale co trzeba. Pozdrowienia pozdrowieniami ale jakiś porządek musi być. Radze najpierw zaznajomić sie z forum, a dopiero później pisać posty. To o czym piszecie nie jest żadną propozycją rozwoju programu.
husik007 napisał: | nie moge znalesc napisow do filmu "Bezsennosc w seattle". Chyba, ze mam zle podany tytul filmu |
Po drugie program nie dopasowuje napisów według tytułu filmu. Sprawdź sam. Zmień tytuł jakiegos fimu, do którego program znalazł juz wcześniej napisy i spróbuj je pobrać z powrotem pod zmienionym tytułem filmu. Tez ci je znajdzie.
Program odczytuje parametry techniczne filmu takie jak rozmiar, fps, długość, rozdzielczość i na tej podstawie dobiera napisy. Zatem nawet jak zmienisz tytuł filmu programu nie oszukasz.
Jeśli program nie znalazł napisów do twojego filmu powod jest tylko jeden.
nikt przed toba nie dodał napisów do tego filmu albo konkretnie do takiej wersji filmu, który ty masz.
Pamiętaj możesz miec dwa te same filmy różniące sie tylko o sekunde długości a to juz dla Napiprojekt będa dwa różne filmy.
Poszukaj w innych serwisach napisów. Np. na napisy.info lub opensubtitles.org
Bezsenność w Seatlle to stary film więc napisy powinny być. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
Ostatnio zmieniony przez smnowoczesna dnia Czw Sty 15, 2009 09:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
husik007
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 01:39 Temat postu: napisy |
|
|
Dzieki, tak myslalem, ze cos bedzie z dlugoscia filmu.
Pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
smnowoczesna
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 09:41 Temat postu: |
|
|
To nie tylko długość może byc inna. Tak jak pisałem. Może być długość, a może być rozmiar, FPS, rozdzielczość. Dlatego jeśli w twoim filmie, któraś z tych wartości choćby minimalnie odbiegała od wartości pramatrów zapisanych w bazie Napi, program uznaje, że to już inny film i napisów nie znajduje. Tak więc przykładowo możesz mieć 10 różnych napisów do teoretycznie tego samego filmu.
Przewaznie jednak jest tak, że Napi napisy odnajduje. W statystykach zaobserwoanych przeze mnie wygląda to mniej więcej tak że 90% napisów zostaje odnalezionych. 10% nie.
Tak więc niech cię to nie zraża, że Napi akurat nie znalazł. Są jeszcze inne serwisy z napisami, na których też zawsze idzie co nieco poszukać.
Pozdrawiam również. _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
|
|
Powrót do góry |
|
|
husik007
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 10:30 Temat postu: :) |
|
|
Wiem, dziekuje. Pierwszy raz mi sie to zdarzylo. Z pozostalymi zawsze sciaganie trwalo kilka sekund. Tak wiec jestem bardzo zadowolony z napi.
Pozdro dla wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
|
uriel75
Podziękował: 4 Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 18:18 Temat postu: |
|
|
A dziękuje, dziękuję za pozdrowienia |